Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 158
  • 769
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Lúthien, благодаря ти за новата тема!
Наборът прочете "Евгений Онегин" и каза, че "е много готина" (ще видим, когато правят тест на нея с новата им госпожа по БЕЛ).
Ksanaidu, твърде вероятно е да сме в един клас Simple Smile.

Наборът расте като гъба след пролетен дъжд ... вече купувам обувки 45 номер ...как е при вас положението? А що се отнася до храната, може да кара само на дюнери, пици и сандвичи и това много ме дразни, но никой не ме пита ...

# 16
Моят нищо не чете.
Футбол и YouTube
Днес и утре е на някакво международно състезание по физика.
И стягаме багажа за астрономическия лагер в Родопите.

# 17
Госпожиците вече спират да растат, а на момчетата сега им е бумът. Моята предстои да я мерим, но е около 157-160, явно така ще си остане, докато брат й за 3-4 месеца дръпна 4 см (на 11 е).
Направо ме е яд на наборката - раздава го меланхолична красавица - не ще да чете, не иска да правим нищо, не иска да се обади на 1-2 момичета, да види дали няма шанс да се срещнат... Водя я на "Зоро" - въздиша отегчено, водя я на море за един ден - отегчена, не иска, отиваме на басейн - "Защо трябва?", викам я да яде - трябвало ли... Отпуснала се е като дроб.

# 18
  • София
Моята май няма да чете задължителната литература. Има 2 корейски манги, които настоявам да прочете и да си преговаря думите. Също има задача и да гледа сериали. Кой е като нея.
Отдавна е по-висока от мен, малко над 170 см и се надявам да не расте повече. Не за друго, но корейците не са много високи Simple Smile От известно време започна да носи лещи, а не очила, и аз толкова се радвам, че й виждам очите, пък и така не прилича чак толкова на баща си. Simple Smile
Все говори, че искала една седмица да си направи социална изолация да си починела и после всеки ден има срещи с приятелки. Ние се стягаме да заминаваме за Мадрид в неделя, вторник е концертът, и леко ме тресе нервата. Аз все се напрягам преди пътуване.

# 19
С 46 номер е, а изобщо има ли 47?

Наборът е по-едър брат си, който е с 10 години по-голям. И никак повече да не порасне, оертава се да е едър мъж оттук нататък. Организира си сега да му гостуват приятели от други градове. Литература не вярвам да прочете, но купонът е на макс при нас.

# 20
Моята май няма да чете задължителната литература. Има 2 корейски манги, които настоявам да прочете и да си преговаря думите. Също има задача и да гледа сериали. Кой е като нея.
Отдавна е по-висока от мен, малко над 170 см и се надявам да не расте повече. Не за друго, но корейците не са много високи Simple Smile От известно време започна да носи лещи, а не очила, и аз толкова се радвам, че й виждам очите, пък и така не прилича чак толкова на баща си. Simple Smile
Все говори, че искала една седмица да си направи социална изолация да си починела и после всеки ден има срещи с приятелки. Ние се стягаме да заминаваме за Мадрид в неделя, вторник е концертът, и леко ме тресе нервата. Аз все се напрягам преди пътуване.
Ahoney корейците са доста високи...в Пусан са по-ниски.

# 21
Моето за обувки носи 45.5-46 номер, онзи ден ги мерили на лагера-187 см е, ама си е слабичък горкия Laughing
Но наистина момичетата от набора сякаш спряха да растат, вече определено момчетата са си по- високи

# 22
Моята е 168, а иска да стане поне около 174, като мен. Дано не е спряла и вдигне още няколко сантиметра. И двамата с баща ѝ сме високи, и винаги съм мислила, че ще ме мине. Ходи на тренировки два пъти на ден, но освен тях почти не излиза. Много ме нервира. Аз само се прибирах да ям на нейните години. Робинзон и Гъливер ги е чела преди години и не смята да ги чете пак, но ме ядосва, че не иска дори да даде шанс на Онегин и Бовари. Щяла да прочете само задължителните глави. Не смятам да се отказвам да я убедя. Иначе чете постоянно, но някакви нейни си романи на английски. Сваля ли си ги, пращат ли ѝ ги, но от година чете само на телефона, което за нейните очи никак не е добре, ама говори си Минке ле, никой не те слуша.

# 23
  • София
Благодаря за темата, Luthien.  Flowers Hibiscus

Набора се е отдал на нищоправене и родителодразнене. По 14-16 часа на ден изкарва на лаптопа. Става от стола само да яде, до тоалетна и ако случайно мноооого пререват за него в квартала, отива да порита мач за час. Скоро ще вадя точилката, за да не ме болят ръцете, а и не мога да го стигна иначе. Laughing   

Plami80, на 100% споделям мнението ти за литературата.

Nelika, няма такъв филм с четенето само на определени глави. Чете се цялата книга, а преди да се обсъжда в училище се преговарят само тези глави по диагонал. Аз разбирам списъка по друг начин - на тези глави да се обърне повече внимание, а не да се четат само те. Добре, че на набора не му е хрумнала тази гениална идея, да чете само това, което ще обсъждат! Laughing
Не я оставяй да чете на телефон. Вземи и киндъл или на каквото сте фен, но на малкия екран ще си съсипе очите. Sad

Чакам с нетърпение вече морето и аз.

# 24
  • София
Аз получих сърдит поглед, като споменах литература и обяснение как нищо не му било дадено. Да бе, да, повярвах. Учителят им по бел е доста стриктен, та ме съмнява да не е казал нищо по този въпрос.

# 25
15 години, момиче - 158-160см, 37-38 номер обувки
11 години, момче - 144 см, 33-34 номер обувки.

# 26
  • София
Отдавна е по-висока от мен, малко над 170 см и се надявам да не расте повече. Не за друго, но корейците не са много високи Simple Smile
Ох, Joy

От известно време започна да носи лещи, а не очила, и аз толкова се радвам, че й виждам очите, пък и така не прилича чак толкова на баща си. Simple Smile
Ох, бе! Joy

# 27
  • София
Luthien, Flowers Hibiscus
Моят "екземпляр" е все още 43 1/2-44. Надявам се да не му расте повече крака. Иначе миналата година порасна с едни 10+ см и сега е около 181-182 см. Но мисля, че още ще расте, защото като цяло има на кого да се метне.
Не иска да чете нищо, само са му дали книга на испански и нея уж щял, ама имало време...!
По цял ден виси на лостовете в парка, после се прибира и виси през огледалото! Laughing После вечерта се събират в училище и си киснат там до нощите. Събират се момичета, момчета от квартала и от стария му клас и явно им е весело. Започна и на басейн да ходи сам, дано не правят глупости, че свят ми се завива като си помисля!

# 28
Последната година и при нас растежът е сериозен. Не съм го мерила, но мен ме задмина и почти настигна баща си, така че към 187-189 е. Обувки 46??? Това с обувките вече не ме кефи, защото от този номер нагоре вече не е точно като масово да се намират.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 15:52 от ksanaidu

# 29
Ей, много сте ми полезни, да знаете! Току що съобщих на наборката, че имаме две учителки във форума и те са ни обяснили, че се четат целите произведения, а в клас се обсъждат само дадените глави. Може да съм изкривила малко истината кой точно го е казал, но смятам, че подейства, защото като никога не ме опроверга с някакви нейни си доводи Wink

Общи условия

Активация на акаунт