За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/532667633236573
За тези, които не гледат "Легенда за жената-генерал"...Запознайте се с някои от Главните артисти. Simple Smile

# 301
Моите червени линии са готови 🤣

# 302
  • пустинен пъпеш
Докато преименувате Zhang Ling He  на Снежан(м.р. все пак) ,а и той отговаря на портретното описание,съм в очакване на следващия му сериал Overdo(според MDL все още го заснемат),чието действие се развива през републиканската ера,харесвам дорамите мелодрами ,свързани с този период .

# 303
  • София
Оп, оп, Tuon, делим червени линии като гледам.  Grinning Animal RabbitAnimal Dog

Пращам ти поздрав с това:

# 304
  • пак на Рив Гош
Tuon, някои от червените ни линии съвпадат Joy

Тия дни гледам Снежан-чо (Zhang Ling He) в младежката романтика Our Generation. Бива, гледала съм доста по-лоши от този тип сюжети.

bb6 - за четенето на плажа - https://www.instagram.com/p/DNGZwIDsgnk/?igsh=YzVucHlnb2k0aG8w
(аз ходя сама на плаж, та имам време и да огледам океана, хората наоколо, да се понамокря краци, да почета, че и за някой и друг епизод от текущ сериал Grinning)
Господин Гу като секретар прави отново чудесна роля, даже не му мрънкам за прическата! А бялата униформа на депутата О е един път! Признавам, и аз търсих за прословутата битка, но не намерих нищо. Може името да е сменено, но да е базирано на истински случаи (сигурно през годините са ставали достатъчно инциденти между двете Кореи, за които да не сме чували).  

Danifin, днес ми излезе това и се сетих за теб (и за Профи) Grinning- https://www.instagram.com/reel/DNNqzZXNGQt/?igsh=eHFyYWt2NTk5OWRp
преводът от френски - "Как да обясня на приятелите си, че съм платила, за да гледам един пич, облечен като каубой и яздещ надуваем кон, да пее песен за риба тон?" (бел.прев. - на френски жаргон "тон" (като рибата), означава "грозна жена")

И малко от страничните ми занимания:
- чудото Jindo - два пъти годишно по време на отлив се отваря път между остров Джиндо и съседните острови -
https://www.instagram.com/p/DNUD5KwiLZT/?igsh=YnEyN202dDAwcjdu

- японски ритуал за постигане на идеалната температура в онсена - https://www.instagram.com/reel/DNFpXkDNvi3/?igsh=MWpzeDBoeWh3OGs0eA==

# 305
Danifin, днес ми излезе това и се сетих за теб (и за Профи) Grinning- https://www.instagram.com/reel/DNNqzZXNGQt/?igsh=eHFyYWt2NTk5OWRp
преводът от френски - "Как да обясня на приятелите си, че съм платила, за да гледам един пич, облечен като каубой и яздещ надуваем кон, да пее песен за риба тон?" (бел.прев. - на френски жаргон "тон" (като рибата), означава "грозна жена")
JoyJoyJoy Няма логично обяснение, но пък  Джин е голяма скица и аз успях да го гледам. На мен ми изпя същата песен ,но облечен като извънземен JoyStuck Out Tongue Winking EyeSunglassesLaughingSweat Smile
https://www.instagram.com/reel/DM_RzzYMrU4/?igsh=MXFuaG5sZXhldGRhYw==
И като стана дума за каубой , ето и каубоя
https://www.instagram.com/danie_tod/reel/DM_hoDtoC6V/
Не по-малко забавни бяха и феновете Stuck Out Tongue Winking EyeSunglassesWink

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 18:25 от Danifin1

# 306
Tuon, някои от червените ни линии съвпадат Joy
Сигурно,сигурно Hug А други червени линии ще си съвпаднат с някой друг (Моарейн, как си?). Накрая само аз и хорърите ще бъдем сами. Освен ако някой не иска да се включи, за да се страхуваме заедно. 🙊🙉🙈

# 307
  • България
Ходих малко дотам и обратно и изостанах с гледането, но влизах редовно да ви чета.
Утре ще започна The Princess's Gambit.
Червените линии със сигурност ще ги оплетем около Zhang Ling He. Simple Smile

# 308
Tuon, наместо хорърите- да те подпомогна с миещи средства, че някои от тези младежи много се цапат.

Аз от липса на интересни сериали по мой вкус се върнах да изгледам пак "Сандъкът". СЕга ми се видя по-смислен, но има излишни моменти.
Приемам предложения.

# 309
  • вятърничава
Не по-малко забавни бяха и феновете Stuck Out Tongue Winking EyeSunglassesWink
Скрит текст:
OMG Astonished Корейците обичат да целуват "умрели риби" в сериалите.

Видях червените линии  и се сетих за една случка в Love Is for the Dogs / Hatsukoi DOGs. Ще разкажа без скрит текст,защото няма връзка с основния сюжет. Героинята адвокатка сподели с колежка,че има клиент, който иска да се разведе. Намерил фейк акаунт на жена си и там тя пишела безкрайни носталгични постове за бившия си преди брака. Съпругът питаше дали това е изневяра и повод за развод.Обсъдиха с колежката ,че това не е изневяра.Тя не се среща с бившия си,само мисли за него. Също като с айдълите,които харесваме Joy
Не ви се зачитат червените линии , да не говорим,че половината любимци са нарисувани.

Да помрънкам ли за My Lovely Journey - доста мудничко се движим. Искам във всеки епизод да има нова история и нова локация, ама не. Цакат ни със стари истории и сълзливи спомени. Има интересни камео участия.

# 310
  • Русе
Рапорт и от мен:
Legend of Zang Hai - приключен, 9.5 от мен. Измъчиха ме тези 40 епизода и това си е?! Flushed А китайците изобщо нямат намерение да падат под 36...Rolling Eyes
"Жената - генерал" - чакам с нетърпение и се надявам сестрата - воин да срещне брат си(убиец и измамник) и да го смачка, но така ли е по сценарий, не знам. Simple Smile Както и да е, сериалът свършва на 22-ри август.
Ян-Ян отдавна ме гледа сърдито от жицата с "Път към безсмъртието" и му е време за продължение.
А тук ме настройвате за Designated Survivor: 60 Days, като не слагате в сметката, че Сю Кай започна "Moonlit reunion", a Чен Фейю - When destiny brings the demon, но аз змии не мога да гледам и на картинка, така че ще се запозная с него в друго ерго.
Ужас! 24-часа за денонощие не ми стигат?!

# 311
Цитат
Tuon, наместо хорърите- да те подпомогна с миещи средства, че някои от тези младежи много се цапат.
Аз всъщност много харесвам хоръри. Сега гледам един с призраци, в които главния герой ги вижда. Изкачат винаги когато не трябва и го тормозат. Много е готино,защото са се постарали да ги направят наистина страшни. И пускат призрачна музика и настръхвам.☺️

Не ви се зачитат червените линии , да не говорим,че половината любимци са нарисувани.
😱
Искаш да кажеш,че нарисуваните нямат душа и сърце.
Добре. Тогава ще си помисля,кой може да изиграе Хоул от Howl's Moving Castle и към него ще си добавя червената линия. Ще си го избера много хубав 😍

Измъчиха ме тези 40 епизода и това си е?! Flushed А китайците изобщо нямат намерение да падат под 36...Rolling Eyes
Много са подли. Понякога 36 са много, а друг път 16 са твърде малко.
Явно няма как да се угоди на феновете 🤣☺️

# 312
Много странно- все си търся сериал, който да започна и все попадам на ето този:

След което гледам около 1 първа серия и го зарязвам. Не знам дали и вие сте така- на мен ми трябва време, за да ми потръгне един сериал- да свикна с героите, да мога да следя действието само като ги слушам и без да гледам точно в този от четирите екрана, които са пред очите ми, когато работя. Е с този сериал не ми се получава, а непрекъснато ми го препоръчват. Аз не си водя записки и забравям. Оплаках се. Очаквам препоръка за нещо за душата със симпатични ГГ.

# 313
bb6,защото съм човек без работа и защото така ....
Ето  🤣 има го реалния Хоул

# 314
  • вятърничава
Joy Аз се опитвам да те оневиня,защото кой би ревнувал от картинка, ти сама влизаш в капана. Добре красиво е детето.
Измъчиха ме тези 40 епизода и това си е?! Flushed А китайците изобщо нямат намерение да падат под 36...Rolling Eyes
Това е новото китайско мъчение, при това желано от потърпевшия. Ония с капката и бамбука вече не важат.

С удоволствие си го изгледах, беше ми интересно, смешно,тъжно, пуснах сълзи. Хубави отношения - романтични,  приятелски, между братя, между колеги. С препратки към филми. Главните бяха чудна двойка, втората двойка също ми харесваха. Много любими актьори събрани заедно, досега не ги бях гледала в такава комбинация. Други ги преоткрих Park Bo Young ми допадна много в този сериал, в следващия за близначките не. Choi Woo Shik и Kim Jae Wook - братя,за какво повече да мечтае един фен! Lee Jun Young ми хареса много с неговите колебания. Jeon So Nee не ме впечатли много в сериала,все пак беше приятна. Но, снощи гледах по тв корейски филм с Lee Sun Kyun Jo Pil Ho: The Dawning Rage. Една от актрисите ми беше много позната,като физиономия и се оказа точно  Jeon So Nee. впечатли ме в тази роля и партньорството и с Lee Sun Kyun Sob

Общи условия

Активация на акаунт