Юни 2025

• 13 840
  • 445
  •   3
Отговори
# 435
  • Пловдив
И при мен малкия последно време се събужда на 4-4:30часа за кърмене през нощта. Не се цедя, освен ако не ми тежи. Преди правеше по 6-8 часа и пак не ставах да се цедя. През деня ако се налагаше се цедях на някое от храненията - ако са ми много пълни гърдите. Изцяло на кърма си е. Стига му, че и след него артисва поне за сега.

Малкия е с премиум кеър на памперс и е на 3ка от 3 седмици. Двойката си ги изкара до 7800гр. Тройката ще я карам докато стане 9 и направо го почвам с 4ката. А като се сетя, че кака му до едногодишна караше на двойка Grinning

# 436
Ние още не сме мислили за смяна на коша на количката. Иначе и нашата е Easywalker, модел Jimmey. Бебката засега е щастлива, особено като е свален сенника и разглежда небето и дърветата. Grinning Онзи ден излязохме с пухкавото гащеризонче от H&M и беше много смешна, като мече. Бях взела 68-ми размер с идеята да й става повече време, но й е много голям. Grinning Ръчичките й се губят вътре и не може да си играе с играчките на количката. Grinning Не мрънкаше, само гледаше стресирано. Grinning
Момичета, сетих се за друго да ви питам. Тези от вас, които имате килимчета за игра, как ги почиствате? Сгъвате ли ги всеки ден? Ние имаме прахосмукачка робот и май ще го сгъвам всеки ден, че се притеснявам да не се повреди покритието.

# 437
  • Пловдив
Аз ограничих робота да не се качва върху него, че ме притесни да не го скъса, и си го минавам с обикновената прахосмукачка и кърпа, не всеки ден де.

И ние сме си с коша за новородени и мислим да го сменяме максимално към 6тия месец, ако не го израсте, че не му остава още много място на голямото момче. Но и той си гледа дървета и небе, но и съобразявам да го изкарвам малко преди сън. За да заспива после и да няма много мъкнаж.

Мале момичета при нас положението със зъбите е плачевно. Милото нон стоп ръфа нещо, мрънка постоянно дори и на ръце понякога. Да го оставиш някъде е мираж. И започна да се събужда с рев и писък - направо ми къса душата. А нито венците са му побелели, нито надути. Confused

# 438
Нашият е на руло, но защото е тясно вкъщи, та му го разпъвам само за игра и после го прибирам. Иначе и аз ограничавам робота около негови неща, но най-често ги вдигам от земята. Килимчето го бърша през ден.

На прегледа докторката му натисна леко венчето с прозрачните шпатулки и му се видяха долните две зъбчета Grin каза че много скоро ще избият, а той буквално си стиска венеца с пръсти и забива нокти, че даже да няколко пъти се разплака, защото явно си драска венеца Cry

# 439
В указанията на нашето килимче пише, че може да се чисти с пяна от препарат за бебешки съдове и така го чистя аз. После минавам с мокри кърпички и накрая със суха кърпа. Държа си го разпънато, защото съм с вертикален Бош и чистя всеки ден, заради косата ми, която е навсякъде, но не всеки ден минавам под килимчето.

# 440
Ние също сме с количка Easywalker Harvey и сме с другия кош от около 2 седмици. Или е в напълно легнала позиция, или леко изправен на 45 градуса. На бебчо му е много приятно, гледа си и се забавлява. Отделно слагам и чувала като излизаме, за да не му е студено. Вчера го облякох с топлата дрешка като мече от HM и беше много сладък вътре, освен че се беше изпотил. Аз взех 74 размер и му е доста голямо, но поне ще го носи цяла зима. Grinning

Килимчето го минавам с обикновена прахосмукачка и после с препарата на Бебо за почистване.

От няколко дена не иска да лежи по гръб или да седи по корем, а гушнат и леко поседнал - само тогава не мрънка.Някъде четох, че към края на 4-я месец може да се слага леко поседнал с подкрепата на възглавници, но все още е доста нестабилен.

Нашето столче на Stokke също дойде, таткото го сглоби вчера и така ще седи докато стане време да влезе в употреба Grinning.

# 441
Вики, вие какво чувалче взехте? Аз търсих на Easywalker, но ми излиза само за Zoеy модела. Дали съвпадат коланите? Те май всичките са универсални?
Ние от 5-6 дни имаме пуф на жирафчето Софи и той седи в него, но не му е нещо лау. Само първия път му беше интересно. Държа го по 5-10 мин на ден и то на части, защото се притеснявам да не се натоварва много гръбнака. Даже вчера не съм го слагала. Според упътването даже е 3м+ и го слагам леко легнал все пак. Няколко пъти ми излизат рийлчета на бебета на 4м, които ги оставят на леглото за да се учат да седят, та не мисля че е проблем.
На нас педиатърката ни каза че трябват още упражнения за обръщането, та главно с това се занимаваме тези дни. Него го чистя с мокра дезинф. кърпа и да си призная не много често.. Гризалките ги мия и тези които могат ги стерилизирам, някои други ги кисна във почти вряла вода, но например жирафчето Софи, пише само да се мие или минава с мокра кърпа. Та ще трябва вече да го преживея, че не всичко се дезинф. Питах приятелки и те така правят, та се успокоих Grinning Гледам и ръцете да му минавам с мокра кърпа, когато се сетя. Все пак това са домашни микроби, надявам се да не е проблем.. след 2-3 месеца като започнат да лазят ще му изпуснем края..
В този ред на мисли съм взела една парочистачка, която седи в кашона сигурно 3та седмица, все нямам време да я пробвам. Надявам се днес наистина да успея. Grinning

# 442
Това щях да питам - за изправянето и сядането. От седмица и нещо като е в шезлонга се набира сам да се изправи все едно, а като е легнал по гръб и му дам ръчички стиска и де набира на едно 45⁰ седнало положение. Лекарката му вторник каза, ако не сме почнали това упражнение да го правим, но на нея толкова доверие вече нямам. След 2 дни бяхме и на ортопед и също ни каза като е легнал да му хващаме ръчичките за опора и да го поиздърпваме да се позиправя, а нашият и без да го дърпам, а само хвана ръчичките му и вече се изправя даже на 90⁰, но за по 1-2сек и после се обляга пак. Мен ме притеснява да му го правя, защото все мисля, че товари кръста, но и на шезлонга, и на дивана ако е легнал, се набира да се изправи и си отлепя гърба и се пробва да стане. Сега ми е и смешен, защото има крачоли, та ги хваща все едно да се набере на тях, та явно може би им идва като момент в развитието, но мен много ме е страх точно товаренето на кръста и гърба.
Казаха ни и да го държим изправен на ръце и да докосва с крачета леко повърхност по няколко секунди, но това съвсем не искам да го правя. Иначе прави опити да пълзи - вдига крака и ръце и се мята като плувец на сухо, изгъва се някак като арка само на коремчето си и мята крайници.
Спрях да му мия на всяко падане гризалките, защото той почна да хленчи да му ги дам - а като му подам да ги засилва на земята и да се смее. Казах му, че е като кученце с "донеси" . За 1мин поне 5 пъти в хвърлил на земята каквото държи, та измивам му ги по няколко пъти на ден с вряла вода, но вече не след всяко падане. Ръчичките също минавам с мокра кърпа.
Говорейки за размери аз усещам как ще си имам проблем, поларения космонавт/гащеризон от ХМ 74 р-р му го обличам трудно и му е точно. Изцяло носи само 74, че и някакви неща 80 има. Имам чувството, че половината гардероб до Коледа няма да му стане - 68.8см е, 7700г, а е на 4м и половина. Не ми се вярваше за ръста и затова няколко пъти го слагах на подложка и отбелязвах върха на главата и като баща му го държи да не се измести отбелязвах и петата докъде е - все 68.8-69см, та пухкавите гащеризончета май бяха дамо до 74 размер, а той отсега ги опъва. Cry
На вас казаха ли ви нещо за това изправяне на ръце и да докосва повърхност с крачета? Не е ли много рано да се прави като упражнение, ортопедът спомена уж да е за изпъване на крайниците и че по никакъв начин не пада тежест на стъпалата така, а на нашите ръце, но пак ми се струва рано.

# 443
Genome, съчувствам ти за дрехите, ние поне избутваме по 2-3 седмици употреба. Взех му толкова неща 74, а са огромни.. много зависи от марката явно. Други 74 са тамън, трети 68 също му стават. Ходи ги разбери. За снимката за 4м му бях взела адски сладкото боди с тикви от Next. Познай - Едвам му го облякох, изпрано е и ще го дам на една приятелка.. какво да се прави.

За изправянето с ръчички - Фурлакис им казва коремни преси - и ни препоръча след 3м. И от тогава ги правим всеки ден 2 серии по 5, дори май ще ги увелича. Така, че не се притеснявай прави си му ги. Това помага и за контрола на главата. В началото и тя увисваше назад, а сега си я държи стабилно, когато го вдигам. Понякога се набира, друг път е изцяло с моя помощ, но пък когато го пускам назад се извива, явно стяга мускулите на коремчето наистина Grinning
Това с докосването не съм го правила съзнателно, но понякога когато го взема с лице към мен и съм седнала, той се подпира на краката ми за кратко.

# 444
  • Варна
На мен памперсите на Дм не ми паснаха зачервяваше се от тях. Пуфис много ми харесаха, но дупето седеше мокро някак не попиваха. С памперс премиум кеър 2ка сме и май скоро ще минем на 3ка.
Werra аз отдавна не будя бебето за да го кърмя вечер. Напоследък тя започна по веднъж да се буди и да яде. Мисля, че е някакъв скок в растежа. Аз почти всяка вечер се цедя защото ме болят гърдите и ме е страх да не направя мастит.

# 445
  • Пловдив
Няма страшно за упражнението дето е прав, даже си е нормално вече. И нашия само да се допре до нас такъв отпор дава и също някъде четох, че трябва да може да се изтласква и да се слага на равна повърхност. Коремните и ние ги правим без да искаме, щото и мен ме е страх за кръста. Но малкия толкова упорито се изправя сам щом ни хване за ръце, че и седи не по секунди ако не го бутнем на зад ще си откара минута и повече седнал. Много бърза да расте - за къде Grinning

Общи условия

Активация на акаунт