Битата родилка в Майчин дом София

• 51 915
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 840
Родилна треска, доколкото знам, са казвали на бактериална инфекция, проникнала дълбоко в организма през родилните пътища и матката. Онова, от което е отървал Земелвайс родилките в обществените болници, като е въвел дезинфекция. Била е с много висока смъртност навремето, без антибиотици. Каква е тая родилна треска от мокра коса? Flushed

Може би за да не си инфектира шевовете нали казват известно време да не я мокриш, ако имаш зашита рана.

# 841
  • София/Севлиево
Аз съм раждала и нормално и секцио,и двата пъти имах контракции,но не ги усещах.Ако имах трето дете пак щях да избера секцио (то и нямам избор, защото имам сериозни медицински причини).За самите раждания-писах назад в темата.Това че си родил секцио не те прави по-малко майка(а и това ,че не кърмиш).

# 842
Аз съм раждала и нормално и секцио,и двата пъти имах контракции,но не ги усещах.Ако имах трето дете пак щях да избера секцио (то и нямам избор, защото имам сериозни медицински причини).За самите раждания-писах назад в темата.Това че си родил секцио не те прави по-малко майка(а и това ,че не кърмиш).
Съгласна съм.
А определенията като кой - каква майка е, (заради кърмене или раждане) са причината поради която отказвам да се обяснявам защо, кога и как ще раждам. Проповедничките по площадките и по форумите с експертните им мнения за кое раждане е по-истинско и родилният процес са меко казано смешни.

# 843
Ами да, то това е разковничето, един го е страх от операция, друг от  родилни мъки и епизитомия. И всички заедно, да не се обърка нещо. Нормални неща. А не, че е толкова важно да изпиташ контракция.

Иначе, разказите за раждането за всяка жена са безкрайни, все пак това е един вид все едно е била на бойното поле, винаги има какво да се сподели и похвали, или оплаче.

# 844
  • Пловдив
Аз по принцип също смятам, че естествено раждане е по-добре от секцио, ама не заради усещанията, нито защото секциото било много сложен вид операция (не е), а заради по-лесното протичане и по-слабо отражение на тялото (доколкото може да се говори за осезаемо такова) в общия, нормално преминал случай.
Исках да кажа - нали целта обичайно е бебе и липса на усложнения, а не непременно да видиш какви са усещанията.

# 845
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
От това което съм чела, при естественото раждане, когато бебето минава през родовия канал, взема полезни бактерии от майката, и това спомагало за по добро здраве и имунитет...
Ся, колко е вярно, не знам.

# 846
Не може да се знае предварително дали раждането ще протече без усложнения, било то секцио или нормално. 😉
Исках да кажа - нали целта обичайно е бебе и липса на усложнения, а не непременно да видиш какви са усещанията.

# 847
От това което съм чела, при естественото раждане, когато бебето минава през родовия канал, взема полезни бактерии от майката, и това спомагало за по добро здраве и имунитет...
Ся, колко е вярно, не знам.
Вярно е. Това не означава, че дете, родено със секцио няма да е здраво…

# 848
  • Пловдив
Инструкция за клинично поведение при раждане

https://old.nhif.bg/get_file?section=document&pageId=14854&uuid= … b61d-4930bdf3d72b

Първи резултат в Гугъл. Изисквания на НЗОК при нормално раждане. Всичко е разписано. Всеки може да се информира какво да очаква.

# 849
  • Пловдив
Естествено, че нищо не може да се предвиди предварително, никога не съм си и помисляла обратното. Това, което казвах, беше нещо съвсем друго: макар като цяло да смятам естественото раждане за такова за предпочитане, пак не виждам как може изобщо да е важно да си го "усетила" - било във вид на контракции или каквото и да е, защото целта на една бременност и раждане поначало е крайният резултат: бебе+липса на усложнения, а не усещане за раждане.

# 850
Е, аз не съм раждала нормално за да усетя раждането 😄, просто много ме беше страх от секцио. Разни хора, разни страхове.😄

# 851
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз само минавам да оставя това тук.

Скрит текст:

Липса на адекватна грижа - ✔
Грубо отношение - ✔
Отказ да се позволи подкрепа от близък макар и по телефона - ✔
Отказ ти да дадеш подкрепа на жена, губеща бебето си (щот първо те мързи второ не ти е работа трето просто така си обучаван - да си Менгеле) - ✔
“Тихо, че пречиш (като викаш от болка)” - ✔

Поредната опустошена душа - ✔

Действието се развива в Ямбол.

# 852
Ако наистина е била отлепена плацентата - бебето просто не е имало шанс. ОБАЧЕ това не оправдава по никакъв начин безобразното отношение. Preggo много добре е описала кое точно не е било наред в отношението, нямам какво да добавя. Жалко за жената и бебето!

# 853
Ужас просто, тогава какво да правиш, ако ти стане нещо изведнъж? Звъниш на твоя лекар? Отиваш сам в бърза помощ? И това не винаги работи, защото моя съседка така си отиде, имаше много добър лекар, който познаваше идеално състоянието й и държеше нещата под контрол, но точно тогава го нямаше, те му звъняха, отидоха в бърза помощ и си отиде от инфаркт, но можеше да бъде спасена.
Какво са й били... явно е било по протокол....... заучени неща, без никакво лично отношение.

# 854
  • София
Една позната я бяха върнали от спешното в Бургас защото не била дошла с линейка... те само с линейки приемали... а отива със силни болки в корема (не бременна)...

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 10:38 от Мацето

Общи условия

Активация на акаунт