Битата родилка в Майчин дом София

• 51 871
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 945
Хайде  и виновна я изкараха естествено, не се чували тоновете... смях в залата... тоновете нали излизат и разпечатани на бележка

https://nova.bg/news/view/2025/08/21/507938/%D0%BD%D0%B5-%D1%81% … 0%B0%D1%80%D0%B8/
Колко удобно го изкараха, родилката като някаква малоумна, защото не им съдействала, а другата родилка - свидетелка, която е чула виковете и ругатните, много бързо я забравиха - за нея какво - с халюцинации ли е била? Чисти са като сълзи.
Скрит текст:

# 946
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тя крещяла от болка и не знаела къде се намира! А какво се очаква да прави? Нали за това е медицинския екип, асистирано раждане, в лечебно заведение, би трябвало родилката да е подпомогната по всякакъв начин, а не само да изродят бебето.

Няма как да стане. Те искат на тях да им е комфортно. Те са най-важни в техните си очи. Ти трябва да се огънеш спрямо този аршин. Изпитат ли какъвто и да е дискомфорт (пр. някой им вика/крещи, пищи, плаче, гъне се, гърчи се от болка, мърда когато не трябва) - стават агресивни. Озлобени. Крайни. Отвратителни.
Трябва да си парче месо - гледащо в точка, мълчащо, изпълняващо команди механично, онемяло, оставящо се правят каквото искат с него, робот, зомби, блокаж. Ако ти крещят и ти се карат - кимаш и се съгласяваш, че си нищожество. Питаш ги дали може да ти ударят няколко шамара профилактично, че да си научиш по-добре урока, ако не искат - ти сам си удряш.
Така на израждащите ще им е добре и ще имат възможността да гледат себе си, те да са си приоритет... което е крайната цел, в крайна сметка.

# 947
  • France
Честно казано, никога не ми е минавало през ума, че трябва да съдействам на акушерки и гинеколози, докато раждам. Те са там за да съдействат на мен.

# 948
Щом имаме жива и здрава родилка, която е изписана от Майчин дом с живо и здраво дете, значи д-р Шикова си е свършила работата.
Или по друг начин казано, жива и здрава родилка и бебе въпреки работата на докторката и комплиментите към нея - найс!

# 949
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Честно казано, никога не ми е минавало през ума, че трябва да съдействам на акушерки и гинеколози, докато раждам. Те са там за да съдействат на мен.
Ти така си мислиш, майче...

# 950

Би трябвало.
Както би трябвало и тия в парламента да са там, защото работят за нас.

# 951
  • Пловдив
Скрит текст:
Хайде  и виновна я изкараха естествено, не се чували тоновете... смях в залата... тоновете нали излизат и разпечатани на бележка

https://nova.bg/news/view/2025/08/21/507938/%D0%BD%D0%B5-%D1%81% … 0%B0%D1%80%D0%B8/
Колко удобно го изкараха, родилката като някаква малоумна, защото не им съдействала, а другата родилка - свидетелка, която е чула виковете и ругатните, много бързо я забравиха - за нея какво - с халюцинации ли е била? Чисти са като сълзи.
Скрит текст:
Камери със звук в родилната зала му е майката, очевидно. Sad

# 952
Няма да са съгласни. Аз го виждам да тръгнат на масови протести (лекарите), ако някой предложи такова нещо.

# 953
Има родилки, които игнорират наставленията на лекаря по време на раждането, не съдействат, имат различен праг на търпимост на болка, нещата не са едностранни. Щом имаме жива и здрава родилка, която е изписана от Майчин дом с живо и здраво дете, значи д-р Шикова си е свършила работата.

Никой не се ражда научен и дори и да е ти е първото раждане, няма как да знаеш какво те очаква, колко ще те боли и там и как ще реагираш. Лекарите са там за да ти помогнат, не да ти бият шамари и да ти крещят. Много са ми странни хора, които оправдават такова зверско отношение.

Браво на момичето и детето, че са излезнали живи и здрави ВЪПРЕКИ нашите доктори тук и отношението им, бих казала аз.

# 954
  • Пловдив
Цитат
Браво на момичето и детето, че са излезнали живи и здрави ВЪПРЕКИ нашите доктори тук и отношението им, бих казала аз.
Това, позволявам си да кажа, е в пъти по-голяма глупост от оправдаването на грубото отношение. Браво, че не се е оставила на лекарите да я убият, зер те нали това правят - убиват хората. А защо последните ходят зорлем при тях, е загадка.

# 955
Цитат
Това, позволявам си да кажа, е в пъти по-голяма глупост от оправдаването на грубото отношение. Браво, че не се е оставила на лекарите да я убият, зер те нали това правят - убиват хората. А защо последните ходят зорлем при тях, е загадка.

Хората ходят на лекар, защото търсят някой който е квалифициран - да им помогне. Това, че през последните години, заради безразборното точене здравни каси, не малка част от лекарите се превърнаха в чудовища и касапи а болниците са просто едни събирателни дружества е абсолютен факт. А последните три години имах лични наблюдения. Така, че и да платиш и да не платиш, зависи на кой ще попаднеш в ръцете - може и да не излезнеш жив.

# 956
  • София
То хубаво има родилки, които не напъват ефективно, но чрез бой, крясъци и обиди ли ще ги направляват? Аз сама си усещах, че по едно време при второто раждане не напъвах добре, но акушерката ме хвана за ръката и ми каза: "Много беше добре, но .... . Сега на следващия напън просто си почини и събери сили, а на по-следвашия пробвай ... и ще гушнеш своето съкровище." Продължи да ми държи ръката докато родих и беше много насърчителна и този позитивизъм ми вля мотивация. Сигурна съм, че има и изследвания кое е по-ефективно - положителната мотивация или шамарите и крясъците. Ама нашите майчиндомци не се интересуват от научно базиран подход. Те си знаят за шамарите от соца и си карат по същата система. А щом има и жени, които го одобряват....

# 957
Няма да са съгласни. Аз го виждам да тръгнат на масови протести (лекарите), ако някой предложи такова нещо.

Да тръгнат на протести за такова нещо ще бъде твърде очевидно самопризнание. Grinning

# 958
Ще бъде представено като "защитаване на правата им" - реално това наблюдение може да го изкарат и като психически тормоз, ако решат. Там гаслайтинга е на чутовно ниво. Всеки друг е виновен и проблемен, само те - не.

# 959
Тоест вие бихте искали да ви записват с камера как раждате?
Аз например не искам. Rolling Eyes
По-горе съфорумка се оплакваше, че анестезиологът мъж я видял разголена. А един запис кой знае колко хора могат да го видят после.

Общи условия

Активация на акаунт