Тренировки в домашни условия - 124

• 32 510
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Като споменавате крачки, евтиния тракер ме ощетява с около 600 крачки на всеки 4000 ха ха ха, значи залагайте дни 1500-2000 откоре, ако целите 10 000 Simple Smile и тракера ви е... и аз вече не знам Simple Smile
Абе важното е да правите достатъчно, то 1-2 хиляди плюс/минус не бъркат в здравето Simple Smile

Аз обаче ще сменям програмата на Карълайн, щото в тоя Unleash много щанга вкарва, а аз такова нещо в апартамента си няма да вкара ха ха ха Simple Smile

# 76
  • Варна
Изобщо не ме ощетява тракера. Всичко ми е точно по gps. Само някой трябва да ги върти тези крачки Simple Smile
Днес ден 23 и 24 + кардио 15 минути. Тази жена ми скъси живота!!!
Ден 23 - яко глитеус, а аз от днес и килограмите си вдигнах, ден 24 супер серии.
Утре дано имам Д.. и крака за 10+ км бързо ходене.
Сега съм доволна, но днес за първи път я питах “не приключихме ли вече” 😁

# 77
Navy, в почти всички програми в приложението се ползва лост. Просто от един момент нататък вдигането на тежестите е неизбежно. Особено при такава силна мускулна група като глутеусите.
Всъщност Карълайн само за тях ползва лост (пове засега 😃). Може да опиташ да заменяш хип тръст и глутеус мост с други упражнения или да си вземеш от специалните колани за хип тръст, който се ползва с дъмбели.
Ето така изглежда: https://www.amazon.com/Hip-Thrust-Belt-SEWD-Lightweight/dp/B0DXV63SBP

# 78
Аз пък бързам като яре пред майка си и си купих лост миналата седмица. А приложение нямам Joy Но  хип тръстовете почнах да  ги правя с лост вместо дъмбели, че много взеха да ми ръбят. Пък и най-тежкият ми е 15кг,а за глутеус това е нищо.
Узрях за Каролайн и от тази седмица почнах Beastmode. Нали ви разправях как нямам мускулна треска, откакто взимам креатин. Еми не е от него, от тренировките е било. Явно са ми идвали лесни. Щото Каролинката ме скова направо, креатина не помага Joy

# 79
  • Bristol
Щерката в джима прави хип тръстовете със сто кила 🤪 Моите 2х10кг за нищо ги няма  🤣 Чудя се една единична 15 кг да взема вече 🤔
В четвъртък продължих с  HR12WEEK Express  след дългата ваканция, ден 48 цяло тяло. Ползвах, сетове от 5, 7 и 10 кг. Трябваше ми и една 20 кг, опитвах се да ползвам 2те по 10, но е трудно 🤔 Днес леко усещам мускулна треска на ръцете си.
На обед тичах 30 мин в парка. Влажността на въздуха беше страшно висока, много тежко ми беше и буквално реки течаха от мен.
Днес май кардио ден се получи. Върнах се на тренировка ден 47, кардио и абс и след работа излязох с приятел да колоездим. Направихме лека вечеря и пийнахме малко, да се разхладим, голяма грешка! Но пък беше много приятно и прохладно на връщане, над 60км отметнах.
Постепенно се надявам да вляза пак в ритъм и още няколко килца да сваля до края на годината.

# 80
Аз много се чудя дали да купувам гири по 4 или 5 кг.
Преди последната бременност тренирах с около 5 кг на ръка с дъмбели с различни дискове, които позволяват и по-голяма тежест. Но е много досадно да ги нагласям постоянно, бях ги оставила на 5 кг, понякога обаче и мъжът ми ги ползва и ги прави много тежки. А имаме и лост и като гледам сега част от дисковете са на лоста...
Та ми се иска да си взема от декатлон едни 5чки, защото 3 кг за някои упражнения ми идват леки. Имаме и пудовка от 6 кг, спининг байк и пътека за ходене. От друга страна тези 3 кг са ми леки основно за пресите, но там пък пазя раменете, че нали ги вадих и двете в последните години.

Та се замислям дали гири да взема или някакви тежести други. Приемам идеи за нещо компактно и достъпно като цена.

# 81
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0C5R43HCZ?th=1

Не е много достъпно като цена, но това са много удобни и бързо нагласящи се дъмбели, тежестите се завиват една за друга сравнително лесно и не "хлопат" така, както другите, с дискове и винтова гайка, която постоянно се разхлабва, защото имам и една такава, 15 килограмова, която ползвам за тяга с една ръка, но май ми идва лека в един момент...
За хип тръста слобявам дъмбелите в един, 20 килограмов, но пак ми е леко, ако говорим за натоварване, НО ако говорим за изморяване... там и без тежест може да се постигне, особено ако се прави тръста на един крак Simple Smile а другия вдигнат нагоре... хеле и ако сложа черна бенд лента и край Simple Smile

Та чуденката ми е дали да заместя тежка щанга с повече на брой повторения и утежняване по друг начин, или няма да е същото... а и глутеус-а е слабост при жените, моето дупе и така е прекрасно ха ха ха, ох, не бива да подценяваме групи мускули генерално Sad

И другото нещо, което ме изненада!
IRON в приложението няма нищо общо с IRON в YouTUBE!!! Само дето името е еднакво Simple Smile

Въпросът ми към тези, които познават добре CGX App-а, с коя програма бихте почнали като за начало?

# 82
Глутеуса изобщо не е слабост при жените които спортуват и са активни.

# 83
Под "слабост" визирам нещо, към което се стремят и работят усърдно Simple Smile Нещо, което развиват като основно и гледат най-много в огледалото... т.е. слабост им е Simple Smile Като на някой му са слабост бързите коли, русите жени, алкохола... т.е. харесват го и държат на него Simple Smile

Жените откъм крака и дупе могат да ни скрият топката Simple Smile
В този смисъл го казах, не очаквах, че няма да се разбере...

Сори Simple Smile

# 84
….
Та чуденката ми е дали да заместя тежка щанга с повече на брой повторения и утежняване по друг начин, или няма да е същото... а и глутеус-а е слабост при жените, моето дупе и така е прекрасно ха ха ха, ох, не бива да подценяваме групи мускули генерално Sad

И другото нещо, което ме изненада!
IRON в приложението няма нищо общо с IRON в YouTUBE!!! Само дето името е еднакво Simple Smile

Въпросът ми към тези, които познават добре CGX App-а, с коя програма бихте почнали като за начало?

По въпроса с чуденката - пълноценно заместване няма как да се получи, защото малкото повторения с високи тежести и многото - с ниски, обслужват различни тренировъчни цели и имат различен ефект. Мисля, че е добре да се правят и двата варианта.

По въпроса за програмите - не знам какво те притеснява в IRON 2. Да, по-раздвижена е от първата версия, но като цяло е със същите цели и ефект.
Ако искаш по-простичка организация, виж Beastmode. Плавят се по 3-4 серии от упражнение, а между отделните упражнения има по една серия staple exercise. Забавна е,
без да е твърде разчупена. Има и кардио ден, който можеш да прескачаш, ако не си падаш по тренировките, в които Карълайн носи плитки 😃

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 17:50 от Vetrena

# 85
Под "слабост" визирам нещо, към което се стремят и работят усърдно Simple Smile Нещо, което развиват като основно и гледат най-много в огледалото... т.е. слабост им е Simple Smile Като на някой му са слабост бързите коли, русите жени, алкохола... т.е. харесват го и държат на него Simple Smile

Жените откъм крака и дупе могат да ни скрият топката Simple Smile
В този смисъл го казах, не очаквах, че няма да се разбере...

Сори Simple Smile

Обобщенията не са добри.

Познавам много активни жени, които по-скоро наблягат на кръст, корем и ръце, защото другото  им се получава естествено от начина им на живот 🙂

и за да не спамя, вчера ми се получи страхотна вечерна тренировка - след работа изядох една стабилна мелба, спах час и нещо и два часа тичане, стълбички, упражнения за корем, ръце, гръб и разтягания.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 13:40 от Al Georgieva

# 86
За пореден път обобщаваш и се изказваш като последна инстанция Grinning Не всички жени се стремят към огромни, напомпени... глутеуси.

Когато основната цел е здраве и сила, останалите екстри се получават от само себе си, без да се изпада в крайности.
Докато тренирах главно за отслабване и стягане, не ми се получаваше кой знае колко добре. Изместих фокуса върху заздравяване на кръста и коленете, направих някои промени в храненето и визуалните резултати не закъсняха.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 13:49 от Linofrina

# 87
Navy, някъде бях гледала бруталните хип тръстове на Дуейн Джонсън, така че не, не е само за жени. Силата и баланса между развитието на мускулните групи са много важни.
Разрови се в тубата ако искаш, виж мъжете какво правят.

Днес милион клека направих сигурно, чак свят ми се зави. Добре че не тичах първо.

Нямам грамове надолу, за съжаление, нито тенденция такава. В седмица 2 вече ще съм в дефицит.
Имам за сваляне 7кг мазнина. От мускул нямам намерение да свалям, но и нямам нужда от повече. Там съм както искам.

# 88
Съгласен съм Simple Smile Индивидуалността при трениращите е много силно нещо, всеки има някаква цел и я постига Simple Smile
Просто в интернет на всеки 10 клипа на жени 9 са за крака и дупе Simple Smile
А при мъжете обратно... правят перки, рамене и ръце Simple Smile
Това ми излиза, а аз много клипове гледам Simple Smile Опитвам се да изчистя движения и да намирам нови подхвати, приятно ми е да гледам добре трениращи спортисти Simple Smile
Също и повечето си мислят, че като тренират долната част по бързо ще се избавят от мазнините там, може и подсъзнателно да е, нали там трупат жените...
А и Карълайн набляга основно на долна част, като гледам в ютуб канала и ... сега гледам и програмите в приложението.
Плеара е малко смотан, не е като в ютуб да мога бързо да прелистя и да гледам в малък прозорец резюме на цялата програма, но каквото - толкова.

Само впечатления споделям, не ми се карайте Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 13:54 от Navy

# 89
Отчитам се с ден 8 от бегинера, но почнах да правя напади с пудовката от 6 кг

Общи условия

Активация на акаунт