Юни 2025

• 13 827
  • 443
  •   2
Отговори
# 420
Ние сме вече с две легла от Икеа - sundvik и sniglar.
Sundvik е в бебешката стая и с матрак Bambi- турски е, ние спим на матрак от същата марка и сме много доволни.
Наскоро ни се наложи да сменим кошарата в спалнята, тъй като предната доста скърцаше и за не давам излишно пари за кошара next to me, която да използвам в най-добрия случай, още 2 месеца, взехме Sniglar легло и матрак на iSleep. С това легло сме в спалнята и бебето спи нощно време.
Sniglar е на добра цена в момента, а и така ще може по-дълго време бебето да спи при нас, тъй като не мисля, че на 6 месеца ще е готов за самостоятелно спане в неговата стая.

# 421
И аз съм се спряла на Sundvik от гледна точка, че ми изглежда лека и може да се мести лесно, но пък по-масивна от текстилните. Харесах нея а, не Sniglar, защото е затворена от късите страни. Малко или и много мисля че има някакво течение на въздуха и дори сега мятам някоя пелена на next to me-то. При нас спалнята също е малка сигурно е към 11-12кв. и е залепена за нашето легло както е и сега. В бъдеще евентуално би могло да е на среща, когато е на годинка да речем. За матрака само си записвам каквото срещна из форума. Доста често се споменават на Пиер Кардин матраците.
Ние вчера бяхме на контролен и е с капки в носа 7 дни по 3/ден коларгол. Пак изместваме ваксина, ама важното е детето да е здраво. Нашия е една тулумбичка - 8.400кг и само 60см според тамошното мерене. Аз вкъщи го изкарвам към 62 Rolling Eyes

# 422
Ние още в началото купихме Sniglar с матрак Friends на iSleep. Малката обаче не искаше да спи сама в нея и спа на спалнята при нас около 2 месеца. В началото на септември се преместихме на ново място. Отново купихме  Sniglar, но този път с матрак на Ikea. За да нямаме предишните проблеми, махнах едната страна на кошарата и със свински опашки и специални колани, я направих next to me. Пасна идеално на нивото на спалнята. Сега приспивам малката, като лягам до нея, а и ми е по-лесно да я взимам за кърмене през нощта, без да ставам. Засега ми остава място в краката и за чантата с памперси, кърпички и тн.

# 423
Ах, бях забравила удобствата на кърменето и че всичко вечер може да се случи на леглото, като не се топли мляко.

И ние сме със Sundvik. Имаме пространство в спалнята, ще трябва да си разместя щендера с дрехи (в краен случай да махна, че го ползвам за красота, не функционалност) и тоалетката, ще е с/у спалнята. За жалост, ще е по-близо до вратата на банята към спалнята и на тази към хола. Тоест там ще му е по-шумно и светло, но в другата част е френски прозорец, до който зимата е студено, а и климатикът е там и би духал отгоре му..
Иначе и аз не мога да си представя след 6м. да го отделя в друга стая (друх въпрос, че нямаме още такава😀), не знам как някои от ден 1 са отделени😀 Вие с кой размер пелени сте? Ние още с двойка, но свършват и мисля на 3ка да мина направо, влизаме в кг и на двата размера.

# 424
Ние минахме на тройка пелени преди няколко дена, влиза и в двата но ни свършиха двойката и решихме че няма смисъл да взимаме още от нея.

# 425
От 3седмици сме на тройка, но този път въобще не съм доволна. Не знам малкият ли много пишка, често го сменям, но постоянно се усеща влажен и самият памперс от външната страна и постоянно изглежда като препълнен и разпадащ се отвътре, но пък не е тежък, а лек като нов. Не знам и аз как да го обясня или просто сме попаднали на дефектна партида, защото бяхме взели цял кашон 200бр. От Озон бяха поръчани.

Едит: моя грешка - от ДМ

# 426
Ние от доста време сме на 3ка Pampers premium protection  - поръчвам от Амазон. Единствено забелязвам напоследък, че като ходи по голяма нужда и се обърне по корем, 💩 му излиза извън памперса и целият се омазва, барабар с дрехите🤷♀. Но то е и солидно количество😀. Много хвалят памперсите на ДМ и все се каня да взема, да ги пробвам.

# 427
Да, препоръчвам и аз памперсите на ДМ, с тройка сме от много време,големи и удобни са и цената мисля е добра.
Аз исках да попитам кърмещите майки дали бебенцата ви се будят през нощта и ако не изцеждате ли се или ги будите да хапват? Моят заспива в 7 вечерта и се буди към 2 или 3, но ако започне са спи се чудя дали да продължавам да го будя или да цедя.

# 428
Нашите са Pampers Premium Care, но просто са поръчани от ДМ. С 1 и 2 нямахме проблем, 2 му станаха малки, стягаха му, поръчахме 3 и с тях имам проблема 😃  И да, и при нас успява да се омаже  - вчера имам 3 такива бодита Expressionless Беше си в шезлонга, люлееше се, но си беше качил единия крак върху арката, чух го и го видях как се концентрира да си свърши работата и просто видях как започва да се оцветява панталончето, а с него и бодито отдолу. Със сигурност не му е голям памперсът, с 2 също беше доста активен в движенията, но не ми е пропускал, нито е изглеждал на 30тата минута подгизнал.

# 429
Мерси за препоръките за легълца, много полезно, защото още не съм проучвала изобщо. Hug
Относно памперсите - ние все още сме на Pampers Premium Care размер 2 (бебка е 6.9кг в момента) и имаме още няколко пакета - дано успеем да ги изхабим преди да минем на 3-ка. Grinning Доволна съм, макар че дупето е мокро като сменям. Чух от няколко места препоръки за Huggies, които уж държали по-сухо и лепките им били малко по-нагоре, но не съм пробвала. Ако видя някъде малък пакет, може би бих взела за проба.
Относно кърменето аз нощем не се цедя, но то може би и затова ми намаля кърмата...бебката почти от началото започна да спи по цяла нощ, а на мен много ми се спеше и така си остана засега...ще видим регресията в 4-ти месец дали ще си каже думата. Grinning

# 430
На мен на DM памперсите не ми харесват. Pampers Premium Care са си много по-добри, според мен де. Пробвах Pufies и не бяха лоши, инак и аз чувам хвалби за Huggies.

# 431
Ние сме с 4ката на ДМ. Преди това бяхме с Premium care до 3ти размер, но почнаха да пропускат и пробвах на ДМ (не са ми пропуснали още). 4ката е без джоб отзад и мислех, че ще е филм, но засега няма проблем. Ще видим по-натам.
Моето момиче яде в 19 ч, към 1, към 4 и към 7, след това по цял ден на 2 часа. Ако спре да се буди, не бих я будила аз, защото наддава добре. Бих се цедила само ако имам болка или дискомфорт от препълване. Така направих преди няколко нощи, но тя 2 дни ядеше от 2те гърди на няколко хранения и предполагам заради търсенето, се е увеличило и предлагането.

# 432
Аз съм пробвала пуфис, памперс и дм, като пуфис са ми фаворит. Сега даже взех и пуфис гащички 3-ка, утре ше ги стартирам да видя. На ДМ не са лоши, аз ги пробвах в един от магазините им с повивалници, купих - вървят с един размер по-малки от пуфис и памперс според мен. Супер попиват, но май имат повече ластик и повече се очертава и зачервява кожата. Но не са ми протичали.

# 433
Ние сме с pampers premium care 3 може би около месец вече. Ина мен ми е пропускал, но сравнително рядко. Даже от около 2 седмици решихме, че няма да го сменяме през нощта. Така или иначе ако спи по цяла нощ е същото. Понякога за 12 часа тежи бая и е достаа дебел, но не ми е пропускал, дори е имало случаи, в които сутринта се е и наакал, но няма излязло. Зависи сигурно и колко се върти и т.н. Чудих се дали да не вземем другата серия на Pampers, но видях памперсите и са ужасни в сравнение с premium care. Някакви дървени, груби, много странни.
Отделно от това съм много доволна от водата на Мустела без отмиване, не знам дали бях споменала.
Днес пристигна столчето за хранене. В крайна сметка взехме Peg Perego Prima Papa и съм доволна. Цял ден го ползваме като шезлонг, интересно му е да гледа какво правим, а мъжа ми даже го нахрани така и беше сполучливо.
Аз пак да повдигна темата за другия кош на количката, чудим се кога да го сложим. Колко легнало трябва да е това положение? Гледах клип (че нашия е на тавана и не ми се качва) и на Easywalker-ското не ми изглежда чак толкова легнало както на други колички, които виждам в парка.
Скрит текст:

Примерно Маст:

# 434
Ние вероятно сме случили на кофти партида, но и малкият е много активен. Вечер го сменям преди да заспи към 22 и чак 7-8 сутринта в краткия буден прозорец, освен ако вечерта не е свършил нещо в него.
И на мен звъннаха да ми кажат, че на Стоккето са дошли и коланите, и в понеделник ще пратят столчето, но ще си чака до 6м.
Ние сме с Балиос и ортопедът каза на 45⁰ позиция да слагам седалката вече, но и че малкият има много добър активен тонус. При нас са 3 позиции на облегалката - изправена, тази и легнала
Скрит текст:
Да избягваме само най-изправената, а за 45⁰ и легнало да го слагаме вече.
Снощи даже му беше първата разходка така + в зимно чувалче, че беше хладно и за пръв път не измрънка нито веднъж в количката. Щастлив, усмихнат, оглежда се Joy по принцип по веднъж или минимум 5минути пищи и се бори за живота си, а хората се обръщат да видят на какви изтезания го подлагам това дете, какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт