Юни 2025

• 16 676
  • 538
  •   2
Отговори
# 525
Какъв е сиропа?
Здравей на моя господин много му помогна сироп против рефлукс, той повръщаше зверски много..
Здравейте мамата, при нас дневния сън е може да се каже мит. Има 2 спанета за целия ден и се събират около 2 часа общо. Всяко приспиване е съпроводено с по час рев. През нощта след 1 часа се буди с рев всяка нощ и по 1 час се приспиване. Иначе при нас храненията са 6- 7 тъй като яде и през нощта. Започнах да е запознавам с пюренцата опитала е морков и тиква по няколко лъжички като моркова е много любим. При нас продължава повръщането с пълна сила. Исках да попитам някой от вас има ли гнездо на juki  XXL и дали върши работа. Трябва ми с цел да слагам бебка между нас като се налага да спи, когато не сме вкъщи. Гледам че до 18 месеца го дават.

# 526
При нас се нормализира от няколко дни спането - успява да заспи в 21/22 до 6.
Нашите хранения са вече така:
3ч - буди се, яде в просъница и заспива
8ч - вече е буден и яде, заспива след това
12.30ч - ядем пюрета - вече сме въвели 4 зеленчука
17ч - ядене отново
21ч - яде и заспива
Май от 3ти месец сме на 5 хранения, но не съм сигурна, но със сигурност е от доста време.
От пюретата за моя изненада най-много хареса картоф и пащърнак, после тиквата и най-безлично му е морковчето, което на мен ми е любимо. Започна да намаля повръщането като започнахме захранване, но ако върне вече са оранжеви от тиквата Expressionless
Ние сме с Jukki XXL от раждането, но от няколко месеца не го ползваме въобще, но той и не иска да легне вече там. Нашето легло е сравнително малко 160/200 и с гнездото не можем да легнем и тримата заедно.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:37 от genome

# 527
гастротус бейби, педиатъра каза че може да се дава след всяко хранене по 2-3 мил., но и каза също че запича, ние го даваме вечер като яде в 21 и сутрин в 6, когато е имало критични дни с много повръщане съм го давала и след всяко хранене, в интерес на истина не видях разлика с изхождането, той си ходи на 2-3 дни ппц
Какъв е сиропа?
Здравей на моя господин много му помогна сироп против рефлукс, той повръщаше зверски много..
Здравейте мамата, при нас дневния сън е може да се каже мит. Има 2 спанета за целия ден и се събират около 2 часа общо. Всяко приспиване е съпроводено с по час рев. През нощта след 1 часа се буди с рев всяка нощ и по 1 час се приспиване. Иначе при нас храненията са 6- 7 тъй като яде и през нощта. Започнах да е запознавам с пюренцата опитала е морков и тиква по няколко лъжички като моркова е много любим. При нас продължава повръщането с пълна сила. Исках да попитам някой от вас има ли гнездо на juki  XXL и дали върши работа. Трябва ми с цел да слагам бебка между нас като се налага да спи, когато не сме вкъщи. Гледам че до 18 месеца го дават.

# 528
Мога само да си мечтая за 5 хранения на денонощие Grinning

Нашият бебок най-после взе да се пооправя, две седмици беше ад от сополи и запушен нос, за щастие се размина с антибиотика, та кара само на Коларгол, витамин Ц ампули, спрей с морска вода и Осцилококцинум. Отложиха ни ваксините, разбира се. Остана да слагаме втора доза ротавирусна, втора пневмококова и после месец след това третата шествалентна. Ще си ги влачим... :/

При нас храненията напоследък са пак 7, като едното е от 90 мл вода, другите по 180:
В 3 сутринта - 90, в 6 сутринта - 180, после в 10, в 13, в 16, в 19 и в 22 часа. Имаше един кратък период с по 6 хранения на 4 часа, амааа... с тъга си спомням за него. Отделно си продължава да се буди на всеки час нощем, понякога по няколко пъти, давам биба - плюе я. През деня той е свежарка обикновено, нямаме големи драми с дневния сън - обикновено на 3 дремки с вариация от 25 мин до 2 часа понякога, общо за деня му се събират ок. 3-3.5 часа дремки.

Не знам защо, но наивно си мисля, че като почнем захранването, ще отпадне едно нощно ядене... Grinning

# 529
Нашият на всяко хранене е по 180вода (200 готово). Въпреки пюретата, защото уж за 5м трябва то яденето да му е по 150 с пюре и дохранване, ама нашият човек си яде пюрето и пак цялото мляко, а от няколко дни просто аз му го дърпам и не му го давам, а той хленчи, хленчи и забрави. Вече сме на 110 (днес пак трябва да е толкова до 120) пюре и по тази логика около 40мляко трябвя да пие, ама той си изпива по минимум 100мляко и пак си поема обща доза хранене 200мл, но 100 пюре и 100 мляко Confounded От картофа акито му става малко на мармалад по-гъсто и гледам да комбинирам разхлабващи със запичащи. Бях си взела един тефтер Мама Планер и отзад имаше таблица какво за кой месец е ок да се въведе и дали е запичащо или разхлабващо, че не ми се проверяваха 1 по 1, но то и за пащърнак пише 4+, а уж е 5+ Joy
Иначе пълният ни "актуален режим" с дремките включително е нещо такова. Понякога има +-30мин, но се движи около тези часове и интервали
Скрит текст:
6:00 - буди се и си се занимава сам в кошарата до около 7
7:30 - заспива за кратка дрямка
8:00 - буди се за ядене
8:30 - заспива до около 10
10:00 - буди се и играем до ок. 12ч
12:30 - ядене
13:00 - заспива за ок.час
14:15 - буди се, започваме да се оправяме за разходка
14:30 - излизаме на разходка, понякога дремва в количката за 20-30мин
16:00 - прибираме се и пак играем на килимчето
17:00 - яде и после е на шезлонга да не се заиграва много, защото връща
18:00 - прави още една дрямка половин-един час
19:00 - започва му последната игра до около 20ч
20:00 - вече минаваме в тих режим, на лед лампи, приглушени, без звуци, шезлонг и килимчета, и му правим банята
20:30 - къпане
21:00-21:30 - последно хранене и почти веднага след това заспива т.е
~22:00 - заспиване
~03:00-04:00 - хленчи да яде в съня си, понякога е и към 2ч, ако последното хранене е било малко по-рано

# 530
Hydrangea21 да се оправяте напълно вече.

И нашия си има рефлукс още от раждането и аз се надявам със захранването да спре. Аз днес ще пусна поръчка от озон с купичка, лигавници, прибори. Взела съм няколко пюрета и май събота, когато и таткото е вкъщи да започваме. Само още се чудя аз както винаги каква лъжица да взема. Тъкмо си викам взимам тези силиконовите на кикабоо, четох че пък много дълбоки били.. само ми променят решението. Ама пък ако не е окей, ще купя друга и готово. Заредила съм видеото на Др Владимирова и започвам, а даже си купих от Etsy много готин дневник за захранването, с видовете храни по възраст. И сега в Canva си правя нещо с табличка по дни, да записвам храната, реакция и памперс съдържание. Grinning Ще ми е интересно да чуя вие как процедирате. Имам и флаери, където пише, кои зеленчуци и плодове действат разхлабващо и кои запичащо.  Също така вие нов зеленчук въвеждате семостоянтелно или с вече въведен такъв + смесен с няколко лъжички от новия? Уж зеленчуците не са алергени и не пречело и по-набързичко да се въведат. И дали слагате АМ/кърма в пюрето? С две думи help me, please 🥲

За млякото и ние сме на 6-7 хранения, понякога пропуска нощно, понякога се буди към 3-4 и после чак към 8, друг път направо в 5-6-7ч.. всяка нощ е тото, не смея да се похваля, когато е спал цяла нощ, защото следващата не спи. После обратното.. и така. Може би забелязвам някаква зависимост, колко мляко е пил през деня. Обикновено е около 900мл±. Забелязваме, че вечер май иска повече и си говорихме с мъжо да започнем да правим по 180мл и 6 лъжички. През деня: ей сега ми изпи едвам 100мл, на следващото остави 30мл (най-често срещано). Опитвам и друго - ако се събуди 2-3-4 часа му давам само 120мл + 4 лъжички, исках да намалим постепенно, но подозирам че с 90мл ще остане гладен и буден.

Миналата седмица бях на безплатен уебинар на "Мамо, спи ми се" и вдъхновена от тях започнах да водя дневник на съня. Какво правим по време на ИБ, как е заспал, колко време и тн. Уикенда пропуснах малко, но сега ще видя ако изкарам до петък и да седна да анализирам всичко, ако намеря нещо и по-важното успея да го променя към добро, ще е супер.

Правим всевъзможни упражнения и стимулирания, ама нашия го мързи да се върти и това е.. виждам че е има вече някакви извивания когато е по гръб, после не го прави.. Надявам се че скоро ще започне, знам че не е проблем, всяко дете е различно ама все пак имам доза притеснение. Започна да си хваща крачетата, но го прави главно когато сменяме памперса Grinning

Иначе нашия все още спинка през деня в Cotton Hug, крачетата малко му стърчат, но иначе не изглежда да му е тясно все още. Когато го взимам да спи между нас, му местя само орт. възглавничка. И нашето легло е 160см и така без гнездото е добре за 3мата. Аз го обхващам леко с ръка около крачетата, мъжа ми успява (разбира се) да спи почти както обикновено на двете страни. Аз не смея да обърна гръб на бебето Grinning

Последно мисля, че вече този месец не е качил много, уж се мерихме двамата. Ще разберем другата седмица на контролния преглед, когато трябва да даде 2 доза рота и 2 доза пневмококова или 3 доза на многокомпонентната.

И честита есен.  Вече май няма да има повече толкова топли дни, както миналите. Преди час-два видях, че и парното са пуснали (София).

# 531
Сега се сетих нещо друго за този тип гнезда. Понеже Greeny пита за пътуване. Според мен е малко опасно, особено ако бебето вече е много подвижно и се обръща. Може спокойно да прескочи гнездото...

# 532
  • Пловдив
Greeny, аз също го обмислях гнездото, коша на количката, за да не мъкна кошара, но нашето пътуване е декември и малкия ще е супер подвижен, та не ми се рискуваше и ще си мъкнем кошара.
Ако е сега пътуването и бебчето не е толкова подвижно, според мен още повече на леглото между вас няма да има проблем. Нашия си спи още в гнездото от бебе, въпреки, че са му свити крачетата, си му харесва. А той се опитва и да се преобърне вече, но все още борда му е предизвикателство Grinning
Вероятно и големите ще свършат работа.
Ние в началните месеци бяхме със сиропа против рефлукс, две седмици забелязах ефект, след това месец и половина не и го спрях. Въпреки, че доки казва, че нищо му няма на бебето от сиропа, реших, че няма смисъл да го тъпча с глюкози и бог знае какви пълнители има вътре - не съм се зачитала.
Ние също сме на 7 храненията. Като яде и ляга към 22:30-23 и става за хапване към 4-5. Има някакъв сън през деня и няма да се урочасвам нищо няма да пиша за него Grinning

# 533
Hydrangea, ние също сме на 7 хранения, качвам снимка по колко мл готово мляко.

Дремките през деня са 3-4, общо около 2ч.

Отскоро сме с летния кош, много се кефи! Даже проблем, че е любопитен и всичко иска да гледа и не може да заспи.  В зимния кош много се нервираше накрая, нищо не виждаше. Уикенда има намаления почти навсякъде и ще взема лятна количка и почвам само с нея. Много ми тежи сегашната! За второто дете, живот и здраве, само лятна с кош за новородено.

Genome, както винаги, всичко споделено е много полезно, мерси! Леле, как се занимава самичък по цял час сутрин! Топ, нещо конкретно правиш ли, за да не иска компания? Много искам вече да има време за игри сам и моят, ама не ми се получава.

Захранването май ще ни е след 2 седм. на 5.5м. Уикенда ще взема пег прего столче и разни чашки, чинийки. Давате ли вода от чаша с храната? Че нали уж тренирала други мускули.
Аз реших, че първите 1-2седм. ще приготвям аз пюрета, няма да купувам уред още, а ще варя на пара. И след това почвам с готови. Педиатър каза, че тези с европейския био сертификат често са по-добре от домашни. Защото всичко е регулирано био(поне произведеното на запад, у нас май се купуват тея сертификати), а че често бебетата реагирали като от алергия от домашни пюрета заради химикалите.
А и това ми идва чудно за оправдание. Просто нямам капацитет напоследък. Доста съм уморена, остава ми само да правя и съхранявам пюрета. 😀

А, на мен от Хипп също ми пратиха кутия с продукти и инфо за захранването. Направете си регистрация в техния Baby club и ще пратят. Има пюре, каши, АМ 2. Но най-вече листовки кога кой зеленчук, как се правят и кога каши, слага ли се мляко/кърма и тн. По това ще се водя за улеснение.

# 534
Ние сме на 5 хранения от септември насам. До сега пиеше 150 мл вода + 5 лъжички АМ, след като навърши 5 месеца, както е по кутия, минах на 180 мл вода + 6 лъжички, но като че ли му идваше в повече и повръщаше. Върнахме се на предишната доза.

Аз започвам със захранването другата седмица. Първоначално ще започна с готови пюренца, после ще му готвя. Няма да купувам уред, тъй като няма място за него в кухнята, а и не намирам дългосрочна употреба Grinning. Имам приставка за пара и хубав пасатор, та мисля, че ще преживеем. Зеленчуци ще купувам от фермерските пазари. В събота на такъв пазар при Икеа имаше и консервирано месо (заешко, пуешко без сол и др), така че ще мога да му приготвям и месните пюренца (просто не знам такъв тип месо как се готви Grinning Grinning ).

Тези пюренца взех за начало. Четете етикетите, понеже на Hipp в някои плодови има захар, а в зеленчуковите нишестета. Не във всички, мисля, че в броколите и карфиола.
Скрит текст:
Само на Слънчо има чисто пюре от картоф, но като му видях консистенцията, аз не бих го яла, камо ли да го дам на бебе. Grinning Ще му направя домашно пюре от картоф.

Бях взела книгата на Маги Пашова за захранването, не ме впечатли, нищо конкретно не каза. Вчера изгледах лекцията на др Владимирова и ще се водя по нея.

Вчера имах консултация със специалист по детски сън и начертахме план по който да се водим със спането. По дневника, който водих предходните 5 дни, се оказа, че има твърде много будно време през деня. Целта е сега да го намалим, да си бъде пак на 3 дремки.
Тепърва ще правим режим и ще споделя резултати.

На 17-ти сме на коледна фотосесия целият катун а.к.а цялото семейство, барабар с кучето. Grinning На малкия му взех коледни дрешки от Next и NameIT и са много сладички.

Вече е 8500гр и официално мина в 74 размер, има още тук таме някоя дрешка 68 р-м и ще си я доноси доколкото може. Надявам се космонавта, който взех, все още да му става. Grinning

Моето бебчо рядко се заиграва сам, иска внимание. Само като види кучето и може да му говори с часове Grinning. Казва се Ария и като я види казва "Хай Аия" Grinning Но е много активен - почти лази като войник, търкаля се нагоре-надолу.

Аз също искам да взема лятна количка, най-вече да е съвместима с размерите за ръчен багаж в самолет. За сега съм се спряла на Easywalker Rockey S и Bugaboo.

Иначе моята количка ми е доста удобна (Easywalker Harvey 5) - с бебето е 20 кг, но е маневрена и лека. Единствено проблем е, ако не работи асансьора на подлеза и трябва да я качвам/свалям по рампата - там виждам зор. Grinning
От намаления уикенда се чудя дали да вземем следващият размер на столчето за кола, тъй като други покупки не му трябват на юнака за момента. Grinning [

# 535
Victoria Ivanova,по колко време будува?Към кой консултант се обърна? Ти първо направи Дневник или първо се срещна с консултант??Ще се радвам да споделиш дали има ефект при вас консултацията Simple SmileИ всъщност при вас какъв точно е проблема със съня?
Genome,беше споменала ,че дерматолог ви е препоръчал козметика на А-дерма ли ?

# 536
Момичета, възможно ли е на бебче на 5 м. да му се появи херпес на устната.

Много се притесних, може и да се е одраскала, но, ако е херпес… ужас.

# 537
Mina, освен ако някой с активен херпес не го е заразил, няма как според мен. Майка ми цял живот й избиват и ви аги ние пазила с брат ми,чак в тинейджърските си години лепнах от приятелка. Според мен е малък шанса.

Вики, и аз гледах съдържанието, главно Hipp и Gerber съм взела. За сега съм поръчала тиква, морков, карфиол, броколи, пащърнак, моркови и картофи, и тиква и картофи. В Gerber броколи и карфиол няма нишесте. В някои има малко рапично олио, то по принцип има на Hipp и в някой момент се слага, ама кога и как не съм проучила още. За сега ще изчакам с плодовите аз. Иначе в озон има 3+1 безплатно на Гербер, някой ако иска да провери.
За тази Easywalker Rockey S е с много малки колела, една позната има и съм я виждала. Така че задължително я вижте на живо някъде (Bebemax?). Знам, че на по-неравен терен не се държи много добре, да не говорим, че за мен и в градските условия ми беше странна, в сравнение с нашата - Harvey 5. Ние все още сме с коша за новородено, слагахме го в другата седалка, ама ми изглежда рано.

Този уикенд ще има Bebe expo в West Mall, може би ще отида да видя ако има нещо интересно.

И аз ще чакам инфо за консултанта за сън. Той заспива около 20:30 и се буди към 7:30-8ч (с нощните). Главно на 4, понякога 5 дремки през деня. Честно казано си мисля, че може да има ниско желязо и затова да не седи много дълго време буден. Много рядко прави по 2 часа ИБ. Ще говоря с педиатърката, знам че на 6 месеца има кръвни изследвания.

И се сетих, понеже сме с АМ Hipp Combiotic 1, след 6-я месец ли ще сменим на 2-ката.

# 538
За АМ и ние сме с Хип, мислих направо на 6-тия месец да сменям, ама ще питам в понеделник педиатър. Да, трябва да внимаваме с пюретата, че нишесте баш в началото.. 😀 и аз картофи сама ще правя, че поне са лесни, тиква може би също, но останалите.. 😀 ще купувам. И мен така са отгледали, а и предпочитам времето за готвене да прекарам в игра с бебо. И без това мк е виновно, че все трябва да го слагам в шезлонга да ме гледа как чистя, за да не скучае през това време.

Виктория, за самолетите да знаеш, че бебешкият билет включва и безплатен пренос на количка едно тяло - с летен кош или лятна. Взимат я на влизане в самолета и я дават на излизане преди автобуса/ръкава.

Общи условия

Активация на акаунт