Битата родилка в Майчин дом София

• 51 751
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 215
То от лекар до лекар океан разлика. Там където си позволяват да унижават пациента самото здравно заведение го позволява - справка МД и сплотеният колектив, който още на първата секунда от оплакването отрече да е имало шамари. Дума срещу дума, ама от страната на лекарката застанаха всички нейни колеги, даже анестезиоложката пресоли манджата определено в стремежа си да оправдае и себе си. Не малка роля за абсурда изиграха и доволните  пациентки на гинеколожката, които даже и да са бити, до смърт не го признават и й се кълнат във вечна вярност, надявайки се на преференциално обслужване в бъдеще. Грозна картина, но с това разполагаме. Продължавам да твърдя, че битата родилка е извадила късата клечка, като е попаднала на дежурен екип и е раждала "нормално", без за това да е платила и си плати с гърчове и унижения и бой в най-вълнуващия момент от живота си.

# 1 216
То от лекар до лекар океан разлика. Там където си позволяват да унижават пациента самото здравно заведение го позволява - справка МД и сплотеният колектив, който още на първата секунда от оплакването отрече да е имало шамари. Дума срещу дума, ама от страната на лекарката застанаха всички нейни колеги, даже анестезиоложката пресоли манджата определено в стремежа си да оправдае и себе си. Не малка роля за абсурда изиграха и доволните  пациентки на гинеколожката, които даже и да са бити, до смърт не го признават и й се кълнат във вечна вярност, надявайки се на преференциално обслужване в бъдеще. Грозна картина, но с това разполагаме. Продължавам да твърдя, че битата родилка е извадила късата клечка, като е попаднала на дежурен екип и е раждала "нормално", без за това да е платила и си плати с гърчове и унижения и бой в най-вълнуващия момент от живота си.

“Гарван на гарван, око не вади”
Защитават се страшно много и докато медицинският надзор се състои от същите хора, промени няма да настъпят, нито някой ще понесе последствия.

# 1 217
Понеже има роми, атакуващи лекари, това значи, че последните могат да бият други пациенти ли? Сори, но това звучи все едно мъжа ми да ме нокаутира и аз да си го върна като пребия комшията. Нито Антония, нито другите родилки са виновни, че някой си някъде някога е ударил лекар. И Шикова не вярвам да е удряна някога.

# 1 218
  • София
Зъболекарите са това зъболекари. Те не са лекари. Така, че не може да се сравнява лекар в спешното със зъболекар в кабинет. Просто ситуациите са такива, че нивата на стрес са несравними. Някак е по-лесно да си любезен в зъболекарския кабинет.
Не ги защитавам лекарите. Смятам, че трябва да проявяват човечност.
Невярно твърдение. Зъболекарите са точно толкова медици, колкото и лекарите. Има стрес и при тях.
Няма как да се сравнява спешна помощ и реанимация със зъболечение, но няма как да се сравняват и с кабинет, да речем кожен, АГ, и всички останали.

# 1 219
Янтра, в кой курс са колегите? Влязоха ли в клиника, видяха ли, пипнаха ли пациенти на живо?
Като ходя по гишета започнах и аз да прилагам заучената безпомощност когато се налага. Много се изнервят.

# 1 220
  • София
Пациента - най-големия страх на лекаря Grinning
Вие като избрахте медицината за професия, не бяхте информирани, че ще работите с пациенти???
Айде, понеже съм в настроение, има мнооого добре платени позиции за дипломирани лекари, без да им се налага да стоят в кабинет и да се занимават с досадни пациенти. Сами си потърсете къде, нали сте учили латински, все пак сте повече от простосмъртните.

# 1 221
Пациента - най-големия страх на лекаря Grinning
Вие като избрахте медицината за професия, не бяхте информирани, че ще работите с пациенти???
Айде, понеже съм в настроение, има мнооого добре платени позиции за дипломирани лекари, без да им се налага да стоят в кабинет и да се занимават с досадни пациенти. Сами си потърсете къде, нали сте учили латински, все пак сте повече от простосмъртните.

ХАХА, топ коментар! Право в десетката! Satisfied

# 1 222
Пациента е враг на лекаря, защото го кара да работи Simple Smile

# 1 223
Пациента е враг на лекаря, защото го кара да работи Simple Smile
Пък някои от тях имат и претенции да им се обяснява. Особено учудена бях като прочетох Хартата на пациента, която виси на вратите на болничните стаи в Токуда. То права, то зачитане на желанието на болния, то право на избор от предложените варианти за лечение.....все хубавини, които нито аз, нито някой който се е лекувал около мен е получавал. Нямали време за обяснение, важното е че са кадърни, нищо че се държат лошо с пациентите. Това повече не трябва да им се позволява, съжалявам. Колкото е важно да си кадърен, толкова е важно да си добър психолог и да имаш добър контакт с пациента.

# 1 224
Даже като за начало да пробват с нещо простичко - да приложат възпитанието, което се получава в първите седем (тук се предполага да могат да подтиснат желанието за шамари и директни обиди). Второ ниво - без цинизъм и сарказъм.

# 1 225
  • Пловдив
Може ли да отидете да го обясните и в темата за кандидатстване в МУ. Защото аз като направих опит само за малка част да вметна какво очаква бъдещите лекари и с какво ще се наложи да се сблъскат, получих казан с катран. Щото всички до един били наясно. Е, що после бият?

# 1 226
Еее, като казахте цинизъм и сарказъм, ме провокирахте да разкажа нещо от вчера. Grinning В отпуска съм, в друг град, и влизам с детето в магазин за хранителни стоки. Вземаме някакви дребни неща, сметката е под 20 лв. Имам една карта, която е само за електронни ваучери за храна. Никога не знам колко точно имам в нея, защото не съм си инсталирала онлайн приложение да следя. За месец са 200 лв. и я ползвам, докато някъде ми даде "недостатъчна наличност". После я оставям до следващия месец. Та вадя тази карта, оказва се е настъпил момента, когато ваучерите са се изчерпили и продавачката безкрайно ехидно ми казва: "Недостатъчна наличност!" и ме поглежда така презрително, сякаш смята, че аз други карти или кеш нямам. Със сигурност имаше много подигравка и презрение в тона и в погледа й. Помислих си: "Значи тъй, ако наистина нямах 20 лв., такова щеше да е отношението. Браво!" Ето тази жена например смята, че може спокойно да се подиграва на бедните (от висотата си на продавачка в хранителен магазин). Тъй че виждате ли как навсякъде се среща лошото възпитание.
Сигурно ще кажете "Ама лекарите трябва да са по-възвишени." Grinning Е, не знам - все хора.
Иначе аз на женицата й платих кеш, разбира се, като дори си извадих нарочно снопчето банкноти от чантата (имах около 600 лв. в брой), да й разваля забавлението. При това тя пак смени тона и се върна към уважителното отношение. Ами такова ни е обществото явно. Защо именно лекарите да са различни.

# 1 227
Защото лекарите работят с болни, уплашени и зависими от тях хора. Да, по принцип в обществото ни липсва емпатия за сметка на унизително отношение към бедните, но все отнякъде трябва да се започне.

# 1 228
  • Пловдив
Сега всеки поставил си диагноза с chatGPT, просто отива на лекар да му я съобщи и да го информира какво трябва да прави. 🤣🤣🤣🤣 Няма там някакъв дето е учил 10 години, хем нищо да не обяснява, хем да го бие. Комично щеше да е, ако не беше друго. 😀 Българинът е специалист по всичко и по природа е подозрителен. Но пък лятото задължително се прибира лошите български лекари да го понабият. Какво не им харесва на чужбинските, още нямам обяснение. Всъщност имам.

# 1 229
  • София
Сега всеки поставил си диагноза с chatGPT, просто отива на лекар да му я съобщи и да го информира какво трябва да прави. 🤣🤣🤣🤣 Няма гам някакъв дето е учил 10 години, хим нищо да не обяснява, хем да го бие. Комично щеше да е, ако не беше друго. 😀
Ами не е само с ИИ. Тук чета много по-смислени и добронамерени коментари в здравните теми, да не говоря, че някои лекари си знаят от времето, когато те са учили медицина.
Ами ако нямам достатъчно пари за някое иначе компетентно светило, след като рядко се приключва само с 1 преглед? Не може ли да ползвам безплатно опита, който някоя по-заможна дама ще сподели?

Общи условия

Активация на акаунт