Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 5 660
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
........................Аз пускам на 2 мин и след 3 отваря. Вода - 1 чаша, около 300мл. ............................
Може ли да обясните, защото не разбрах?
Пуска на 2 мин. (предполагам на високо налягане). След като свърши програмата, изчаква 3 мин. и изпуска налягането.

може да използваш и решетка за готвене на пара, аз така правя.

Тази имам предвид:
https://inhousebg.com/wp-content/uploads/2023/04/%D0%9802-13413.jpg

# 121
  • Бургас
Ясно. Благодаря.

Да се допълня:
Понеже видях, че на 3 мин. с принудително изпускане яйцата стават леко течни, аз си намерих идеалния вариант и го споделям.

Уредът е Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER. Слагам яйцата на решетката, наливам 1 водна чаша вода, пускам 2 минути високо налягане .
След това изчаквам 5 минути и тогава изпускам парата. Слагам веднага в съд със студена вода.
Резултатът – уникални яйца, перфектни на консистенция и без нито една пукнатина.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 06:37 от юрист

# 122
Т.е. водата не покрива яйцата, а е само на дъното?

И аз се чудех тези дни как най-бързо да варя яйца на децата. Въобще не се сетих за instant pot-a като вариант

# 123
  • София
Т.е. водата не покрива яйцата, а е само на дъното?

И аз се чудех тези дни как най-бързо да варя яйца на децата. Въобще не се сетих за instant pot-a като вариант
На пара се варят яйцата. Аз правих веднъж, 5 мин високо налягане, още 5 и тогава изпускам. Твърдо сварени без да са преварени.

# 124
Никакъв проблем че не са потопени във водата, в яйцеварка също се варят на пара с много малко вода.

# 125
  • Бургас
А на програма пара стават ли яйца?

В предишния мултикукър варях на пара- 10 минути.  Сега ги правя в еърфрайърйа фурна пак за 10 мин/180гр. 

Инсант пота все още го разучавам, но досега каквото съм направила ми харесва.Единствено налягането не мога да улуча, все ми се разваряват нещата. На вкус не са лоши, но едни чушки направо ми се разпадаха.

Пил.бутче стана супер на кратко налягане и после грил.

Вчера консервирах буркани като ползвах соте, ръчна настройка. Много бързо загрява и увира в сравнено с котлона.Там сложих втория съд и имах възможност да сравня.

Днес правя доматена супа. Умишлено не ползвам налягане за да видя как работят другите програми. Правих я на соте с нагласяне, и сега я слагам на слоу 1ч.

# 126
Според мен щом си доволна за 10 минути в еърфраера няма много смисъл да ги правиш в мултикукъра, не мисля че ще е по-бързо.

# 127
Яйца варя за 3мин. на ниско налягане, след 1-2мин изпускам налягането и са идеални за нас. Твърдо сварени, но не преварени.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 13:40 от morskibriz

# 128
  • Бургас
Според мен щом си доволна за 10 минути в еърфраера няма много смисъл да ги правиш в мултикукъра, не мисля че ще е по-бързо.

По принцип питам, да си знам, че всичко се случва-развалят се уреди. Лятото ми се налагаше на котлон да правя яйца, голям зор видях да им бая, отвикнала съм.

# 129
Има го и това, просто много хора преди да свикнат с тая тенджера четат това за 3 минути, онова за 5 минути и си казват че наистина става толкова бързо. А но реално не е, като сложиш и времето за вдигане на налягане, после вода изливаш, гореща тенджера и т.н.
Не че пак е много работа, разбира се. Но знаеш че в еърфраера е и още по-малко.
Само това изтъквах, иначе всеки един вариант е работещ. Аз и пот имам, и еърфраер имам, и пак не си давам яйцеварката че ми е най-удобна лично на мен.

# 130
Яйцата се сваряват идеално и за една минута с естествено освобождаване.
Няма нужда толкова дълго да се готви в инстанта. Почти всичко става готово за до 20 минути варене на високо налягане, освен много стари меса.

# 131
Как печете чушки в Duo Crisp+Air fryer? На коя програма, за колко време и на каква температура, че чушките са на решетката ми е ясно.

# 132
  • Варна
Здравейте, решили сме да купим Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER, 8 литра и в момента е намален на 419 лева.
Някой да го е вземал и на по ниска от тази цена покрай черни петъци, да знаем дали да изчакаме или да действаме сега.

# 133
В момента в Амазон е 179.99€ 
https://www.amazon.nl/-/en/Electric-Multicooker-Pressure-Dehydra … ion/dp/B0979GHBHY
Здравейте, решили сме да купим Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER, 8 литра и в момента е намален на 419 лева.
Някой да го е вземал и на по ниска от тази цена покрай черни петъци, да знаем дали да изчакаме или да действаме сега.

Общи условия

Активация на акаунт