Битата родилка в Майчин дом София

• 51 831
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Be realistic - plan for a miracle.
Еми и аз това опитвам да обясня докато ми излезе пяна на устата, но не се чува.
Пак ще пробвам.
Ако кажа на някоя от опониращите:
“Не съм съгласна с теб и според мен това е грешна гледна точка.”

Или кажа същото, но по този начин:
“Ей, колко си тъпа да мислиш така. Оставям те да се давиш в тъпотата си и в тъпите си възгледи.”

Разликата в съдържанието ли е или в поднасянето?
Посланието предадох ли го еднакво добре по единия начин и по другия?
Кой от двата начина бихте избрали?

# 1 156
  • Пловдив
Докторката е преценила, че няма какво да се хаби, като неин колега ще вземе кеша.
Точно на това си прилича. Като плащаш на друг, оправяй се. Какво недоверие, какво незачитане на предпочитания...

# 1 157
Няма значение, че е имала уговорка. А ако уговорката не дойде? А ако раждането е напреднало? Жената е била в болница и са били длъжни да я поемат, докато “уговорката” пристигне. В крайна сметка естественото раждане не подлежи на планиране и лекар и пациент не си чукват среща пред болницата, за да влязат заедно.

Ако пък толкова не са искали да я пипат или при избор на екип практиката им е различна, са можели да ѝ кажат в какъв етап е раждането и ако било съвсем в началото, да остане спокойна и да изчака екипа, който е избрала.

# 1 158
  • Варна
Абе до една проста комуникация се свеждат нещата ама явно въпросната докторка толкова е и можела да комуникира щом единственият коментар е бил да идва тоя, на когото тя плаща. За 1-2 любезни изречения не трябва много време.

# 1 159
Пациентката в зависимо отношение остава на магарето, докторката се фръцва и дим да я няма.
Нагледен пример как парите развалят хората, в случая медицински лица, на които все пак човек в уязвимо състояние разчита, плюс вкарване на някакви лични пристрастия между самите тях и накрая пациента го отнася. За етика и човешко отношение и дума не може да става, сякаш отдавна е забравено това. Овълчиха се, не всички, но голяма част от тях, да.

# 1 160
  • Пловдив
Комуникация няма вече почти никъде. Няма да има и в болниците. На всяко гише кисел служител. Отсреща някой, който винаги е прав, щото, нали, клиент е и освен това му плаща заплатата... Така, да види този зад гишето, кой поръчва музиката! Всеки има някакви представи как да се държат с него, а често не забелязва как се държи той самия. Често, ако аз стискам зъби с моите клиенти, ще се озъбя аз като съм клиент. Всъщност и двете страни смятат, че проблемът е отсреща. Почва се една борба за надмощие. Тая па коя е? Тя ли на мен? Аз сега на нея! В темата е същото. Някак на всяка цена се държи всички да са на едно мнение. Това може ли, ама защо не може. Никога, ама никога не съм се сблъсквала с лошо отношение, никъде. Както и да се държи отсрещната страна съм толкова безнадеждно любезна, така че винаги става на моето. Във форума не съм такава, но тук не държа никой да се съгласява или съобразява с мен. Освен това тук сме много маймуни на клона. 🤣 Докато и двете страни не признаят, че проблемът не е само в едната страна, ще е така. Иначе продължавайте да се надъхвате. Раждането изобщо не е чак такава драма, безнадеждност и безпомощност, каквато се представя, за да има аргумент родилката, че всичко е позволено. Не визирам конкретни случаи, за да се захващаме в детайли. Може пък да има и доволни от въпросната лекарка.
П.П. Много моля, няма магарета, има гинекологичен стол. Няма значение как сте решили да наричате стола, той си остава стол. Ако трябва да дам воля на емоциите си колко ме дразни това да се нарича магаре.....🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 12:18 от dazel

# 1 161
Кой е казал, че всичко е позволено? На въпроса искам ли упойка, казвам "не" и отсреща ми се озъбват "Виждали сме ги такива като тебе, после ще ми ревеш, ама няма да ти сложа, само се правите на интересни". Е това какво трябва да е, ами да не ме пита и да си прави, каквото знае.

# 1 162
Комуникация няма вече почти никъде. Няма да има и в болниците. На всяко гише кисел служител. Отсреща някой, който винаги е прав, щото, нали, клиент е и освен това му плаща заплатата... Така, да види този зад гишето, кой поръчва музиката! Всеки има някакви представи как да се държат с него, а често не забелязва как се държи той самия. Често, ако аз стискам зъби с моите клиенти, ще се озъбя аз като съм клиент. Всъщност и двете страни смятат, че проблемът е отсреща. Почва се една борба за надмощие. Тая па коя е? Тя ли на мен? Аз сега на нея! В темата е същото. Някак на всяка цена се държи всички да са на едно мнение. Това може ли, ама защо не може. Никога, ама никога не съм се сблъсквала с лошо отношение, никъде. Както и да се държи отсрещната страна съм толкова безнадеждно любезна, така че винаги става на моето. Във форума не съм такава, но тук не държа никой да се съгласява или съобразява с мен. Освен това тук сме много маймуни на клона. 🤣 Докато и двете страни не признаят, че проблемът не е само в едната страна, ще е така. Иначе продължавайте да се надъхвате. Раждането изобщо не е чак такава драма, безнадеждност и безпомощност, каквато се представя, за да има аргумент родилката, че всичко е позволено. Не визирам конкретни случаи, за да се захващаме в детайли. Може пък да има и доволни от въпросната лекарка.
П.П. Много моля, няма магарета, има гинекологичен стол. Няма значение как сте решили да наричате стола, той си остава стол. Ако трябва да дам воля на емоциите си колко ме дразни това да се нарича магаре.....🤣🤣🤣🤣
Само да попитам колко любезен трябва да си, когато си разчекнат на ...."гинекологичния стол" и те зарязват заради казаното от теб че си платила на друг лекар за избор на екип, а чуваш по твой адрес "тая сега какво да я правя". Това заради нелюбезното отношение на пациентката ли е станало или е заради невъзпитанието и алчността на персонала? И от поста ти лъха същата агресия, каквато е навсякъде макар да твърдиш че навсякъде си обезоръжаващо любезна. Нещо не ти вярвам много.

# 1 163
Аз в изброените в темата ситуации, проблем в двете страни не видях. Напротив, от всички примери си личи, че има едни самозабравили се хора, с чувство на безнаказаност. И докато не започнат да ги викат пред етична комисия, да се оправдават като ученици за всяка изцепка, едва ли нещо ще се промени. В момента контрол явно няма и си позволяват да се държат като пълни неандерталци.

# 1 164
Аз в изброените в темата ситуации, проблем в двете страни не видях. Напротив, от всички примери си личи, че има едни самозабравили се хора, с чувство на безнаказаност. И докато не започнат да ги викат пред етична комисия, да се оправдават като ученици за всяка изцепка, едва ли нещо ще се промени. В момента контрол явно няма и си позволяват да се държат като пълни неандерталци.

Съгласна съм. Само че тази комисия трябва да е независима и да не са други лекари и да се защитават и оправдават един друг както е в момента.

А относно тази тема тук, наистина не мога да разбера хората, които продължават да оправдават лекарите, те не се държат само така с родилките, това кошмарно отношение се среща и при друга огромна част от пациенти.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 12:56 от MissBabyJane

# 1 165
Има едни объхтени хора, често в етап на бърн аут, за който няма полезен ход и други, които мислят, че навсякъде са клиенти и като такива винаги са прави.

# 1 166
И голямата разлика между клиент или гражданин на гише и пациент е, че последният няма как да се врътне и да отиде при конкуренцията за по-добро обслужване, а е принуден да търпи, да се моли и да чака някой да му обърне внимание, щото вече няма накъде - или ражда, или го оперират, или е със сериозна диагноза и е тревожен и напрегнат, което е съвсем естествено. Лекарите са тези, които трябва да го успокоят, да му обяснят и да си свършат добре работата, не да се отнасят с него като с досадник, нарушил работния им график.
П.П. Да има объхтени хора, но за това не са виновни пациентите, а началниците на объхтените да обърнат внимание на графика и заплащането на персонала си, а не шефът да взима милиони без дори да идва на работа, а специализанти и сестри да седят 24/7 за жълти стотинки. За това не са виновни търсещите медицинска помощ.

# 1 167
  • Пловдив
Ами не адресирате исканията си където трябва. Рибата мирише откъм главата. Не чух до сега да се потърси отговорност от началник, от който зависи спокойната работа на персонала.

# 1 168
Има едни объхтени хора, често в етап на бърн аут, за който няма полезен ход и други, които мислят, че навсякъде са клиенти и като такива винаги са прави.

Като са толкова “объхтени и бърнаутнати”, винаги може да напуснат и да си намерят по-лека работа.

И пациентите НЕ са клиенти.

# 1 169
Нито пък изпълнителите. "Паре нема, действайте!"
Съществуват планови хоспитализации, за които всеки може да избира къде, кога, при кого. На кое гише.
Съществува спешност, за която нещата са на случаен принцип. И понякога ножът е о кокала, и понякога има едновременно струпване на много и тежки, спешни болни за бърза реакция. Не знам в тези случаи дали любезността или бързите адекватни действия са по-важни. Трябва да се види и следващият, който също е зле и също има право на помощ.
Чудесно е, че пациентите осъзнават, че не са клиенти в ресторанта, фризьорския салон и т.н.
И като отидем на работим друго, а можем, не е философия, кой ще дойде да бачка нашата?

Общи условия

Активация на акаунт