Бихте ли разрешили на 12 годишно да гледа игралния "Игра на калмари"?

• 2 461
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да навсякъде пръскат със светена вода и усмихнатите мили хора, нищо лошо на никой не мислят. Света не е вашето семейство и реалността е съвсем различна от тази, която описвате. Сред най-печалившите бизнеси в настоящия свят са: наркотиците, проституцията, трафика на хора, оръжия и всякакви "несъществуващи" такива. Това, че не ги виждате у вас, в офиса и магазина, не значи, че ги няма. В училищата се продават наркотици, в същите бият по-слабите с боксове и се ритат запред tik tok / youtube, до детските площадки се търкалят спринцовки, фасове и най-различни аксесоари, а шофьори карат в нетрезво състояние и употребявали наркотици. На мен не се случва значи го няма не е така. И да, за съжаление насилието е норма и новините са пълни с ежедневни примери в колко изроден свят живеем. Понеже цитирахте мен,  аз явно съм се сблъсквала със злото неподготвена и за нищо на света няма да позволя детето ми да живее в заблуда, че всички са добри. Това не ме прави безрасъден и лош родител, нито подстрекател да се гледат кофти сериали, а реалист!

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 20:28 от Линдичка

# 46
Да навсякъде пръскат със светена вода и усмихнатите мили хора, нищо лошо на никой не мислят. Света не е вашето семейство и реалността е съвсем различна от тази, която описвате. Сред най-печалившите бизнеси в настоящия свят са: наркотиците, проституцията, трафика на хора, оръжия и всякакви "несъществуващи" такива. Това, че не ги виждате у вас, в офиса и магазина, не значи, че ги няма. В училищата се продават наркотици, в същите бият по-слабите с боксове и се ритат запред tik tok / youtube, до детските площадки се търкалят спринцовки, фасове и най-различни аксесоари, а шофьори карат в нетрезво състояние и употребявали наркотици. На мен не се случва значи го няма не е така. И да, за съжаление насилието е норма и новините са пълни с ежедневни примери в колко изроден свят живеем. Понеже цитирахте мен,  аз явно съм се сблъсквала със злото неподготвена и за нищо на света няма да позволя детето ми да живее в заблуда, че всички са добри. Това не ме прави безрасъден и лош родител, нито подстрекател да се гледат кофти сериали, а реалист!
Айде пак да доуточним, че не всички живеем в описания от теб свят. Нас например съвсем не ни заобикалят описаните от теб неща. Изопачаваш нещата жестоко.
В много държави в Европа масово се коментира и се обръща внимание на родителите, училища разпращат писма, психолози и медийни експерти излизат с предупреждения, дават се съвети на родителите … само българските родители отглеждат спартанци и са … реалисти. Останалите сме някакви свръхчувствителни типове дето живеем в розов балон.

Аз по-голям реалист и неподатлив на емоции от филм, от мъжа ми не познавам. Категоричното му мнение е, че дори 16 възраст е малка за този филм.
Проектирайте реалността на децата си както сметнете за необходимо, само не ни обяснявайте, че насилието е норма и в гледането му няма нищо лошо.

# 47
  • София
Айде пак да доуточним, че това което Ви заобикаля не е същото което заобикаля останалите 8 милиарда хора по света и мъжа Ви е миродавна гледна точка за вашето семейство и някак си не можем да се съобразяваме с експертното му мнение всички. Проектирайте утопията, в която твърдите, че се намирате колкото искате.
Аз като спартанка с цялата си наглост ще продължавам да вярвам, че разговорът с децата и контекстуализирането на съдържанието е по-ефективен от опитите да ги държим съзнателно в информационна стерилност.

# 48
Не мисля, че трябва да се залита в крайности. Няма адекватен родител, който да позволява абсолютно всичко на детето без оглед на неговата възраст и зрялост.
Тук говорим за нашумял сериал, който се рекламира и коментира навсякъде. Трудно ще бъде бъде наложена тотална забрана, ако повечето съученици и приятели са го гледали. Детето е имало достъп до него, станалото е факт и по-добре да се проведе разговор, отколкото да следват сърдения, наказания и т.н.

# 49
Да, да … светът алармира да не го “даваме” на децата, но ние си скандираме “реализъм!”. Хубаво е да прилагаш съветите, които ми даваш и към себе си. Не си говорите на милиардния свят.

# 50
  • София
Да, да … светът алармира да не го “даваме” на децата, но ние си скандираме “реализъм!”. Хубаво е да прилагаш съветите, които ми даваш и към себе си. Не си говорите на милиардния свят.
Светът алармира също че тютюнопушенето и алкохола убиват, но някой въпреки цялата алармата ги продава на народа или ги спускат от космоса може би? Всички разбрахме, че сателитите хвърчат специално над вашата къща всичко да е сейфти. Хайде ако обичате да не ми давате насоки какво да си прилагам говорейки ми на ТИ !

# 51
Светът алармира също че тютюнопушенето и алкохола убиват, но някой въпреки цялата алармата ги продава на народа или ги спускат от космоса може би? Всички разбрахме, че сателитите хвърчат специално над вашата къща всичко да е сейфти. Хайде ако обичате да не ми давате насоки какво да си прилагам говорейки ми на ТИ !
Ооо, ма пропусна “лека вечер, госпожа”.
Не очаквах човек с такава голяма заявка да тръгне да изисква говорене на “вие” във форум, моля ти се.
Прочети си пак аргумента за тютюнопушенето и ми кажи даваме ли при това положение на децата си да ги пушат от 12 годишни? Защото така или иначе ще ги пропушат? Защото ги продават?
Надявам се да осъзна как сама се бламира. Можеш да говориш с каквато насмешка желаеш за къщата и семейството ми. Това показва колко едностранно познаваш света.
Ма не е чудно. Той Гьоте го е казал “Човек вижда това, което знае”.

# 52
  • София
Той Гьоте го е казал “Човек вижда това, което знае”.
Именно ! Надявам се това да изяснява позицията ми. Нямам нужда от морален GPS – особено от хора, които не си сверяват собствения компас.

# 53
Аз не мога да разбера какъв железен аргумент е това какво бил казал категорично вашият корав и неподатлив на емоции  мУж Ди Солей..представете си ,че тук -там и при нас неразумните ,лекомислени родители се намира по някой баща и мъж ,моят например може и да не е толкова корав и суров екземпляр ,но като излезе сезон на калмарите си правят кино вечер или кино уикенд с детето и  всичко е наред. Няма стресирани,агресирали и депресирани ,напротив.
Все пак ако детето ви  е твърде чувствително естествено е да прецените за вас ,че може да се мине и без този или онзи сериал...

# 54
  • Банско
Според мен също не трябва да го гледат, но тийн обичат забраненото. Когато вече едно такова нещо е станало, тук вече трябва разговор от страна на родителя. Да се обясни, че това е филм, нищо от това не може да се случи и в истинския свят, това води до доживотен затвор и т.н.
Не вярвам, че ако има един адекватен рзговор, дори 12 годишен би трябвало да разбере, какъв е този филм. Навремето гледахме Терминатор и Умирай трудно по всяка кабелаарка и не сме луди, които си мислят, че трябва да избият половината население нали?
Трябва много примери и много говорене. Ако само забраняваме те си намираът начини винаги!

# 55
Аз не мога да разбера какъв железен аргумент е това какво бил казал категорично вашият корав и неподатлив на емоции  мУж Ди Солей..
Казаното от мен има връзка с това, че още в началото уточних, че аз не съм гледала целия, а само части. Той го изгледа. Та за това го питах за мнение след като го е изгледал. Не, защото той е голям експерт, а защото явно всички сте го гледали и знаете. Или не сте го гледали, но пак знаете? Та след като вие се доверявате на преценката на съпрузите си то и аз се доверявам на моя. Може би след това уточнение ще стане по-ясно.

Не съжалявам, че влязох в тази дискусия въпреки личните нападки, които отнесох.
Изобщо няма да квалифицирам родители. Сами може да прецените как се нарича когато експерти, медии и училища предупреждават, но вие осъзнато правите противното.

# 56
  • София
Нарича се "собствена преценка". Ако толкова сляпо вярвах на другите, със същия успех можеше да повярвам и в някои доста... интересни неща.

# 57
Този сериал ли дискутираме ? https://www.youtube.com/watch?v=oqxAJKy0ii4
Значи ако е той взера си гледаме нещо друго в къщи и пускат реклама за него. Попитах младежите 19,15 какъв е този сериал . Големия каза - някаква тъпотия, но много модерно. По=малкото каза - а, супер е готин и много го гледат. Аз питах за какво става дума и ми изясниха , че събират хора за някаква игра и ги карат да я играят. Казах ужас много гадно. Големия каза - нали, малкия - защо да е гадно , играят. НЕ забелязвам ни един от тях да е повреден нещо. Всеки възприема различно.  Може обаче от любопитство да поразчовъркам около мнението на дребния /

# 58
Ако детето има телефон, интернет и приятели,дори и само приятели с Интернет няма как да не е гледал повечето вайръл сцени от филма ,колкото и да е неподходящ за родителите. Ако сте намерили начин да ограничите това изтичане на информация моля да споделите как ...
Аз не казвам ,че едно дете на 12 трябва да гледа този филм ,изобщо не е нужно,казвам ,че е лична преценка на мен като родител какво да пропусна през мембраната спрямо емоционалната зрялост и адаптивност на моето дете .По -добре да го изглеждаме вкъщи с пуканки  ,отколкотл да се филмира ,че му е забранено нещо на което другите е разрешено и да си мисли ,че е голяма драма и е някаква жертва на родителите си.
Като цяло филма не е нищо особено стрелби,червена боя и нелеп бой тип карате кид.За лапе изглеждало всички зомбита не е нещо УАУ.

# 59
  • София
Мен в целия филм много ме дразни азиатската драматичност. Ние гледахме първи сезон с децата, аз по едно време заспах. Не са гледали следващите сезони.

Има 100 пъти по-гадни филми, добре че ги няма по официалните платформи.

Общи условия

Активация на акаунт