Битата родилка в Майчин дом София

• 51 891
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 915
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бащата на моя позната има гадже, личен лекар. През годините лекарката е давала направления на моята позната за какви ли не специалисти, на и името на нейни пациенти...
Не съм виждала документите с очите си, но не виждам защо ще ме лъже?

# 916
  • Другата България
Бащата на моя позната има гадже, личен лекар. През годините лекарката е давала направления на моята позната за какви ли не специалисти, на и името на нейни пациенти...
Не съм виждала документите с очите си, но не виждам защо ще ме лъже?
Естествено, че и това се прави, те и самите ОПЛ не го крият.
Проблемът е когато/ако отидеш и имаш нужда, и ти откажат, защото няма, а в същото време дават на други на чуждо име. Но обиграните ОПЛ нямат такива проблеми. Blush

# 917
  • Пловдив
Инсталирайте си еЗдраве и си ползвайте направленията издадени на ваше име. 😜👍

# 918
  • France
Скрит текст:
Аз, слава Богу, дано и занапред ако се наложи, не съм съгласна с това, че не си мърдат пръста. За баща ми в последните дни лекарите в Горна Оряховица и Велико Търново просто казаха, че не могат да помогнат повече с нищо, нямат компетенцията, но съдействаха да намерят лекар и екип в Плевен, който да го поеме по спешност. Да, платихме линейка, но там докторът чакаше, отзова се на мига заедно с екип, пред нас разглеждаха всички изследвания, за половин час му направиха скенер, после операция и т.н. Нищо не са ни поискали, само ни съчувстваха, че новините няма как да са добри. Изхабиха със сигурност голям ресурс за отиващ си човек, за което нищо не ни поискаха насреща, нито официално, нито неофициално. Направо съм изумена какви неща се пишат тук, рядко обвинявам някого в омраза, но това виждам. И лекарят, който е реанимирал и спасил двете давещи се момичета, и той ли не си е мръднал пръста?
В интерес на истината през живота си съм имала някакъв вид по-грубо отношение, може би 2 или 3 пъти, но съм напълно наясно, че не е било лично към мен, а някакъв вид характер и темперамент, т.е. истеричност, която не се дължи на безхаберие, а точно обратното. Да не конкретизирам, не искам да дискриминирам по пол, приемам, че е късмет и че важното е в крайна сметка да си свършат работата успешно.
Искрено се радвам, че си срещнала професионализъм и емпатия в тези трудни моменти. Но това е нормалното. Проблемът е, че ненормалното се случва твърде често.

Няма ли спешни кабинети в България? Тук има, различно звено са от бърза помощ и са отворени почти 24 часа. Но и струват доста по скъпо.

# 919
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Скрит текст:
Аз, слава Богу, дано и занапред ако се наложи, не съм съгласна с това, че не си мърдат пръста. За баща ми в последните дни лекарите в Горна Оряховица и Велико Търново просто казаха, че не могат да помогнат повече с нищо, нямат компетенцията, но съдействаха да намерят лекар и екип в Плевен, който да го поеме по спешност. Да, платихме линейка, но там докторът чакаше, отзова се на мига заедно с екип, пред нас разглеждаха всички изследвания, за половин час му направиха скенер, после операция и т.н. Нищо не са ни поискали, само ни съчувстваха, че новините няма как да са добри. Изхабиха със сигурност голям ресурс за отиващ си човек, за което нищо не ни поискаха насреща, нито официално, нито неофициално. Направо съм изумена какви неща се пишат тук, рядко обвинявам някого в омраза, но това виждам. И лекарят, който е реанимирал и спасил двете давещи се момичета, и той ли не си е мръднал пръста?
В интерес на истината през живота си съм имала някакъв вид по-грубо отношение, може би 2 или 3 пъти, но съм напълно наясно, че не е било лично към мен, а някакъв вид характер и темперамент, т.е. истеричност, която не се дължи на безхаберие, а точно обратното. Да не конкретизирам, не искам да дискриминирам по пол, приемам, че е късмет и че важното е в крайна сметка да си свършат работата успешно.
Искрено се радвам, че си срещнала професионализъм и емпатия в тези трудни моменти. Но това е нормалното. Проблемът е, че ненормалното се случва твърде често.

Няма ли спешни кабинети в България? Тук има, различно звено са от бърза помощ и са отворени почти 24 часа. Но и струват доста по скъпо.
Ами в София, Пирогов, Исул, ВМА, Окръжна болница имат спешни кабинети, можеш да отидеш по всяко време, и в общия случай може и да не платиш. Исул са малко криви, там често плащаш, защото болката и възпалението в ушите няма да те убие, нищо че главата ти пулсира от болка ( щото не е спешно състояние).
Токуда имат нощен спешен кабинет, водили сме детето, прие ни сънена, кисела педиатърка. Най важното беше да ходим на рецепция да платим, и не искаха да ми обяснят какво му е на детето, алергия ли е, вирусна инфекция ли е, и що ми дават рецепта за АБ, след като уж нямало чак толкова нужда.
Ааа, и в Трета градска има спешен нощен  център, там пък попаднахме на златна педиатърка, детето направи бронхоспазъм, късмет баш на Коледа...

# 920
БП на мен лично не ми се е налагало да викам, но ми се случи директорът на училището да ми се обади и да ми съобщи, че детето ми е в болницата. Свлякал се в час по физическо, отведен с линейка. Там всички ме посрещнаха усмихнати, вляли му банка, добре бил. Да се храни и пие вода! Ама той без закуска от нас не е излизал. Питам изследвания пускали ли сте? Не, добре е детето ти. Никакъв документ не ми дадоха. Факт, че аз панирана се радвах, че е добре. Отивам после при личната му докторска и искам изследвания, тя ми казва щом е бип в БП са му пуснали. Ами и да са, на мен ми казаха, че няма.

Сега ще напиша как е в нашият голям, но не областен град.  Спешеното е БП в болницата (единствена) , всичко друго е неотложни кабинети към личните лекари.В спешно на собствен ход вече не можеш да влезеш. Трябва линейка! Ей това безумие не мога да си обясня. Хем не достигат линейки.

# 921
  • Пловдив
Секциото не е най-сложната коремна операция, но е най-кървавата такава. Поради рязането на матката рискът от голяма кръвозагуба е значим. Води се голяма коремна операция. Аз, като раждала по двата начина - не мога категорично да кажа кое е по-лесно или боли по-малко. Евала, на тези, които могат да го направят.
И аз не мога да кажа. Имам едно вагинално и два пъти секцио. Обаче второто секцио боли повече от първото, ТОВА мога да го кажа.

# 922
Секциото не е най-сложната коремна операция, но е най-кървавата такава. Поради рязането на матката рискът от голяма кръвозагуба е значим. Води се голяма коремна операция. Аз, като раждала по двата начина - не мога категорично да кажа кое е по-лесно или боли по-малко. Евала, на тези, които могат да го направят.
И аз не мога да кажа. Имам едно вагинално и два пъти секцио. Обаче второто секцио боли повече от първото, ТОВА мога да го кажа.
При мен пък се получи точно обратното-първото секцио боля зверски много, а при второто болка не съм усетила, само че с второто бях добре обезболена , с първото не иначе нямаше да мога да си обясня да не ме боли почти изобщо втория път при все че съм чувала, че всяко следващо секцио боли повече от предходното.

# 923
За висока Т никога не съм викала линейка. Имам течен аналгин. Странно ми е как не може да се определи "спешност " на състоянието. Нека си представим, че в момента, в който да речем аз съм вдигнала висока Т, някой някъде получава инсулт. Чие състояние е спешно? Според мен на този с инсулта. Но аз разсъждавам така. И с риск да ме насмотате, но и при бременната състоянието не е било спешно, че да вика линейка, просто защото ако плодът пада, едва ли някой може да направи нещо, за да го предотврати. В такава ситуация аз не бих викала линейка, а бих отишла в АГ отделение директно. Защото там има специалисти, гинеколози. Па макар и с риск да ме овикат.

# 924
  • София
По принцип си права но в случая с това момиче от Ямбол линейката не е драмата, от спешния номер са преценили и са изпратили линейка, не знаем каква е ситуацията, може да са нямали превозно средство, случая е потресаващ отново за отношението, особено в такава напреднала бременност се губи бебе и се държат с теб като с говедо...

Иначе фебрилни гърчове и на ниски температури се правят, ако има предразположение за това. Нас едно време на всички ни биеха заедно с течен аналгин инжекции и за гърчове ( фенобарбитол) за всеки случай ( не в България)

# 925
Не е вярно, че аборт не може да се предотврати в някои случаи. И при симптоми, които предвещават такъв, излишно движение може да влоши нещата.

# 926
  • France
Бръм, това е работа на триажа. Тук задължително звъниш на 15 и там ти казват колко е спешно състоянието. Рискът е да не го опишеш добре и да го омаловажат. Случвало се  е. После практиката е да отидеш със собствена кола до спешното. Линейките са свръх оборудвани и се пазят за наистина спешни случаи.
Онзи ден малкият ми син си сцепи челото. Една малка хавлия за лице беше цялата попита в кръв. За мен беше ясно, че ще се шие. Натоварихме го на колата и тръгнахме. По пътя срещнахме поне 2 линейки, няколко автомобила на пожарната (тук имат роля на парамедици) и поне 2 автомобила на жандармерията. После разбрахме, че младеж се е удавил. Веднъж в БП (бяхме общо три двойки родители) точно щяхме да минаваме и една виеща линейка докара паднало от втория етаж тодлърче. И така чакахме почти час да ни шият. Ако бяха ни пратили линейка щяха да похабят ресурс за наистина спешни случаи. Като родител ми беше болезнено да чакам с кървящо дете, но напълно разбирам, че нашият случай, предвид другите инциденти, не беше спешен. И това е нормално.
Нормално е също да звъниш ако не ти е добре, сам трудно се разбира колко е спешно състоянието ти. Ненормално ще е обаче за всяко неразположение да пращат линейка. Особено в България, където те са толкова кът.

# 927
Бях току-що родила и прибрала се вкъщи, когато ме сполетя мастит - синя гърда, треска и 40-41 градуса температура.
Звъним на бърза помощ. От там казаха, че не съм за тях и ми затвориха.
Самоволно започнах да пия антибиотик и се оправих, но до ден днешен се чудя - такива случаи за кого са?
Ако е по правилата, нямате свободен достъп до антибиотик. Предполагам е трябвало да отидете до Неотложна помощ (всеки ЛЛ поддържа подобен абонамент иначе трябва той да е на разположение 24/7). И понеже и на мен не ми се търси Неотложната, където не винаги е свободно и се чака много, пък и срещам неадекватни лекари понякога, мисля да си поискам една превантивна рецепта за антибиотик за спешни случаи. Не е редно, но понякога се налага.

# 928
Филомена, къде е тук?

# 929
  • Пловдив
При мен пък се получи точно обратното-първото секцио боля зверски много, а при второто болка не съм усетила, само че с второто бях добре обезболена , с първото не иначе нямаше да мога да си обясня да не ме боли почти изобщо втория път при все че съм чувала, че всяко следващо секцио боли повече от предходното.
Не говоря за по време на самото секцио, а за след това. След като мине действието на упойката.

Общи условия

Активация на акаунт