Битата родилка в Майчин дом София

• 51 788
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Пловдив
Дейзъл, какво значи според теб обслужване?

# 1 051
  • Пловдив
Лекарят има предназначението да преглежда, да взима решения относно състоянието на пациента, да носи отговорност за пациента и решенията си относно това състояние. Да служиш със съвест и знания е едно, да обслужваш съвсем друго Различно е от това да носи чиния с обяд. Е, вече питах, само невъзпитани ли кандидатстват медицина? За мен лично обслужване и лекар обслужващ персонал не ми се връзва с тази сфера. Все пак трудът на лекарят е високо квалифициран и да го поставя в сферата на услугите ми е леко неуважително

# 1 052
Класическо извъртане. Лекаря е висококвалифициран и работи с една цел- пациента! Това включва информация, отношение, всичко. Много често пациентите са в състояние на шок, неадекватни от болка, травма, стрес, медикаменти и какво ли не. Има много пациенти -касички, носещи пликчета с подаръци. Но има и болни, умиращи, викащи... какво да се прави. Персонала трябва да работи и с тях

# 1 053
Всеки произвежда или продукт, или произвежда услуга. Хляб, сирене - продукт. Образование - услуга. Здравеопазване - услуга. Макар  че в края на раждането имаме продукт - бебе Wink, все пак процесът е медицинска услуга.
Не виждам какво му е обидното да произвеждаш услуга, ето аз го правя и не се чувствам по-нисша от някого, който произвежда продукт.

# 1 054
  • France
Лекарят има предназначението да преглежда, да взима решения относно състоянието на пациента, да носи отговорност за пациента и решенията си относно това състояние.
Това не е вярно. Трябва да предложи решенията на пациента и пациентът има последната дума.
Апропо, идвам от семейство на няколко поколения лекари. И точно са в услуга на пациента.

# 1 055
  • Пловдив
Изясни ми се мястото на медицинския персонал. Между стената и фикуса, за да не духа на фикуса. 👍

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 17:21 от dazel

# 1 056
Тоест си го е заслужила Антония?

# 1 057
Скрит текст:

Цитат
никой от персонала не е упражнявал физическа и вербална агресия спрямо Андонова. Заключението е, че са спазени правилата за етично поведение от страна на д-р Шикова

Т.е. - тя (Aнтония) лъже.
Това беше поводът да напиша и шерна това, което написах и шернах. Не знам кой се припозна, но наистина не съм визирала никого от темата... нито имам намерение.
Имах си хас някой да е упражнил агресия... Щях да съм откровено изненадана, ако бяха открили друго. Кой е правил проверката, ясно ли е?

Медицински надзор.
Тоест други лекари... ясна работа. Те тези никога не намират нищо нередно. Кучетата си лаят, керванът си върви.

# 1 058
  • France
Изясни ми се мястото на медицинския персонал. Между стената и фикуса, за да не духа на фикуса. 👍
Всъщност, ако не знаеш защо така настървено коментираш?

# 1 059
  • София
Има едно нещо, което е част от обучението на медици на запад, което се казва bedside manner. В БГ го няма.

# 1 060
Тоест си го е заслужила Антония?
Истерясала е, нищо че самата тя пише, че между контракциите се е усмихвала, защото изначално е влязла с настроение, че днес се ражда детето й. Това преди шамарите и обидите де. 😀

В моята работа, ако препсувам клиент или му шибна шамар, ще ме уволнят. Само казвам. Пък и клиентите може да отвърнат, защото не раждат беззащитни в тоя момент. Те затова масово отказват присъствие на бащата по време на раждане. Нали, ако мъжа види някоя развилняла се лекарка/акушерка да третира така жена му, ще я направи на пастет.

Мама е от поколението на коравите жени и до днешен помни моето раждане как са я овиквали. Явно не е била достатъчно корава.

# 1 061
Лекарят има предназначението да преглежда, да взима решения относно състоянието на пациента, да носи отговорност за пациента и решенията си относно това състояние. Да служиш със съвест и знания е едно, да обслужваш съвсем друго Различно е от това да носи чиния с обяд. Е, вече питах, само невъзпитани ли кандидатстват медицина? За мен лично обслужване и лекар обслужващ персонал не ми се връзва с тази сфера. Все пак трудът на лекарят е високо квалифициран и да го поставя в сферата на услугите ми е леко неуважително

Понеже не всички лекари са възпитани, в държавата в която живея се държи изпит по медицинска етика. Има строги правила, в случая писани, които трябва да се спазват, като в противен случай провинилия се се наказва. Може да е само с вписване в досието, но част от това досие е обществено достояние, включително и налични наказания.
Наказание може да се наложи по много причини. Мога да ви пусна линк от Онтарио (тук мед обслужване се регулира на провинциално ниво).

От тук разбрах, че и в България има подобен “кодекс”, но както всичко останало НЕ СЕ СПАЗВА И НЯМА ПОДЛЕДСТВИЯ…
Това е проблема!
Подкупи, бакшиши, крещене и невъзпитано поведение към пациент не бива да се толерират. Не само от етична гледна точка, а и от законова.
От мен толкова по въпроса….
Български лекар бях, макар и да не съм работила дълго в България и съм наясно с проблемите. По мое време беше нормално това поведение. Сега не би трябвало да е….

# 1 062
  • Пловдив
Не би трябвало да е, ама е.

Навсякъде липсват ясно разписани правила, общодостъпни. Примерно да виси един том на рецепцията в приемно, да можеш да си прочетеш.

# 1 063
А, не са от незнание тия изпълнения... На теб трябва ли те книга за да знаеш че ако някой е при теб за да му помогнеш, не почваш да го ругаеш и шамариш ако не стават нещата както на теб ти е удобно? Grinning

# 1 064
  • Пловдив
А, не са от незнание тия изпълнения... На теб трябва ли те книга за да знаеш че ако някой е при теб за да му помогнеш, не почваш да го ругаеш и шамариш ако не стават нещата както на теб ти е удобно? Grinning
Много пациенти не си знаят правата. За тяхното незнание говоря.

Общи условия

Активация на акаунт