В началото даже малко се е стъписала преди да си събере мислите.
.
на английски език до Studierendenwerk, в който синът ми описа колко е доволен от приема, как е посещавал Нюрнберг два пъти, как това е любимият му баварски град и затова е кандидатствал само там, и искрено се надява да му бъде предложена квартира. На следващата сутрин получихме оферта за стая в споделен от трима апартамент за сумата от 250 евро месечно /без разходите за ток/. Имаше опция за паркомясто в подземен гараж за 30 евро месечно – потвърдихме и двете оферти и въпреки че не е мечтаното общежитие /Max Kade/, все пак се намира на около 2 км от университета. Реално, написаното от сина ми почти отговаря на истината, тъй като последните две години обиколихме семейно с кола цяла южна Германия и единственият град, който се хареса повече от Нюрнберг, беше Мюнхен. Но програмата на английски език в TUM беше изнесена в по-малък град на около 280 км от Мюнхен, така че този вариант отпадна. Човекът искаше да учи в голям град с трамваи като в София
и репутацията на университета не беше приоритет за него /за съжаление на мен и баща му/. Примирихме се /и за специалността, и за университета/, все пак за нас е по-важно детето да се чувства добре и изборът да си е лично негов. Надявам се, като всички родители, решението му да е правилното за него.