Седмокласна Изпитна 14.07 - 20.07 До класирането отброяваме, на най-желаното място се надяваме …

• 89 072
  • 1 503
  •   1
Отговори
# 1 065
И аз съм тук, чета ви, вълнувам се. Въпреки че младежа е доволен и записан, аз чакам 2ро класиране да видя къде  щяха да го приемат Simple Smile
Няма как да видиш къде ще отиде на второ, защото него компютърът вече не го върти, щом е със статус Записан.

Аз също чакам с нетърпение второ, защото силно стискам палци на близкото детенце. Даже говорих с родителите евентуално и на трето да пробваме, разбира се, ако има свободни места в желаното училище.

# 1 066
  • София
Благодаря за линка за НЗОК, влязох с ПИК на НАП и изтеглих имунизациите, ще  сложа листа в здр проф.карта

# 1 067
Успех на всички, които чакат второ класиране.И аз още не мога да мина на ваканционен режим.Почнах да мисля за Септември вече,а трябва да намерим и на девойката жилище .
Стискам палци утре да излезе класирането и всички да са доволни

# 1 068
И аз съм тук, чета ви, вълнувам се. Въпреки че младежа е доволен и записан, аз чакам 2ро класиране да видя къде  щяха да го приемат Simple Smile
Няма как да видиш къде ще отиде на второ, защото него компютърът вече не го върти, щом е със статус Записан.
По-скоро се има предвид докъде ще падне балът и дали детето би влязло там Simple Smile
Аз чакам второто класиране да видя дали синът ми ще мръдне в друга паралелка в същото училище и се подготвям за записване следващия вторник. При тези оценки на НВО-то по математика в никакъв случай не бих играла на трето или н-то класиране, независимо какви изкушения ще има.

# 1 069

Аз също чакам с нетърпение второ, защото силно стискам палци на близкото детенце. Даже говорих с родителите евентуално и на трето да пробваме, разбира се, ако има свободни места в желаното училище.

Знам, че не го въртят, но ще излезе минимален бал за всяка паралелка и така ще видя:)

# 1 070
  • Бургас, България
На мен в меню Желания ми показва "Няма желания за този етап на класиране"
И при вас ли е така?

# 1 071
Възможно е да няма свободно място за дадена паралелка на трето класиране.
При нас например една паралелка се дапълва още на първо и няма свободно място дори на второ....нито на трето. Проверявах назад в годините...не са се освобождавали места.
Появяват се места за нискобалови училища само.
Това при нас, уточнявам каква е ситуацията.

# 1 072
На мен в меню Желания ми показва "Няма желания за този етап на класиране"
И при вас ли е така?

Да, това излиза, защото подредбата на желанията от първия етап не се променя.

# 1 073
Стискам палци на всички, които чакат класиране! Ние се записахме, но за всеки случай ще поглеждам местата на 3то и 4то класиране.
Специално за София не важи това, че остават места за нискобалови. Миналата година имаше на 3то класиране НПМГ, английските гимназии, немската, испанската, френската, ТУЕС и др. Някои от тях имаха и на 4то класиране!

НикиK, ако се запишете на 2ро класиране, но след това видите места в списъка за 3то и си изтеглите документите, то мястото ви НЕ се обявява в 3то класиране, защото то е вече обявено. По този начин освободеното от вас място отива за 4 класиране и може да си кандидатствате отново за него. Именно това е причината да се появят места в паралелки, които са нямали свободно място на 3 класиране. Миналата година се чудех как става така че на 3то нямат, а на 4 имат, но след това разбрах схемата.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 08:28 от Shushi2

# 1 074
Погледнах програмата за осми клас за миналата година на паралелката, в която ще е дъщеря ми. Един ден 6 часа, поне два дни с по 8 часа и май два дни с по 7 часа. Седмият час свършва около 14,30 ч, а осмият около 15,30 ч (часовете са закръглени, че не ги помня точно). Това нормален дневен график ли е за осми клас?🤔🤔 Заради РИЧЕ по английски ли е? Чудех се кога ще обядва (след третия час има голямо междучасие 25 минути, часовете са по 45 минути с малки неждучасия 10 минути - според мен са достатъчни само за някакво леко похапване или сандвич, но не и за нормален обяд, дори и да си носи храна в кутия). Да слиза до училищния стол за 10 минути - абсурд. Минимум 15 минути, за да се прибере до вкъщи и...то излиза, че ще обядва към 16 ч.😅 Изобщо не повдигам въпроса кога ще учи за следващия ден...

# 1 075
Dolce, за кое училище говориш?

Шуши2, права си. Като рискът тук е детето, което е освободило, ако реши пак да играе за неговото си място. Тоест на първо, второ вече е било прието в тази паралелка!

# 1 076
В София има много училища. Има и много частни..в провинцията частни почти няма. Много е различна ситуацията...
Уточних. Не знам НикиК от къде е.

# 1 077
Dolce, за кое училище говориш?
За професионална паралелка в училище в Пловдив. Като гледам, няма застъпени много професионални предмети в осми клас, дават приоритет на разширеното изучаване на език през първата година.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 08:51 от dolce miele

# 1 078
Погледнах програмата за осми клас за миналата година на паралелката, в която ще е дъщеря ми. Един ден 6 часа, поне два дни с по 8 часа и май два дни с по 7 часа. Седмият час свършва около 14,30 ч, а осмият около 15,30 ч (часовете са закръглени, че не ги помня точно). Това нормален дневен график ли е за осми клас?🤔🤔 Заради РИЧЕ по английски ли е? Чудех се кога ще обядва (след третия час има голямо междучасие 25 минути, часовете са по 45 минути с малки неждучасия 10 минути - според мен са достатъчни само за някакво леко похапване или сандвич, но не и за нормален обяд, дори и да си носи храна в кутия). Да слиза до училищния стол за 10 минути - абсурд. Минимум 15 минути, за да се прибере до вкъщи и...то излиза, че ще обядва към 16 ч.😅 Изобщо не повдигам въпроса кога ще учи за следващия ден...
Това е малко странен график. Синът ми имаше всеки ден по 8 часа и свършваше мисля в 14 с уговорката, че учат на блокове и почват в 8ч.

Специалните предмети рязко се засилват в 11. клас. Все пак в периода 8-10 трябва да сместят всички общообразователни за първи гимназиален етап.

# 1 079
dolce miele, за училищата на едносменен е нормално. Започват по-късно от, имат по-дълги часове и междучасия. Брой дни с 8-ми часове - зависи от учебния план и как ще им сглобят програмата. Не е до РИЧЕ, по-скоро допълнителния час спорт, ФУЧ; групите по информатика могат да бъдат вместо целия клас в един час, едната първи, а втората - последен.

Общи условия

Активация на акаунт