Битата родилка в Майчин дом София

• 51 908
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 855
Мисля, че всички АГ болници имат спешни отделения, та бременните в градовете поне имат възможност за по-адекватна помощ. Това с линейката си е риск, но съзнавам, че някои пациенти нямат избор.

# 856
Ако наистина е била отлепена плацентата - бебето просто не е имало шанс. ОБАЧЕ това не оправдава по никакъв начин безобразното отношение. Preggo много добре е описала кое точно не е било наред в отношението, нямам какво да добавя. Жалко за жената и бебето!
Не е така. На моя позната се е отлепила (частично) в 8ми месец, но бебето е добре, дори се ражда доносено, а не когато се е отлепила. Но майка й е акушерка и в болница с добри лекари...

# 857
Проблемът е, че линейката е трябвало да закара жената до болницата, а не просто да ѝ нахакат някаква инжекция, дето даже не са си направили труда да ѝ обяснят каква е. Умът ми не го побира - жена в напреднала бременност, с оплаквания и ти просто ѝ биеш инжекция и я зарязваш, вместо да я откараш в болница?! А грубият преглед на гинеколога, дори няма да го подхващам. Не знам дали писах в темата как моят гинеколог веднъж ме изпрати при някакво светило, който така ме "прегледа", че изпищях от болка  и беше успял да ме разкървави. Аман от "лекари" дето се държат с жените все едно сме едър рогат добитък!

# 858
  • София
Инжекцията най вероятно е била някакъв спазмолитик тип но шпа, наистина при отлепяне понякога е необратимо, макар че и при мен е имало в начална леко и се оправи с подходяща грижа и лекари, но отношението!!!

# 859
  • София/Севлиево
И аз имах голямо отлепяне на сака в начална бременност,тогава може да се оправи,но не знам в напреднала бременност доколко е обратимо.В 6-ти месец коя г.с.горе-долу е? Когато лежах в болницата преди да родя Росен в стаята ми докараха момиче, което трябваше да роди средата на януари,но роди около 25 септември.Бебето,макар и мъничко,оцеля(миналата година на празника на недоносените бебета в болницата ги видях на една снимка с майка ѝ).Може би това че действието се разви в Шейново помогна(все пак знаем ,че са с една от най-добрите неонатология).Но според мен във всеки областен град трябва да има родилно отделение на такова ниво...

# 860
Гадаенето е нелепо. Би трябвало да има документи, информация на место към пациента и роднината.  За отношението айде да кажем, че се лигавим...
Някои са си мърлячи.

# 861
Но майка й е акушерка и в болница с добри лекари...

Отново опираме до това кой си и кой познаваш.
Логично да и обърнат внимание.
И мен така майка ми като санитар ме уреди и получих повече внимание.
Иначе трябва да имаш пари и да кихаш.

За отношението айде да кажем, че се лигавим...

Ох, пак ли.
Ми хубаво, всички жени са лигли големи, да локваме темата тогава.
Всички медицински лица се страхотни и прекрасни хора.

# 862
Аз като виках линейка за детето, медикът ми даде документ за посещението, в него пишеше подробно какво е установил и какво лечение е предприел.
В Ямбол не дават ли такива документи...

# 863
  • София/Севлиево
Не вярвам да не дават.Два пъти съм викала линейка за големия и също ми дадоха документи-не сме в София.

# 864
А мен ме впечатли викането на линейка в случая. Това не е показание за викане на линейка. Вземаш такси, ако нямаш кола.
Отношението - ясно, че е непрофесионално.

# 865
Може и да е била неизбежна загубата на бебето, но ако се обясни на пациента като на човек, може да се спести много излишна драма и за двете страни.

# 866
А мен ме впечатли викането на линейка в случая. Това не е показание за викане на линейка. Вземаш такси, ако нямаш кола.
Но в някои случаи (особено такива) движението (слизане по стълби, таксита) може да е противопоказно.

# 867
  • Be realistic - plan for a miracle.
Буквално си е нейна работа дали иска линейка или не. Ако не пращат линейка за такива неща, да я бяха отсвирили още по телефона. Става дума за младо момиче, което явно доста се е панирало и е мислила, че има на кой да разчита (дори да не е имало какво да се направи да се спаси детето). И реалността я е изритала в зъбите.

# 868
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Преди 10 години се опитах да спра такси за пострадал човек, три коли ме отсвириха, щели сме да изцапаме...

# 869
Аз не виждам нищо странно във викането на линейка. Млада жена, бременна, с проблем с бременността - ако това не е причина за спешна помощ, здраве му кажи! Да я закриваме тази държава и да се приключва!

Общи условия

Активация на акаунт