Юни 2025

• 16 690
  • 538
  •   3
Отговори
# 480
  • Пловдив
Минаха и нашите последни ваксини. Миличкия беше си нервен този път , повече се усеща човека.
68см, 8350гр. е станал. Аз си взех кантар вкъщи, та знаех как върви де.
Бях се заредила с коледни дрешки предварително, не очаквах, че толкова ще дръпне та сега трябва да му ги обличам сега, няма да дочакат празниците и ще купувам пак Grinning

Относно празниците, при нас бабите и дядовците го виждат често, но то и с голямата кака няма как да го опазя съвсем. Те си знаят, че има ли болни стоят на страна, за да няма караници Grinning. Мъжът ми е от село близо до града, но имат коледари и може би бихме го завели, за здраве и експириенс. Все още не сме го и мислили, а си трябва, добро подсещане.
За нова година обаче сме си решили, че сме си вкъщи семейно на спокойствие. Само ние си, танци, хапване и приказки, честно да си кажа нямам търпение за този миг Heart

Руби мисля, че френдли имат гел за съдомиална ставащ и за бебета, но все още проучвам Grinning

# 481
И нашите ваксини минаха днес. 8300гр, 66см - по думите на педиатъра съм го прехранвала. За денонощие взима 830мл готов разтвор. 😃

За зеленото изпражнение каза да сменим млякото с друго ХА, нищо че е на Хип от доста време.
Главата му е още леко сплескана отзад и каза, че след 6-я месец като започне да седи повече, щяла да се оправи. В началото на декември сме при др Фурлакис, да видим той какво ще каже, надявам се наистина да се оформи правилно. Иначе спи на ортопедична въЗглавница от доста време.
Захранването ще го започнем след средата на ноември, въпреки че ми се искаше по-рано.

Ние планираме коледна фотосесия, даже правя организация в момента. 😀 Иначе за празниците от сега съм под стрес за целия народ, с който ще се сблъска малкия. Надявам се да е здрав, иначе в никакъв случай няма да го влача нагоре-надолу.
Аз имам по-голяма драма - подаръците. Досега няма един подарък за бебето, който хем да ми е влязал в употреба, хем да ми е харесал. Вие как се справяте в такава ситуация?

Поръчах от Next костюмчета с тикви, надявам се да дойдат по-бързо, за да си направим няколко есенни снимки. 🍁

# 482
  • Пловдив
Еее не, момичета, ще си оскубя косите вече. То тъкмо си кажа избутах го, не остана и бам някоя нова тъпотия се случи.
Вчера ми дойде заветния цикъл, а така добре ми беше. И какво да стане, няма кво да стане, да, да, ама не. Малкия не иска да яде отново, а така хубаво си вървяха нещата три седмици, спокойни. И сега пак цедене на всяко ядене , за да яде от шише. Разчетох се, че вкусът се променял, и количеството понамалявало малко през тия дни. Не знам вече, но тия два месеца как ще ги добутам нямам представа. Пустия му цикъл не можа да изчака захранването Grinning
Наоплаках ви се, дано кризата е само тия 4-5 дена и после да влизаме в ритъм. Това е защото вчера през деня най-накрая си помислих ето добутах мина и поредния период и ето съдбата да ми го върне Grinning

# 483
Потвърждавам, че и при мен отказваше да суче и то все почваше 1-2дни преди да ми дойде и после 2-3дни от цикъла. Кърмата ми рязко намаляше в него период и дори да цедя не излизаше количеството, което беше. Кърмих го 3месеца, а цикълът си ми дойде стандартно 26 ден след раждането и си е редовен всеки месец. На всеки цикъл, който имах отказваше да суче, а на последния директно се отби и отказа и след него Neutral Face Коментирахме го със съседките майки и при тях също отказват по време на цикъл, но едната вече 8м кърми, а другата 10м. Едната беше споделила, че от хормоните ставала по-солена и точно си изменя вкуса и бебето не я иска. Но пък аз като му цедях и давах си я изпиваше. Просто от гърдата не искаше да я суче.

# 484
На мен цикълът ми дойде, когато бебка навърши 3 месеца, но беше много оскъден и тогава не бях сигурна дали е цикъл, но си записах. Чувала съм, че докато кърмиш не би трябвало да имаш цикъл и че първият цикъл е много обилен, а при мен не се случи така. Този месец покрай 4-тата месечинка пак ми дойде, този път си беше нормален цикъл като преди бременността. И на мен също тогава ми понамаля кърмата и бебка хич не искаше да суче. Вече не ми се мокрят дрехите от кърма. Та сигурно скоро съвсем ще спре, но здраве да е, то и сега сме си повече на АМ...

# 485
Момичета, споделям, че  сложихме втората ротавирусна / която е през устата/ и комбинираната шесткомпонентна ваксина и Vaxneuvance.

Ще следя, как е бебка и ще дам нова информация скоро.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 17:47 от MinaRu1982

# 486
Ами, не удържахме фронта до Коледа... Grinning Покрай баща си и бебокът падна от вчера в боя със страшно много носен секрет, цяла нощ не сме спали и на няколко часа го аспирирах, днес звъняхме на ЛЛ и тя ни каза осцилококцинум, спрей с морска вода и витамин Ц, ама въобще не обясни тоя осцилококцинум как се прилага. Не можахме да опазим детето да не боледува до малко по-голяма възраст и мен страшно ме е яд, а и цяла нощ ревах с него като го гледам как се мъчи. Аз съм на предела на силите си, понеже от вторник досега го гледам само аз, а бащата главно в една стая стои, ама нейсе. Вероятно и ваксините ще забавим още повече... Стискайте ни палци :/

# 487
  • Варна
Hydrangea21ние също имахме болни вкъщи и на два пъти отлагахме ваксините. Най-добре бебето да е здраво когато ги слагат. Аз също от 2 седмици съм сам сама с малката и вече едвам смогвам. От умора вечер не ставам да се цедя когато бебето прави 7ч пауза от кърмене и резултатът е  че почти направих мастит на едната гърда😑

# 488
Момичета, бебка е добре след ваксините, но имам два въпроса.

Слагах й куул пач на двете краченца два дни, като ги залепвах с копринени лепенки, уж подходящи за бебета, но там където е имало лепенки има зачервяване на кожата, личната казва -“ няма проблем”. Вие бихте ли мазали с нещо?

И още - малката е 65 см. и 7550 кг. давам й 5 пъти по 140 мл. вода с 5 лъжици FRISOLAC, дали да увелича на 180 мл. вода с 6 лъжици?
Личната пак нищо не каза.

# 489
При нас също леко се зачервяваше от лепенките, но за няколко часа минаваше и нямаше нужда да мажа с каквото и да е, до няколко дни след ваксините крачетата се оправяха и от боцкането.

Иначе от вече сигурно месец сме на 5 пъти по 180мл + 6л (понякога изпива цялото, понякога оставя по 10-20мл), но на Хипп Комбиотик 1, защото на 150мл не му стигаше, изпиваше до последна капка шишето и продължаваше да дърпа на празна биба и да плаче, да се буди вечер за още едно хранене. За размери сме - 68,5см (успявам и 69 да го измеря, но ми е нереалистично, но 68 ги има със сигурност), 7900г. Последните 2 месеца качва по около 600г на месец. Ако мислиш, че не стига дозата, изпива си до дъно и търси още, а не знам на Фризолак схемата как е точно, защото на Хипп 180 се водеше мисля - след 5м, но при нас определено не му стигаше малката доза. Принципно за стомахчетата им е по-хубаво по-малко дози, ако трябва на по-често хранене, но нашата ламя не се задоволяваше така, а сега си търси на минимум 4часа, а понякога и на 5, че и 6.

# 490
Ние преди малко бяхме на 3та ваксина. Слагат и по една на ходене, а не по 2, имаме още 3 пъти + ротавирусна, за която още се колебая.
Педиатърът натиска да захранвам. На мен изобщо не ми се ще. Едва преди седмица навърши 4 месеца. Но тя държи между 4 и 5 месец да въведа риба, ядков тахан, жълтък и всички меса, щото така се намалявал рискът от развиване на алергии. И кърмата вече не била достатъчна, което не знам точно как го определи, защото за месец е пораснала с 5,5 см и 600 грама. На 4 месеца и 1 седмица да е 8.200 кг и 69 см хич не ми изглежда, като да не и стига яденето, ама както и да е. Ядосах се малко.
Някой от вас започнал ли е вече да предлага храни и как се понасят?

# 491
Ние преди малко бяхме на 3та ваксина. Слагат и по една на ходене, а не по 2, имаме още 3 пъти + ротавирусна, за която още се колебая.
Педиатърът натиска да захранвам. На мен изобщо не ми се ще. Едва преди седмица навърши 4 месеца. Но тя държи между 4 и 5 месец да въведа риба, ядков тахан, жълтък и всички меса, щото така се намалявал рискът от развиване на алергии. И кърмата вече не била достатъчна, което не знам точно как го определи, защото за месец е пораснала с 5,5 см и 600 грама. На 4 месеца и 1 седмица да е 8.200 кг и 69 см хич не ми изглежда, като да не и стига яденето, ама както и да е. Ядосах се малко.
Някой от вас започнал ли е вече да предлага храни и как се понасят?

Аз ще захранвам 6ти месец.

Моята педиатърка също е за 4ти месец захранване.

# 492
  • Варна
Моята педиатърка е от старото поколение и държи на 6-ти месец. Аз смятам като навърши 5-тия месец  да пробвам по някоя лъжичка да пробва и лека полека да свиква.

# 493
Нашият педиатър каза да започнем на 5 месеца и половина, което се пада средата на ноември. При следващия преглед ще обсъдим и започвам.

Вашите бебоци как са със съня - дневен и нощен?
При нас и двата са ужас и ще потърся съдействие от консултант. До преди две седмици си мислех, че съм превъртяла играта на майчинството и всичко ще върви по мед и масло, но оттогава е голяма анархия. ПРез деня не спи или ако заспи да е на ръце. Вече към 20ч започва да мрънка за сън, защото преди това не си е взел достатъчно сън разбира се, спи докъм 2 и започва с ръмжене, опитва се да се обръща да спи по корем, аз само ставам да го бутам напред назад. След това се събужда към 4 и си мисли, че е време за игра и започва едно приспиване, евентуално да поспи до 7, когато окончателно се събужда.Странното е, че като при това будене в 4, аз вече съм на ръба на нервите си от постоянното ставане и го слагам на спалнята между нас с татко му и като заспи там въобще не издава признаци,  че иска да се върти по корем. Не знам тясно ли му е, успокоява ли се...

# 494
Victoria, и при нас е така. Заспива в 8 ч., после се буди след 30-40 минути и се обръща по корем. Аз се връщам и доприспивам. После става в 11 да яде, после примерно в 2 ч. И след това започва да се буди много често и да се обръща по корем. Снощи дори сънят й след 8 вечерта бе много разпокъсан и към 12 ч. я взех при нас, та спа малко по-спокойно. Сподели, моля те, дали си доволна от консултанта после.

Общи условия

Активация на акаунт