Битата родилка в Майчин дом София

• 51 830
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 140
Добре е да имаме капацитета да направим разлика между нелюбезност и вербално насилие.
Просто приемете, че не всички хора които срещате в живота си ще се държат любезно с вас и така.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 17:39 от White_noise

# 1 141
Добре е да имаме капацитета да направим разлика между нелюбезност и вербално насилие.
Определено шамар по време на раждане не бих го нарекла нелюбезност, че и вербално насилие.

# 1 142
Защо трябва да избираме между компетентен лекар и любезен лекар? Те все отделни хора ли са? Няма ли просто нормално държащи се адекватни лекари, или винаги ако имаш знания си злобар с проблем с нервите? Не я разбирам тая логика аз. Моят АГ беше д-р Кобаков и хем е страхотен лекар, който обръща внимание, хем изключително добродушен и винаги се е държал човешки. Значи попринцип е възможно. Светилото Шикова ми направи най-болезнения преглед за разкритие за цялата бременност и раждане, и при оплакване за болки изкара, че е от липса на магнезий. То се оказа бъбречна криза, ден по-късно изпишках камъче.
Има, разбира се. Но има и случаи, като тези в Майчин дом

# 1 143
  • BG
Мисълта да вляза в провинциална болница буди притеснение в мен, след като като дете едва не умрях от операция на сливици в родния ми град. И като възрастна имам фобия към лечебни заведения в провинцията. Сигурно и там има големи професионалисти, но ако зависи от мен, никога няма да проверя пак.
Във връзка с родилката от Русе го казвам. Най - вероятно в Майчин дом (колкото и да не го харесвате) жената щеше да остане жива и здрава.
Със сигурност. Щяха да я навикат и ошляпат малко, но вероятно щеше да е жива и здрава.
Точно в прословутият майчин дом ( пак ще кажа-нарочно го пиша с малка буква) щяха да ни затрият и мен и бебето, но се оказахме късметлии, не като бедната русенска майчица, да почива в мир...писала съм си историята по-рано в темата. На мен също ми скачаха по корема ! За неонатологоята също да не отварям дума-че ни претупаха...въобще ако знаех никога кракът ми нямаше да стъпи там !

# 1 144
  • France
... Лекарите работят в зверски условия, за много малко пари...
Глупости. Хайде моля те, не само ти имаш близки роднини лекари. Много са си добре финансово, а смени се дават навсякъде по света. И как са пуснали малко дете в болница, като винаги има пазач на входа? Хайде посмали малко

# 1 145
  • Пловдив
... Лекарите работят в зверски условия, за много малко пари...
Глупости. Хайде моля те, не само ти имаш близки роднини лекари. Много са си добре финансово, а смени се дават навсякъде по света. И как са пуснали малко дете в болница, като винаги има пазач на входа? Хайде посмали малко
Не е точно така за пускането - в отделенията, в които има повече деца, ги заключват, но отделенията за възрастни, например ортопедия, нищо, че има и деца - всеки си ходи и влиза-излиза свободно.

# 1 146
Ох, нека само не даваме за пример английското здравеопазване в частта АГ, че тук сме направо цвете. Имам много какво да напиша за безхаберието им, но не е за това темата.

# 1 147
Въздържат се Димитрови друг път, и при двамата съм била, Димитрова ми държи класацията по абсолютна грубост, хем на фетална бях и мъжът ми и девер ми бяха с мен, а брат й ми е в топ 3 по пренебрежително отношение и ехидни коментари.
Имам история и от сценария "АЗ какво да те правя": отивам със спукан мехур и изтекли води в Окръжна посред нощ в неделя срещу понеделник, с голямо отекчение дежурната лекарка ме преглежда доста грубо и ми казва, ще раждаш. И аз споменавам, че имам уговорка с д-р Х, при което тази жена стана, свали си ръкавиците и излезе от стаята, аз седя разкрачена на магарето и се чудя какво става. Акушерката викна след докторката "Какво да я правя тази сега?" А докторката отвърна "Като си има уговорка, да си звъни на който иска." И просто изчезна. До сутринта й видях още 2 пъти очите, само за да ме обижда. Извинете крехката ми душевност, ама това е недопустимо, когато си на работа.

# 1 148
  • Be realistic - plan for a miracle.
Изобщо не ти е крехка душевността, става дума за елементарно уважение в случая, което заслужава всяко едно човешко същество. И не си го получила, получила си обратното на това.

# 1 149
Изобщо не ти е крехка душевността, става дума за елементарно уважение в случая, което заслужава всяко едно човешко същество. И не си го получила, получила си обратното на това.
Ами то така става като има доплащане регламентирано и не. Докторката е преценила, че няма какво да се хаби, като неин колега ще вземе кеша. Цялата ни система е сбъркана.

# 1 150
  • Пловдив
Не мисля, че проблемът е само в доплащането. Аз бих го изтълкувала като недоверие и нежелание от страна на пациентката. И не бих се намесила повече, защото после ще има коментари за незачитане предпочитанията на пациентката. Прегледът за разкритие боли и повечето го възприемат като груб преглед. Аз също се изненадах, защото това беше единственият ми болезнен гинекологичен преглед. Лекарката, след прегледа, е преценила, че има достатъчно време да дойде предпочитаната и се е оттелила.

# 1 151
Не мисля, че проблемът е само в доплащането. Аз бих го изтълкувала като недоверие и нежелание от страна на пациентката. И не бих се намесила повече, защото после ще има коментари за незачитане предпочитанията на пациентката. Прегледът за разкритие боли и повечето го възприемат като груб преглед. Аз също се изненадах, защото това беше единственият ми болезнен гинекологичен преглед. Лекарката, след прегледа, е преценила, че има достатъчно време да дойде предпочитаната и се е оттелила.
Можеше да се оттегли по-възпитано и поне да каже на жената да слезе от магарето. Първите седем годинки липсват. А дали се тълкува като недоверие - по-скоро трябва да се тълкува като предпочитание към определен лекар, което самата система толерира, в противен случай нямаше и да я има тази практика. А и очевадно е, че има разлика в обслужването от лекар до лекар, което и обуславя стремежа на пациентките да си изберат сами доверен такъв срещу заплащане.

# 1 152
Отново ще споделя моите преживявания с прегледите за разкритие. С второто си раждане разбрах, че прегледът за разкритие може и да не е болезнен. Поне 3-4 ми прави моят лекар след началото на 9 месец до раждането и не съм усетила болка. За сметка на прегледите при първото ми раждане.

# 1 153
  • France
... И не бих се намесила повече, защото после ще има коментари за незачитане предпочитанията на пациентката.
Лекарката е била на работа, за което ù плащат. Задължена е била да остане на поста си, поне докато другият лекар не дойде. Защото се получава, че е получила едни пари по заплата, а е отказала да работи. Във всяка друга сфера това щеше да ни се види скандално, не разбирам защо третираме лекарите като отделни единици.
Цитат
Прегледът за разкритие боли и повечето го възприемат като груб преглед.
He e вярно. Боли ако се опитат (както често правят) да форсират разкритието. Което е абсолютно контрапродуктивно, защото раждането е сложен процес, който не зависи само от отварянето на шийката на матката. Но все пак говорим за "професионалисти", които все още натискат по корема. Да не очакваме толкова много от тях.

# 1 154
За мен е абсолютно недопустимо да си такъв ръб, когато работиш с хора. Не съм очаквала да ми месят питка и да ми сипят кафе, нека си действат, както е там по протокол, но може да се държат възпитано. Уговорката да се чете избор на екип, регламентиран като услуга по ценоразпис на болницата, не съм писнала там, сакън да не ме пипа друг. Хайде стига сме оправдавали арогантността, злоупотребата с власт (по-скоро силна позиция в ситуацията) и мизерията, в която тези хора работят и ние лежим като пациенти. Могат да викнат. Да се скарат, ако трябва, ако ситуацията го налага. Но няма абсолютно никаква, НИКАКВА причина да обиждат и унижават!

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 10:36 от Melusine

Общи условия

Активация на акаунт