Страх от социални контакти

• 812
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
И за двете резултатите са индивидуални. Няма как да гарантирате, че психотерапия е по-добре.

# 16
Лекарствата в случая лекуват ли изобщо, или по скоро са временно решение, и така да се каже облекчават проблема!?? Психотерапията поне ще даде трайни резултати.
Предпочитам психотерапията ,защото това е самоконтрол ,който аз явно нямам в такива ситуации. И пак казвам това се отключи от голям стрес за мен хапчетата не са вариант не искам цял живот да съм на хапчета ,а да изчезне тоя страх и тази паника . Примерно ,ако имам отпуска и ще летя не спя един месец преди това и го мисля ,ако ще пътувам сама и в самия ден просто не знам къде съм една паника ме обзема един страх ,ситуациите са много това е само една от тях...

# 17
Имаш ли точно определени ситуации, в които ти се проявява или се появява внезапно?
Има много хора, които ги е страх да летят със самолет. Това не е нищо ново. Можеш да вземеш вечерта преди полета някакво успокоително, за да спиш по-добре и то ще ти действа и следващия ден и ще си по-спокойна и няма да усетиш пътуването. Колкото повече пътуваш, толкова повече ще ти намалява страха и стресът.

# 18
Имаш ли точно определени ситуации, в които ти се проявява или се появява внезапно?
Има много хора, които ги е страх да летят със самолет. Това не е нищо ново. Можеш да вземеш вечерта преди полета някакво успокоително, за да спиш по-добре и то ще ти действа и следващия ден и ще си по-спокойна и няма да усетиш пътуването. Колкото повече пътуваш, толкова повече ще ти намалява страха и стресът.
Не нямам страх от самият полет ,имам страх от неизвестното,моите паники се появяват,когато ми предстои нещо важно ,а понякога и не толкова важни неща ,които на пръв поглед за един обикновен човек са нормални ситуации ,но за моят мозък са стресови.... Ако предстои нещо важно ,например когато закупувахме жилището ни имахме нотариус и аз няколко дена преди това го мисля тоя ден ,но не с радост ,а с притеснение и в самият ден ,не мога да тръгна ,защото не мога да изляза от тоалетната ,след това отидохме до банката да вземем човека от там и той говори нещо с мен ,а аз съм се сковала като дърво не мога да си отворя устата ,става ми лошо,притеснено ,гади ми се едвам му казах,че съм болна ,за да не изляза като луда.... И тази ситуация е хубава по хубав повод ,не е нещо лошо ,което ми се е случило...не знам защо мозъка ми реагира така и как да спра тези страхове и паники....опитвам се ,но е много трудно

Общи условия

Активация на акаунт