Аз започвам със захранването другата седмица. Първоначално ще започна с готови пюренца, после ще му готвя. Няма да купувам уред, тъй като няма място за него в кухнята, а и не намирам дългосрочна употреба
. Имам приставка за пара и хубав пасатор, та мисля, че ще преживеем. Зеленчуци ще купувам от фермерските пазари. В събота на такъв пазар при Икеа имаше и консервирано месо (заешко, пуешко без сол и др), така че ще мога да му приготвям и месните пюренца (просто не знам такъв тип месо как се готви
).Тези пюренца взех за начало. Четете етикетите, понеже на Hipp в някои плодови има захар, а в зеленчуковите нишестета. Не във всички, мисля, че в броколите и карфиола.

Ще му направя домашно пюре от картоф.Бях взела книгата на Маги Пашова за захранването, не ме впечатли, нищо конкретно не каза. Вчера изгледах лекцията на др Владимирова и ще се водя по нея.
Вчера имах консултация със специалист по детски сън и начертахме план по който да се водим със спането. По дневника, който водих предходните 5 дни, се оказа, че има твърде много будно време през деня. Целта е сега да го намалим, да си бъде пак на 3 дремки.
Тепърва ще правим режим и ще споделя резултати.
На 17-ти сме на коледна фотосесия целият катун а.к.а цялото семейство, барабар с кучето.
На малкия му взех коледни дрешки от Next и NameIT и са много сладички.Вече е 8500гр и официално мина в 74 размер, има още тук таме някоя дрешка 68 р-м и ще си я доноси доколкото може. Надявам се космонавта, който взех, все още да му става.
Моето бебчо рядко се заиграва сам, иска внимание. Само като види кучето и може да му говори с часове
. Казва се Ария и като я види казва "Хай Аия"
Но е много активен - почти лази като войник, търкаля се нагоре-надолу.Аз също искам да взема лятна количка, най-вече да е съвместима с размерите за ръчен багаж в самолет. За сега съм се спряла на Easywalker Rockey S и Bugaboo.
Иначе моята количка ми е доста удобна (Easywalker Harvey 5) - с бебето е 20 кг, но е маневрена и лека. Единствено проблем е, ако не работи асансьора на подлеза и трябва да я качвам/свалям по рампата - там виждам зор.
От намаления уикенда се чудя дали да вземем следващият размер на столчето за кола, тъй като други покупки не му трябват на юнака за момента.
[
На пюретата също е мераклия да пие от купичките директно и ми я взима от ръката и директно е готов да си го изсипе на устата. Иначе му пълня лъжичките, а той си ги взима по собствена инициатива от ръцете ми, и си я яде сам. Не му отказвам, но си го наблюдавам да не си бръкне в окото, засега от раз си нацелва устата без проблем, но и в гърлото да не бръкне гледам. Много харесах на Minikoioi силиконовите колко хубав вакуум правят, та си направих комплект купа с капаче, лъжичка, 2 чашки и чинийка с разделения. В начлото силиконът ми миришеше гадно, но като ги накиснах в топла сапунена вода се махна миризмата.