Отговори
# 15
Помня, че и ние се чудихме за тази 4-ка и май така си остана в крайна сметка. Тотони твърди, че се е променила, но аз не съм сигурна.
Не помня дали беше една четворка или две, но едната със сигурност се промени.

# 16
Русалче благодарим за новата тема. Хубава снимка си сложила като, че ли на Уни Фрайбург- прекрасен град. Тази 4ка в платформата на кандидат медиците миналата година донесе смут и в нашето семейство. Но след обработка на документацията те си я коригираха. Успех в изпитите на настоящите студенти и в класиранията на кандидат студентите.

# 17
  • София
Точно Уни Фрайбург е Simple Smile

# 18
  • тук-там
Моята не е пратила картичка, защото по-големите и казали да не го прави. На Тотони сина май бил пуснал. Ама интересно дали я е получил обратно.

# 19
Не, резултатите от последната клазура по биохимия излязоха на 9.07, без тях няма как да му я изпратят.
На 7.07 имаше други емоции. Извикаха него и други студенти във факултета по физиология относно "Анализ на резултатите от клазурите", задавали са въпроси от типа по кой учебник се е готвил, кои въпроси са го затруднили, как оценява практиките и т.н

# 20
  • Стара Загора
Русалка, страхотно стихотворение! Браво!

# 21
Чудесна си, Русалка! Благодарности!

# 22
Момичета, дали познавате   студент който е кандидатствал за магистърско място в ТУМ машиностроене или автомобилостроене, идвайки от бакалавър в друг уни ? По важна ми е частта с интервюто, и какво включва.
Благодаря за всяка информация , на този етап всичко би ни било полезно.

# 23
  • FRANCE
Здравейте,  да знаете кога излизат резултатите от ТУМ в Мюнхен за кандидат студентите? Благодаря

# 24
Здравейте,

Това по-скоро е отворена тема.

Ако някои от Вас са студенти и са били в чужбина да учат или в момента са, как се оправяте, когато имате проблем и сте с ЕЗОК?
Случвало ли ви се е да мине всичко през ЕЗОК картата, да попълните формуляра за ЕЗОК при лекаря, било то личен или лекар-специалист, и после да получите обратно след месеци наред, като лекаря направи фактурирането към немската каса-посредник с българската, да получите фактура от немската каса или фактура от българската, защото примерно са сметнали, че вашият преглед не е достатъчно “спешен“ бил, дори и да сте имали проблем?

Или винаги всичко ви е минавало гладко с ЕЗОК, не сте се притеснявали и всичко ви е било плащано от българската каса?

Последен много важен въпрос - ако сте звъняли, понякога чуждите здравни осигурители/при мене лично германия/, ви казват - ходете и поискайте S1 формуляр, като студентка имате право на него. Успявали ли сте като студент, който не работи да получите такъв в България?

Споделете за вашите преживявания с ЕЗОК, каквито и да са те.
Пожелавам ни да сме  живи и здрави и да не ни се налага да ползваме тази карта изобщо!

Благодаря ви предварително,

# 25
Здравейте,  да знаете кога излизат резултатите от ТУМ в Мюнхен за кандидат студентите? Благодаря

2-3 дни след като изпратите VPD получено от UniAssist.  Миналата година това се случи в началото на м. август.

# 26
  • София
И аз с въпрос за Мюнхен.
Тези, които са с изпит, получили ли сте информация за датата на която сте разпределени, тоест август или септември?

# 27
Здравейте, преди два дни прикачихме документа с приравнените оценки (VPD), но в платформата на ТУМ все още стои червен хикс, сякаш нещо не е наред с документите. В статуса на новия документ пише “eingegangen”.
 Според вас това нормална практика ли е?

П.С. Проверявайте внимателно документите от VPD, защото при нас липсваха две от оценките и ни изпратиха нов документ.

# 28
Много по-рано от очакваното получихме оферта  за желаната от сина ми специалност и университет и потвърдихме веднага-Wirtschaftsinformatik   Universität zu Köln .Сега остана да им изпратим информацията за здравното осигуряване и да платим таксата,

# 29
И синът ми получи оферта от там за BWL. Но му е предпоследно желание. Продължаваме да чакаме Манхайм.
Честито за приема!

Общи условия

Активация на акаунт