Битата родилка в Майчин дом София

• 51 878
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 930
Естествено и аз говоря за след това, обезболяването след това е важно да е добро, за да не те боли в постоперативния период и явно това било възможно. След първото си мислех, че не е. И ако някой го боли по време на самата операция това вече е прецедент и не би трябвало за никоя родилка да се допуска. Но организми всякакви, анестезиолози всякакви, чувала съм, че се случва.

# 931
  • София
Оо да, супер важно е обезболяването след това, даже вече има нов вид в САЩ, който блокира изцяло мускулите за няколко дни и няма никаква блока.

Аз раждах в частна и постоянно имах под ръка обезболяващи, в държавните знам че родилките сами си осигуряват обезболяващи...

# 932
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Оо да, супер важно е обезболяването след това, даже вече има нов вид в САЩ, който блокира изцяло мускулите за няколко дни и няма никаква блока.

Аз раждах в частна и постоянно имах под ръка обезболяващи, в държавните знам че родилките сами си осигуряват обезболяващи...
В Тина Киркова ме питаха дали искам течен аналгин, това след секциото, но не чувствах силни болки, и не се възползвах.

# 933
  • София
Това са лични усещания, мен преди раздвижването след първото секцио (спешно секцио, защото на контрахирала матка секцио е много по различно като усещане от планирано секцио) акушерката тръгна да ме вдига без обезболяване, щях да припадна, върнаха ме обратно, наляха ме с обезболяващи и вече на следващото ставане имаше огромна разлика. Второто беше планирано, определно болката беше по-поносима, но поисках повече обезболяващи, свещички, всичко, и мина много по-добре първите три дни отколкото след първото.

# 934
Само с течен аналгин и на мен в Токуда първия път 3 дни свят ми се виеше от болка, а и свещички слагах, които аз си бях взела. А това все пак е частна болница и затова все още не разбирам защо такова ми беше обезболяването, но такова е, каквото е, само апелирам бъдещите майки, които ще раждат със секцио да настояват за обезболяващи, ако имат нужда и да се информират ако може какво ще бъде обезболяването. Защо трябват такива безумни болки при положение, че вече е измислено така или иначе да може да е и по-поносимо.

# 935
  • София
Тук подозирам, че не сме от етноса и затова се говори непрекъснато как там ходят безотказно, пък за белите хора няма. Съмнява ме да е точно така, а и там има наистина спешни случаи, особено предвид начина им на живот.
В този ред на мисли - в клипчето на Цанов не знаем кой какъв е и доколко има основание да обвинява лекарите. И склонността да обвиняваш и плюеш често е обратнопропорционална на възпитание и образование.

# 936
  • София
Хайде  и виновна я изкараха естествено, не се чували тоновете... смях в залата... тоновете нали излизат и разпечатани на бележка

https://nova.bg/news/view/2025/08/21/507938/%D0%BD%D0%B5-%D1%81% … 0%B0%D1%80%D0%B8/

# 937
  • София
Аз също вярвам на родилката, въпреки че не съм раждала там. Аз раждах в Шейново и получих нормално отношение, но пък някой от персонала ми открадна дрехите и ми плъзнаха гъбички по краката от там. Чувала съм разкази на познати раждали в Надежда и не стига, че са се изръсили с торба пари, а и отношението от лекарката било ужасно.. крещяла, обиждала. 🫤
Вярвам си на тези истории, няма как толкова жени да се оплакват, а от болниците да се изкарват невинни.

# 938
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Хайде  и виновна я изкараха естествено, не се чували тоновете... смях в залата... тоновете нали излизат и разпечатани на бележка

https://nova.bg/news/view/2025/08/21/507938/%D0%BD%D0%B5-%D1%81% … 0%B0%D1%80%D0%B8/
Някои очакваше ли друго?

# 939
  • София
очаквах да не ни изкарват тъпи... Всеки раждал естествено знае че не седят лекарите със слушалка да слушат тонове като едно време, а гледат дали са високи и ниски на апарата... И да се оправдават че толкова викала че не чували тоновете...

# 940
  • Be realistic - plan for a miracle.
Имаше свидетелка, която потвърди за крещенето от страна на Пикова (мега добра печатна грешка бтв, само това ме изкефи в статията) и думите, които е използвала. Но предполагам нея просто ще я игнорираме в "разследването".
Но да, не съм изненадана, тука е така.
Боят им е много малко.

# 941
Има родилки, които игнорират наставленията на лекаря по време на раждането, не съдействат, имат различен праг на търпимост на болка, нещата не са едностранни. Щом имаме жива и здрава родилка, която е изписана от Майчин дом с живо и здраво дете, значи д-р Шикова си е свършила работата.

# 942
  • София
Наистина малко хора си знаят или признават, че изобщо не търпят болка. Но все пак ражда за първи път и няма как да знае какво става.

# 943
  • France
... Щом имаме жива и здрава родилка, която е изписана от Майчин дом с живо и здраво дете, значи д-р Шикова си е свършила работата.
Сериозно? Ама това е стриктният минимум отвъд който започват престъпленията по служба.

# 944
Има родилки, които игнорират наставленията на лекаря по време на раждането, не съдействат, имат различен праг на търпимост на болка, нещата не са едностранни. Щом имаме жива и здрава родилка, която е изписана от Майчин дом с живо и здраво дете, значи д-р Шикова си е свършила работата.

Има всякакви родилки и всякакви лекари по принцип.
И това е много ниска летва-здрава родилката и бебе>перфектно свършена работа. Че е най-важното съм съгласна. Но и би трябвало да се полагат грижи преди, по време и след раждането за родилката. Шамари,обиди, унижения за мен са много далече от грижа. Тя крещяла от болка и не знаела къде се намира! А какво се очаква да прави? Нали за това е медицинския екип, асистирано раждане, в лечебно заведение, би трябвало родилката да е подпомогната по всякакъв начин, а не само да изродят бебето. Една спокойна(до колкото изобщо е възможно)родилка няма как да възпрепятства лекарския екип и ще съдейства максимално. Ти като я обиждаш, унижаваш и й крещиш какво очакваш?

Общи условия

Активация на акаунт