Бихте ли разрешили на 12 годишно да гледа игралния "Игра на калмари"?

• 2 606
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
"Игра на тронове" на много мои познати възрастни не понесе заради жестокостите. То, вярно, че е като приказка, но и аз доста бих се замислила дали да го гледам с деца.

# 76
аз май и това съм го пропуснала.
но и моите момчета не са се интересували. може да е някакво демоде вече ?

# 77
  • София
Аз съм чела книгите за Игра на Тронове и допълнителните разкази и романи. Но някак историята те грабва, макар да има ужасии и гнусотии. Сериалът не можех да го гледам.
Определено смятам, че абсолютната минимална възраст да се гледа е 16 години, както и за Squid game.
Моите са малки-на 10 и на 7 и са чували за него, даже са си тананикали песничката. Не са го гледали, аз самата също-нито харесвам азиатските филми(маниерите на хората, мимиките и жестовете са ми неприятни), нито харесвам такъв тип напрягащи филми. Възможно е големият да е видял някое видео на приятелски телефон, но не е споделял.
На дванайсетгодишно може би бих пуснала Stranger things-има сексуални сцени, но са обрани...ужасиите също са някак поносими. Ако не е някое чувствително дванайсетгодишно, бих го пуснала.
Има всякакви сериали-нови, стари...приключенски, криминални. Които могат да се гледат на тази възраст. Моите много харесват Малкълм, племенницата ми на 9 гледа приятели. 
Имаше един "Тъмните му материи"
LOST от старите може би става.

# 78
В “Игра на тронове” и много секс сцени има. За него не знам дали бих разрешила. По-хард ми се вижда от “Squid games”.
Stranger things са гледали.

# 79
  • София
На Stranger things аз съм треперила бая особено на първия епизод, по страшен ми е от Squid games

# 80
Squid games не се е спрягал у дома. Синът ми не е говорил за него, не го е гледал и дори не съм убедена, че го е чувал. На лагер е сега, няма как да го питам. Но преди около година, тоест на 11 години, изгледа всичките Hunger Games и изчете книгите, както и the Maze Runner + книгите. Когато изкоментирах ужасиите, които виждам на екрана, неговата реакция беше ‘това е филм, никой не прави така на живо, ако направи, значи е напълно откачен’. Та аз давам да гледа, каквото иска, но ми е важно да прави разлика между реалност и фикция и да е наясно, че това, което вижда на екрана, остава там.

# 81
Hunger Games тази е книгата, която четох. Значи ми попада по нетфликс или прайм реклама, че го дават и казвам на моите я този филм по кригата , която чета и те ми казаха, че такава отвратителна тъпотия не им се гледа. Т.е. не е гледан у нас. А книгата едвам дочетох. Първата имаше някакъв смисъл и впечатляваше и останалите след нея бяха връх на бозата

# 82
Hunger Games тази е книгата, която четох. Значи ми попада по нетфликс или прайм реклама, че го дават и казвам на моите я този филм по кригата , която чета и те ми казаха, че такава отвратителна тъпотия не им се гледа. Т.е. не е гледан у нас. А книгата едвам дочетох. Първата имаше някакъв смисъл и впечатляваше и останалите след нея бяха връх на бозата

Може би на 11 години имат друго виждане. Аз не чета такива книги, така че не мога да се изкажа. Само го водих да гледа някаква част на кино, изтърпях я, не ми беше досадна. За мен е важно да чете. Но това не му е любимата книга. Има една френска поредица, която е начело в класацията му, но по нея няма филм (все още).

# 83
  • София
Нединка, коя е френската поредица?

# 84
  • София
И аз не харесвам нито филма, нито книгите за Hunger games, но тийновете харесват съвсем различни неща.
Дневниците на вампира също не харесвах(а бях уж по-млада), но тийновете си се вълнуват.

# 85
Нединка, коя е френската поредица?

Neo на Мишел Бюси, но не знам дали ги има преведени на български език. Има ги и във вариант комикс, но според сина ми имало известна разлика в съдържанието. По принцип въпросният автор пише за възрастни и аз лично много харесвам книгите - чела съм около пет, малко е ширпотреб, като Марк Леви, със сигурност няма да спечели Нобелова награда за литература, но все пак има богатство на езика, описания, съспенс малко. Перфектен е за моите потребности.

# 86
Според моите деца "всички" ги гледат тези Squid Games. Имахме доста спорове, но не успях да ги спра. Както и това, че малкият ми син на 12 чете вече от поне година Стивън Кинг. Всеки опит понякога да му повлияем още повече го навива, като едната книга, която просто не му купихме, не сме му забранили, набързо я прочете в електронен вид...

# 87
Ох ...моят дванадесет годишен ,ако проявяваше такъв интерес към четенето малко са нещата ,които бих забранила и със сигурност не Кинг ( фенове на краля ФОРЕВЪР  🖤) Дъщеря ми чете страстно от дете,вкл.и на английски и не съм я следила какво чете изобщо,но Кинг и Кунц със сигурност ги четеше от 10-11 годишна ,защото си ги менкахме книгите .

# 88
  • София
Кунц - става, в неговите книги има нещо дълбоко и хубаво. Примерно в "Пазители". Но из книгите на Стивън Кинг, (като изключим Подпалвачката, Очите на дракона и още няколко) има много мизантропия и много пъти побеждава злото. Мисля, че съм чела интервю с него, в което казваше, че за някои от писанията си е употребявал наркотици.

# 89
А моят като чете Шерлок, к’во да кажа?! Там дори не е ясно за какви субстанции иде реч, но е ясно, че ги има. Между другото, тази година учиха Шерлок в училище, по литература - разказите, не романите.

Общи условия

Активация на акаунт