Юни 2025

• 16 815
  • 543
  •   1
Отговори
# 540
И аз се нтересувам от консултанта, ако може да споделите малко повече
Ние сме на 5 хранения от септември насам. До сега пиеше 150 мл вода + 5 лъжички АМ, след като навърши 5 месеца, както е по кутия, минах на 180 мл вода + 6 лъжички, но като че ли му идваше в повече и повръщаше. Върнахме се на предишната доза.

Аз започвам със захранването другата седмица. Първоначално ще започна с готови пюренца, после ще му готвя. Няма да купувам уред, тъй като няма място за него в кухнята, а и не намирам дългосрочна употреба Grinning. Имам приставка за пара и хубав пасатор, та мисля, че ще преживеем. Зеленчуци ще купувам от фермерските пазари. В събота на такъв пазар при Икеа имаше и консервирано месо (заешко, пуешко без сол и др), така че ще мога да му приготвям и месните пюренца (просто не знам такъв тип месо как се готви Grinning Grinning ).

Тези пюренца взех за начало. Четете етикетите, понеже на Hipp в някои плодови има захар, а в зеленчуковите нишестета. Не във всички, мисля, че в броколите и карфиола.
Скрит текст:
Само на Слънчо има чисто пюре от картоф, но като му видях консистенцията, аз не бих го яла, камо ли да го дам на бебе. Grinning Ще му направя домашно пюре от картоф.

Бях взела книгата на Маги Пашова за захранването, не ме впечатли, нищо конкретно не каза. Вчера изгледах лекцията на др Владимирова и ще се водя по нея.

Вчера имах консултация със специалист по детски сън и начертахме план по който да се водим със спането. По дневника, който водих предходните 5 дни, се оказа, че има твърде много будно време през деня. Целта е сега да го намалим, да си бъде пак на 3 дремки.
Тепърва ще правим режим и ще споделя резултати.

На 17-ти сме на коледна фотосесия целият катун а.к.а цялото семейство, барабар с кучето. Grinning На малкия му взех коледни дрешки от Next и NameIT и са много сладички.

Вече е 8500гр и официално мина в 74 размер, има още тук таме някоя дрешка 68 р-м и ще си я доноси доколкото може. Надявам се космонавта, който взех, все още да му става. Grinning

Моето бебчо рядко се заиграва сам, иска внимание. Само като види кучето и може да му говори с часове Grinning. Казва се Ария и като я види казва "Хай Аия" Grinning Но е много активен - почти лази като войник, търкаля се нагоре-надолу.

Аз също искам да взема лятна количка, най-вече да е съвместима с размерите за ръчен багаж в самолет. За сега съм се спряла на Easywalker Rockey S и Bugaboo.

Иначе моята количка ми е доста удобна (Easywalker Harvey 5) - с бебето е 20 кг, но е маневрена и лека. Единствено проблем е, ако не работи асансьора на подлеза и трябва да я качвам/свалям по рампата - там виждам зор. Grinning
От намаления уикенда се чудя дали да вземем следващият размер на столчето за кола, тъй като други покупки не му трябват на юнака за момента. Grinning [

# 541
Насочих се към Галя Кузманова - Копче за сън - https://kopchezasan.com

Проблемите със съня на малкия започнаха в средата на 4-я му месец - нощно време ръмжете постоянно и трябваше да ставам да давам биберон, трудно заспиваше вечер, през деня трудно спеше.

Единственият начин да спи през деня беше или в количката навън (добре че беше хубаво времето тогава и можеше да се случи), или на ръце. В момента, в който реша да го оставя в леглото му, се събужда и повече не може да заспи. При което и целият режим, който имаше изграден до преди това, се разваляше.

Нощното приспиване се измести към 20:30 (преди към 21:00-21:15), като ритуалът ни си е един и същ от както се е родил - баня, масаж, обличане, ядене. Още по време на яденето се унася и като приключи вече е заспал. Държа го на ръце около 15-20 мин и интересното е, че при пренасянето в леглото му за нощен сън, няма драма т.е не се буди Grinning . Обаче 15-20 мин по-късно се будеше, трябваше да доприспивам и се е случвало по няколко пъти. Може би защото в този период започна да се обръща настрани и по корем в леглото и така да иска да спи. (Вмъквам, че му поръчах обиколници, поне като се върти, да не си удря главата в дървените решетки на леглото).  И трябваше да му "помагам" да се намести. Това продължаваше и през нощта обикновено към 3-4, когато се буди кукуряк, готов за игра. Приспивам наново и го слагам на спалнята до мен (таткото се изнася, понеже бебокът решава, че ще спи по широчината на леглото). Легне ли там - спи като къпан.

Това продължаваше 2 седмици и малко и тотално изплисках легена. Свързах се с Галя, която ми се стори доста мила и адекватна. Изпрати ми дневник на съня и трябваше да го попълвам в рамките на 5 дни преди консултацията. Преди не съм водили записки, горе-долу следях ИБ и знаех кога му се спи, без да записвам.
Дневникът представлява - час на събуждане, дремки през деня (заспиване, събуждане), час на заспиване, нощни събуждания, будуване.
Оттам излезе, че има твърде много часове общо будуване през деня и малко сън, което и аз си го знаех. На мен главният ми "проблем" е , че не иска да спи в леглото си, след като го приспя. Той заспива без проблем, когато му дойде часа за спане, проблемът, както написах ,е при пренасянето. Период ли е, какво е, не знам.

По време на консултацията ми обясни какви са грешките, които допускам и как да подобря съня му. На 3 дремки ще бъде, с ИБ между 2 и 3 часа, като постепенно се увеличават през деня т.е 1ви интервал 2 час, следваш 2ч20мин и тн. Първо да свикне с новия си график на сън и тогава ще започна отново да го "приучавам" да си спи в леглото.
Някои майки ще кажат - гушкай си детето, спете заедно и т.н, обаче на мен това ми пречи, нито мога да почина, нито да ям, нито нищо. Засега ще спи на ръце, но няма да издържа дълго.

Пакетът, който взех, е с проследяване за период от 3 седмици, така че ще се чуваме често, за да напасваме графика, ако е нужно.

# 542
Аз много се чудя за мамо спи ми се, но май са доста прехвалени не знам и аз …
Насочих се към Галя Кузманова - Копче за сън - https://kopchezasan.com

Проблемите със съня на малкия започнаха в средата на 4-я му месец - нощно време ръмжете постоянно и трябваше да ставам да давам биберон, трудно заспиваше вечер, през деня трудно спеше.

Единственият начин да спи през деня беше или в количката навън (добре че беше хубаво времето тогава и можеше да се случи), или на ръце. В момента, в който реша да го оставя в леглото му, се събужда и повече не може да заспи. При което и целият режим, който имаше изграден до преди това, се разваляше.

Нощното приспиване се измести към 20:30 (преди към 21:00-21:15), като ритуалът ни си е един и същ от както се е родил - баня, масаж, обличане, ядене. Още по време на яденето се унася и като приключи вече е заспал. Държа го на ръце около 15-20 мин и интересното е, че при пренасянето в леглото му за нощен сън, няма драма т.е не се буди Grinning . Обаче 15-20 мин по-късно се будеше, трябваше да доприспивам и се е случвало по няколко пъти. Може би защото в този период започна да се обръща настрани и по корем в леглото и така да иска да спи. (Вмъквам, че му поръчах обиколници, поне като се върти, да не си удря главата в дървените решетки на леглото).  И трябваше да му "помагам" да се намести. Това продължаваше и през нощта обикновено към 3-4, когато се буди кукуряк, готов за игра. Приспивам наново и го слагам на спалнята до мен (таткото се изнася, понеже бебокът решава, че ще спи по широчината на леглото). Легне ли там - спи като къпан.

Това продължаваше 2 седмици и малко и тотално изплисках легена. Свързах се с Галя, която ми се стори доста мила и адекватна. Изпрати ми дневник на съня и трябваше да го попълвам в рамките на 5 дни преди консултацията. Преди не съм водили записки, горе-долу следях ИБ и знаех кога му се спи, без да записвам.
Дневникът представлява - час на събуждане, дремки през деня (заспиване, събуждане), час на заспиване, нощни събуждания, будуване.
Оттам излезе, че има твърде много часове общо будуване през деня и малко сън, което и аз си го знаех. На мен главният ми "проблем" е , че не иска да спи в леглото си, след като го приспя. Той заспива без проблем, когато му дойде часа за спане, проблемът, както написах ,е при пренасянето. Период ли е, какво е, не знам.

По време на консултацията ми обясни какви са грешките, които допускам и как да подобря съня му. На 3 дремки ще бъде, с ИБ между 2 и 3 часа, като постепенно се увеличават през деня т.е 1ви интервал 2 час, следваш 2ч20мин и тн. Първо да свикне с новия си график на сън и тогава ще започна отново да го "приучавам" да си спи в леглото.
Някои майки ще кажат - гушкай си детето, спете заедно и т.н, обаче на мен това ми пречи, нито мога да почина, нито да ям, нито нищо. Засега ще спи на ръце, но няма да издържа дълго.

Пакетът, който взех, е с проследяване за период от 3 седмици, така че ще се чуваме често, за да напасваме графика, ако е нужно.

# 543
И аз имам познати доволни от Копче за сън. И с двете си деца имаха различни проблеми и при двете успяха да се справят с консултации.

Аз също гледах, че има нишесте в някои от купешките - конкретно броколите на Хипп. Засега още караме с домашните. Доста бързо стават - правя пюренца за 2дни. Вечер като баща му го гледа ги приготвям за следващия и по-следващия ден. Отнема ми време само да ги нарежа и ги пускам да се задушават. Засега още съм ентусиазирана, но да видим още колко.

Руби, дерматоложката ни каза да си почнем с Юриаж и ако има по-проблемна кожа да минем на А-дерма. Обааче на Юриаж ми дойдоха много силно ароматизирани за бебе, а той направи някакъв ситен обрив и педиатърката ни, без да знае, че си имаме дерматолог, ни каза да минем на А-дерма също. Ние сме на Прималба серията, синята, обаче в няколко аптеки ми казаха, че я спират. Ние имаме по още 1 разфасовка гел и 1 мляко със срок до 2027.

За чашите - ползваме такава на Томи Типи и скоро мисля да пробвам силиконовата на Minikoioi да видя колко ще се олее, защото е отворена. Иначе му давам чай в малко пластмасово шишенце, само му го показвам, той протяга ръце, взима си го и си пие сам. Joy На пюретата също е мераклия да пие от купичките директно и ми я взима от ръката и директно е готов да си го изсипе на устата. Иначе му пълня лъжичките, а той си ги взима по собствена инициатива от ръцете ми, и си я яде сам. Не му отказвам, но си го наблюдавам да не си бръкне в окото, засега от раз си нацелва устата без проблем, но и в гърлото да не бръкне гледам. Много харесах на Minikoioi силиконовите колко хубав вакуум правят, та си направих комплект купа с капаче, лъжичка, 2 чашки и чинийка с разделения. В начлото силиконът ми миришеше гадно, но като ги накиснах в топла сапунена вода се махна миризмата.

Общи условия

Активация на акаунт