Гроздето е за слабите
Два сандвича абсурд, ти и по един не трябва да ядеш
Как така смесваш плодове знаеш ли колко хлебни единици са това ( 30 gr круша, половин ябълка, половин банан и кисело мляко)
С това твое положение може и да се оправиш, ама много трудно
Забрави за картофи и ориз
Защо не си яла омлет, от сега нататък всяка вечер омлет, ядеш го със сирене, сирене и кашкавал, като ти омръзне с чубрица
,, Става ми лошо на висока доза” много ясно как няма да ти става лошо като ядеш картофена манджа ( ядох 5 хапки картоф и нарязана краставица )
,, Мисля, че получавам киселини, защото ям всеки ден домати, възможно ли е да влияят “ Да, със сигурност е от доматите, а не от пърленката ( ядох салата и една хапка пърленка ), и лекарката и асистентката се смяха на това
Вместо да четеш за препарата, може да четеш как да се храниш.
От 26 дни съм на лекарството за отслабване Саксенда, изпитвам всички възможни симптоми които са описани. Свалих 10 килограма за 22 дни. В момента съм 111 кг. Трудно ми е да приемам храна от която не ми се гади. Доста ми се гади от месо и млечни продукти, също мазни храни. Не съм яла нищо пакетирано. Отидох при ендокриноложката ми( виждам се с нея за втори път ). Държа се грубо и непрофесионално. Първия път, когато се видяхме, ми изписа Саксенда, не ми обясни какво е, а само как да го взимам. Не ме инструктира как да се храня. Каза ми да си водя хранителен дневник за една седмица, аз го водих за цял месец до втората ни среща. В момента съм на доза 1.8 и ми каза да я взимам още два месеца и после до януари да взимам пак 1.8 до януари. Знам че дозата трябва да се увеличава. Посъветвайте ме какво да правя. Приемах главно плодове , зеленчуци и въглехидрати като ориз или картофи за последния месец. Излязох толкова разтроена от кабинета. Нямам желание да ходя отново при нея.