Битата родилка в Майчин дом София

• 51 795
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 020
Властта. Имат власт над болни и уплашени за близките си хора.  

Не всички са толкова натоварени, или с ниско заплащане, има огромна необходимост в момента от медицински персонал и имат и избор и заплащане.

# 1 021
Работят под чудовищен стрес, огромно натоварване, за мизерни заплати. При първата проверка на случая на Антония се оказа, че акушерките на смяна са двойно по малко от норматива.

# 1 022
  • Пловдив
И навик. Виждат, че същото се е правело и преди тях, без да бъде санкционирано. Един вид практика е.
Не всеки ще започне да го прави при тези условия, но една част биха.

# 1 023
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не се само стреса. Японците като са стресирани, се самоубиват ( съжалявам за грозното сравнение).
Голяма част от българите са/сме егоистични индивидуалисти, трудно работим в екип, не се поставяме на мястото на човека срещу нас, не ни интересува той/тя как се чувства, не искаме да се натоварваме с грижите му...

# 1 024
Не е комплимент да не можеш да си изкажеш мислите разбираемо.

Смея да твърдя, че пиша разбрано и логично. Но когато някой не иска да вникне, защото си има някаква предварителна настройка, това не помага. Как пък само в тази тема пиша неразбрано Simple Smile

# 1 025
Липса на адекватно обучение по етика. Чудесно е, че колегите са професионалисти, но поведението също е важно. Правиш това, което виждаш. Мислех, че за годините, през които не съм в България нещата ще се променят, но явно не са….

# 1 026
Както и в друга тема стана дума - няма последици, иначе едва ли толкова не са наясно че това не е точно ОК, не искам да мисля че всичките са толкова безчовечни или че всичките така ги учат.
Да не ме разбере погрешно някой - под "всичките" имам предвид всички които третират пациентите си така, а не всичкия медицински персонал, има и страхотни хора които работят това.

# 1 027
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ми не мога пак да не споделя.
Сигурно и тази жена лъже, а? Много лъжещи се навъдиха... но интересно как всички разказват едно и също, явно се наговарят през време и пространство стотици и стотици жени. Вероятно имат общ вайбър чат.
Последното изречение ме съсипа, бтв...

Скрит текст:

И още един бонус...
Скрит текст:

# 1 028
Ми не мога пак да не споделя.
Сигурно и тази жена лъже, а? Много лъжещи се навъдиха... но интересно как всички разказват едно и също, явно се наговарят през време и пространство стотици и стотици жени. Вероятно имат общ вайбър чат.
Последното изречение ме съсипа, бтв...

Скрит текст:

И още един бонус...
Скрит текст:

Еми как? Разбира се! То тука според много потребителки, жените преувеличават и драматизират излишно.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 15:01 от MissBabyJane

# 1 029
  • Пловдив
Преувеличават и драматизират тези, които говорят, че почти всяко раждане е "филм на ужасите" (цитат) и че е цяло чудо да излезеш жива и с живо бебе.
Да се твърди, че това е равно на твърдение "разказващите конкретни случки за недопустимо поведение на персонала на болниците лъжат", означава недостатъчен капацитет за разбиране или опит за манипулиране на останалите.

# 1 030
Добре, много ми е интересно от къде знаете, кой колко преувеличава и как му е протекло раждането? Вие на всички раждания в България ли присъствате и поставяте оценка - кое колко е 'драматично' и 'преувеличено /цитирам/?

# 1 031
  • Пловдив
Чисто и просто от обща култура знам, че няма масови умирания и осакатявания на майки и бебета и съответно правя извод, че обратното не е чудо, както и знам какво представлява едно стандартно раждане, дори при нашенски персонал, какво е ужас и какво - филм на ужасите. "Ужаси"/"филм на ужасите" и неприятно, дори унизително поведение според речника не е точно едно и също. Иначе можете да наречете "филм на ужасите" и пътуването в трамвая, където сънливи контрольори ти се карат и мърляви чичковци миришат на пот.

# 1 032
Ако имахте някаква обща култура нямаше да категоризирате ражданията на всички и да ги омаловажавате като ги наричате "преувеличени и драматизирани".

# 1 033
  • Пловдив
С противопоставяне и борба за надмощие в темата, няма да се промени системата. Има проблем, сериозен проблем, но и двете страни са двете лица на проблема. За персонала е ясно, дъвкано е хиляди пъти, но аз категорично не съм съгласна, че само в това е проблемът. Нагласата аз съм родилка и мога да си позволя всичко, защото състоянието ми е такова, също не мога да я приема. Моите уважения, ама нагласата, че лекарите и сестрите са обслуслужващ персонал все по-често се прокрадва. Моето поколение е държеливо поколение, не толкова чувствително и със сравнително малка доза егоцентризъм. Пък и не всички са бити в родилното. Иначе, да отвратителни са държавните родилни отделения, дори само като обстановка.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 15:29 от dazel

# 1 034
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз само да кажа, че с последния ми пост не визирах никого от темата, нито мненията му Simple Smile
Визирах "разследването", което е открило, че, цитирам:

Цитат
никой от персонала не е упражнявал физическа и вербална агресия спрямо Андонова. Заключението е, че са спазени правилата за етично поведение от страна на д-р Шикова

Т.е. - тя (Aнтония) лъже.
Това беше поводът да напиша и шерна това, което написах и шернах. Не знам кой се припозна, но наистина не съм визирала никого от темата... нито имам намерение.

Общи условия

Активация на акаунт