Тренировки в домашни условия - 124

• 31 639
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
IRON Pro звучи като сбъдната мечта за есенно-зимния спортен сезон Heart Eyes
Анонсът е кратичък и все пак: 35-40 минутни тренировки, по-кратки работни серии, по-дълги почивки в сравнение с предишните версии на IRON, възможност да опитаме по-големи тежести. На това се надявах!
5 тренировки седмично, от които две за долна част, две за горна и една - за цяло тяло. Любимата схема, просто перфектно.

Днес ми е ден за почивка. Сутринта направих 30 минути мобилност от приложението на Карълайн и 20 минути стречинг от YouTube канала.
Утре е ден за цяло тяло от Unleash, освен ако не пусне някоя любопитна нова тренировка послучай 1 август Blush

Може ли пояснение на това с по-големите тежести?
Тя Карълайн беше казала, че всеки според нивото и опита си подбира свои тежести и всяка една програма предоставя тази възможност...
... или ти говориш за теорията, която казва, че по-кратките серии се правят с по-големи тежести спрямо твоят 1RM?

До сега в IRON за тези 50+ секунди аз успявам да направя този брой повторения (около 12 до 15 по бегла преценка), който прави и тя, т.е. с нейното темпо. Сега в Про сигурно времето ще е по-малко, не 60, а 40 секунди и тежестите ще са пропорционално толкова по-големи, че да можеш да направиш 6 до 8 повторения преди отказ?

Сигурно нейната позиция за хипертрофия заляга върху по-малко повторения до откат и по-големи възстановителни почивки?

...

Бях почнал Unleash, но нещо не ми дойде по сърце и се върнах на IRON, но през приложението. По мое мнение е по-ефективна от безплатната в youtube, но може и да се бъркам... само дето музиката е малко скука, но аз си пускам Hallman от ютуб, плейлист, намерете и ще видите защо Wink

В жегите дори сутрините са леко тегави, тялото не реагира така добре както пролетта, мое мнение.
Тренировка в 4-5 след обяд на силен климатик ми е по-успешна спрямо рано сутрин "по хладно".
Но човек трябва да е свободен в най пиковото време на деня... Sad

# 271

Може ли пояснение на това с по-големите тежести?
Тя Карълайн беше казала, че всеки според нивото и опита си подбира свои тежести и всяка една програма предоставя тази възможност...

... или ти говориш за теорията, която казва, че по-кратките серии се правят с по-големи тежести спрямо твоят 1RM?

Сигурно нейната позиция за хипертрофия заляга върху по-малко повторения до откат и по-големи възстановителни почивки?

В днешния си пост Карълайн е писала, че IRON Pro би била перфектната програма да опитаме по-големите тежести, които вероятно обмисляме Grinning
Ясно е, че всеки подбира според възможностите си. Но все пак, кратките серии предполагат по-големи тежести и обратно. Не е все едно дали ще правиш 8, 16 или 24 повторения. Пък вече колко е тежко и колко - леко, е строго индивидуално.
В случая имаме заявка, че програмата ще включва по-кратки серии и по-дълги почивки. Логично това означава по-големи тежести, защото иначе няма да уморим мускулите Blush
Например, ако сме ползвали 2 х 10 за напади в 60-секундни серии и 30 сек. почивки, за 40 сек. серии с 60 сек. почивки следва да опитаме с 2 х 15 или поне с 2 х 12.5.

Не съм сигурна каква точно е позицията на Карълайн за хипертрофия, но в общия случай тя комбинира базови упражнения с по-големи тежести и малко повторения и изолиращи упражнения с по-малки тежести и повече повторения.
Конкретно за долна част нейните упражнения в YouTube са с по-малки тежести, докато програмите в приложението включват много сериозни килограми, които преди не е ползвала (или поне не е показвала Grinning).
Спомням си как се изненадахме тук, когато за първи път видяхме при нея хип тръст с 48 кг лост - беше в IRON 2 (преди това го правеше с дъмбел от 25 или 30 кг). Постепенно видяхме и 58, и 68, че и 78 кг Blush
Сумо клек правеше с 20-25, а в по-новите програми - с 30 и 40.

Добра идея е да се водим по нейните тежести като ориентир.
Например, ако знаеш, че за рамене се справяш с половината от нейните, когато я видиш да ползва 2 по 10, ще хванеш 2 по 5, а ако тя награби 2 х 15, значи ще има доста по-малко повторения и спокойно ще опиташ с осмици или деветки. Постепенно се научаваш от кое колко, следиш си прогреса и увеличаваш натоварването.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 18:37 от Vetrena

# 272
Кога започва новата програма Iron Pro? И на мен, както на Costa, ми е по-приятно да правя програма "на живо."

Бич, изумяваш ме с новите джаджи и с това, че успяваш да си ги ползваш!

Дух, много добро решение си взела днес! Не можем винаги да вървим срещу вятъра!

Днес - Day 4 - 21 Day Fix Real Time, Pilates. Нейният пилатес съвсем не съвпада с моята идея за пилатес, но беше приятна тренировка.

# 273
Днес сутринта :
15 мин батут за лимфен дренаж
стреч
20 мин гребане и 20 мин разходка навън.
Следобед: пилатес и крачки до 10 000.

Оооо ...всичко си ползвам и много им се радвам ,като малко дете съм ...🤣
Направо съм обратното на минималист за играчки ,колкото повече -толкова повече ...
Утре отивам на планина
Нямам търпение за Iron pro .Аз нямам амбиции за тежести и вероятно няма да ги вдигам ,много внимавам заради контузиите ,но Iron ми е любимата програма и новата няма начин да я пропусна.

# 274
Днес тренировка за корем от К Г.
Да трябва ми везна иначе самото въвеждане на храна ми е най- досадно . Заключение без везна няма да стане.

# 275
  • Варна
Navy, iron с приложението и ютуб са различни програми, правилно ли разбрах? Ако да би ли споделил какви са основните разлики? Аз мислех, че просто някои програми ги има пуснати безплатни.

Cskafena, сядам вечер и си нацъквам следващия ден. Тъкмо после отварям и гледам какво щях да ям, а не постоянно да го мисля. Само, ако нещо променя нанасям и оправям макросите.
Направих си с времето примерни менюта за тренировъчни и нетренировъчни дни, с времето и свикваш кое долу горе какви макроси ти вади и става доста по-лесно.
Когато ти липсват дадени макроси, 2 пъти като измислиш в какво да ги допълниш и на третия вече се сещаш. С писането доста по-лесно се свиква и това, защото и история имаш назад в дните.

Днес се разписвам с хубави обиколки и 600 активни калории, а на вечеря пилешко филе, спаначена салата и 5 пържени картофа от на детето 😂 и аз съм човек! Отивам да надувам балони и да заложа за утре още повече активни по една красива еко пътека.

# 276
Все още не мога да се ангажирам с мнение, защото съм в началото на програмата в проложението.
В YouTUBE минах целия IRON и реших да сменя, но може би от пристрастие или не, се върнах отново на IRON, но в App-a CGX.
Въпреки, че за 2 месеца отчитам физически напредък, IRON през приложението ми дава може би по фокусиран и структуриран подход и очаквайки да ми е по-леко се оказва, че не ми е по-леко, но в никакъв случай не се чувствам изморен или разбит от тренировката.
Убеден съм, въпреки че като цяло това е същата програма, към нея е подходено доста по-мислено и с цел по-добри резултати.
Все пак това е платена платформа и ако човек не вижда смисъл в нея, след 14 дена, това са поне 10 тренировки, може да прецени, че и YouTUBE му стига и да прекъсне абонамента си безплатно.
Аз си платих Simple Smile
Но е добре да кажат хора, които са минали цели програми и на двете платформи, както знаете съм нов и надали обективен по този въпрос Simple Smile

# 277
Day 5 21 Day Fix Real Time - Cardio Fix + abs. Изкушавах се да направя коремната тренировка от 3-та седмица, но реших да си карам по план. Държа калориите под контрол (засега). С белтъчините ми е зор, но ги докарвам до 100 грама на ден.  В неделя и аз мисля да отида на разходка в планината Heart Приятни почивни дни на всички!

# 278
Отчитам 1h full body no equipment с Каролайн https://youtu.be/AhxDtySwlZo?si=3W-6Yv1tn6c9UV6y Тя има доста подобни се оказа. Това са й първите видеа от преди 5 години, идеални за почивката, когато човек няма гири.

# 279
Днес корем и предно бедро с Каролин:
Започва и завършва с корем, и то от най-любимите ми коремни вариации.

И мобилност с Ваня. Ще се пристрастя към нейните видеа, ми се струва. И още правих, страшно много ми харесва. Heart

# 280
Здравейте днес тренировка за корем+дъмбели на КГ. Благодаря за помощта от днес започвам да тегля и записвам да видим дали ще има полза.

# 281
Днес направих джогинг 5км. Прибрах се, взех душ , разходих кучето и на работа. След малко почвам зумба.

# 282
Започнах деня с 40мин. мобилност, 30 мин клек с вариации. След малко  ще направя йога 90мин. на терасата.
Вдъхновена от Ваня, ще клеча ежедневно с нея по половин час, и ще наблюдавам промени след 2 седмици, месец, 2, и т.н. Сигурна съм, че ще преборя кривотиите, и ще имам много ползи.
Ето какво правих:

Тук само си клечах, слушайки:

Това направих, страхотно, е, препоръчвам, особено пазтягането на ръцете и китките, което усетих, че грозно пренебрегвам:

И други правих и слушах. Започнах вчера, днес усетих разлика, след седмица ще съм другаде, предполагам.

Довечера Каролин.

# 283
Не тренирам, но имах огромна нужда от такава форма на разтоварване (на Аюрведа детокс съм  в Банско и съм свалила поне 1 кг покрай тези малки и вегански порции храна).

Изгревът в Банско днес

# 284
  • на острова на мечтите
Dez, благодаря за споделеното🥰 Ще ми е много полезно по време на ваканцията👍 Засега разгледах само видеата, които си публикувала, после ще потърся още. Ужасно трудно ми беше да клеча😭 Но успях една минутка да направя.
Агент, приятно разтоварване! Не съм ходила в Банско от ученичка. Ще рече преди много време.
Успех на всички и приятни почивни дни❤

Общи условия

Активация на акаунт