Юни 2025

• 18 924
  • 610
  •   1
Отговори
# 555
Аз ще започна в петък със захранването с тиква, после морков, картоф и тн. Също на шезлонга ще го храня, понеже не може да седи. Този шезлонг само заради това още седи, а не е отишъл в олх-а. Grinning
Дали е готов? Само ме дебме да ми изяде храната .
Скрит текст:

Ние сме с Isofix база на Maxi Cosi с 360 градуса въртене и издърпване напред. Отново ще вземем столче на Maxi Cosi -
Скрит текст:
https://babylifemalechko.com/20056-8053490110-Maxi-Cosi-Car-seat … 12930184713?_gl=1*1l6q407*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiA_dDIBhB6EiwAvzc1cFTkhFbrPI1ZWg2zn5tv1Ay5Ee4w8M2LsB9LguQ52zPvnOfIDlGvMxoCdrgQAvD_BwE&gbraid=0AAAAABbJRAGK_ZjHCAu0imRDeCOWf3g2b

Сегашният стол също е Maxi Cosi - отзад е с базата, а когато сме сами с него в колата, слагам столчето на предната седалка и го "опаковам" с колана.

Малкият отказва да се вози в количка, иска само да гледа. Не смея да му вдигна още наклона, за да вижда по-добре. Обикаляме с раницата. Утре ще има намаления на Najell раниците и ще взема по-хубава. Сегашната не е много удобна.
Бяха ни подарили Embrace - малкият отказваше в нея, продадох я. Също ни бяха подарили на Tula Explorer - в тигрова разцветка. Бях втрещена, също я продадох именно заради разцветката. Grinning

Ние имахме драма с памперсите. От Premium Care получи обрив около гениталите. Смених с ДМ - те пък взеха, че пропускат. Една нощ се събудих и го пипам целия мокър. Сега взех Puffies Sensitive - тук пък се боря със закопчалките, докато ги отлепя и половината памперс съм скъсала Grinning Дразни ме това, че няма индикатор колко е пълен памперса както е при Premium Care. Поръчала съм и huggies, както е Harmonie пак на Pampers. Обривът изчезна де.

Още борим съня, не мога да кажа за резултат, може би трябва да мине повече време. За себе си мога да кажа, че съм на ръба на нервна криза, недоспала и пред разпад....

# 556
Аз послушно изгледах лекцията на д-р Владимирова за захранването и си водих записки. Хареса ми че за всичко се обоснова и мисля да карам по тази схема, понеже педиатърката нищо конкретно не е предложила. Взех пюренца на ДМ био и Бионино, като гледах да са само зеленчук и вода. Също мисля да го караме на шезлонга засега, той се мъчи да се изправя но още не успява съвсем.

Иначе и ние сме с гаден запек все още, даже онзи ден се наложи да направим клизма. Моля се да се пооправи със захранването и дано не стане по-зле. Препоръчаха ни NaN care flora equilibrium но не мога да го намеря никъде...

# 557
На моето момиче, когато ни приеха в Токуда заради коремчето, и събраха урина с това https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006750
Подсушава се добре и се залепва. Трябва да се дебне обаче, защото лесно се разлепя, а и ако престои там няма да е супер стерилна.

# 558
Моята госпожица като беше на АМ нямаше запек, даже много редовно се изхождаше. Със захранването, въпреки че редувах разхлабващ със запичащ зеленчук, получи запек. Спрях пюретата за три дни и от вчера пак започнах. Дадох и познатата тиква, за да се адаптира малко. И мисля, ако утре всичко е наред да въведа нов зеленчук.
Пробиотик не бях давала много време и сега покрай захранването пак започнах, защото сякаш й помага да си регулира коремчето.
Някои от пюретата ги правя аз, но давам и готови.
Столче за кола не съм избрала още, благодаря за споделените варианти.  
Със съня положението при нас е същото Simple Smile Все още доста се буди вечер.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 15:09 от Darly_K

# 559
Вики, много е сладък бебокът, направо да му схрускаш малките ръчички! Прекрасен!

# 560
Ох, Вики, много се посмях Joy и при нас е така, а преди няколко дни ревна, защото ме видя как му дояждам пюрето, че бях направила повече. Joy

Иначе ми се мярна от тези тюлените кърпички за дърпане - и нашият играе с такива, но миналата седмица го виждам как я дъвче, но си яде и ръката, тръгнах да я вадя, защото го чувам че кашля, но си мислех, че е от бъркането с ръка.  дърпам, а то се оказа, че е лапнал 2 кърпички и едната буквално я дърпах на сноп от гърлото му Flushed и само 2-3см от нея беше в устата, a другата част я беше глътнал - стана ми лошо. Вече не смея да му ги давам.

# 561
Леле, и аз съм му взела такива кърпички, още не съм му ги давала, но ще имам едно на ум...
И аз го мисля как ще взимаме урината.. Като беше болен, му взимаха кръв за изследвания, бях се подготвила за страшен рев, но изненадващо добре мина, дано е така и следващите пъти. Изследванията му бяха супер, даже се изненадаха докторите, че феритина му е толкова добър, предвид, че още не беше започнал да яде. Педиатърката каза, че за 6те месеца за изследванията вместо да го водим по лаборатории, можем да си извикаме екип вкъщи, не знаех, че има такава опция, ще проверя по лабораториите и така ще направим.

# 562
El, в Рамус имат такива посещения, беше 50 лева, но април месец, сега вече незнам, супер удобно е вземането на кръв, даже мисля имаше право на 3 вземания на кръв, двете безплатни при посещение вкъщи, така си спомням и се заявяваше онлайн, предполагам , че и други лаборатории я предлагат тази услуга.

# 563
И ние сме ползвали Рамус за адрес няколко пъти, но за възарастен човек и обмислях за малкия отново, но са ми бъркали няколко пъти изследвания и им нямам доверие.
Честно, не вярвах, че в 2 лаборатории като питам ще кажат, че не взимат кръв на толкова малко бебе, а поне на годинка да бил - Сити лаб и Лина, а трябва в конкретни техни манипулационни да се ходи. В Сити директно ми казаха, че нямат толкова малки игли и могат да вземат, но с по-голяма и щяло да го боли повече и ми препоръча да не го правим 🫠

# 564
  • Пловдив
Ее те пък, много кофти с тези лаборатории. Ние нашия го заведохме в лина беше на три месеца по моя инициатива му пусках кръвни та така му и хванаха бебешката алергия.
Сега предстои пак да му пускаме да го видим младежа. Геномче, много ме разсмя за събирането на урината - страшно преживяване сте имали Joy Тъкмо щях да казвам, че има колектори за събиране. Ние с каката така събирахме урина, като естествено, сутрин го слагахме почаквахме известно време и като свърши работата пресипвахме. И сега съм взела такива - дано стане работата, ако не ще си открадна идеите Grinning

# 565
Ние днес бяхме на контролен преглед, ваксина нямаше, защото много скоро била предната (14.10), та след 2 седмици ще ходим пак. Прегледа го не е качил и грам този месец, но е дръпнал с 3см - 8500кг и 64см. Relieved
Каза, че може да започнем захранване, викам “е ние почнахме от събота”.  Та нашия вече яде тиква, картоф и пащърнак. Следвам алгоритъма на др Владимирова. Не гледа или посяга още към храната ни, но вече има желание като види пюрето. Взех купичка, чинийка и лигавник на Sassi, използваме само икейския като дрешка, че много се цапа. Дори мисля да поръчам още един. Днес така ми хвана лъжицата, че хвръкна пащърнака и чак и в косата се омаза Joy  Днес му сложих 30 грама и свършиха, къде яде, къде се омаза, но аз съм доволна. Утре 40 и така до 140.
• Мисля че съм споделяла и преди, че столчето, което използваме е Peg Perego. Поръчах от тук, има промоция и дойде бързо - само за ден. Много ми харесва, слагам таблата като се храним, иначе си лежи, понякога и спи. Има 5 наклона, ние не го слагаме на 90 градуса още.

• На АМ сме и давам БиоГая, ака през ден.

• На изследванията, мисля да искам и вит Д, и желязо да видим. Не си спомням добре, но май когато беше на 1 месец, правихме изследвания в ЦибаЛаб. Бях много впечатлена от лаборанта, беше много внимателен, детето плака повече, че някой му държи и стиска пръстчето отколкото, че го е заболяло. Иначе и на мен доктор ми е казвал, че Рамус не са много окей.

• Май сме на преход между 3 и 4 дремки. То си му е време. И продължава да се буди нощем гладен. Аз се записах в общността на "Мамо, спи ми се" и ще се мъча с режима. Писна ми да се буди я в 2, я в 4-5.. да не говорим, че вече два пъти се буди в 6:30-45 и не мога да хвана защо. Сетих се за тая реклама "Стига глупости..." та така и аз. Искам да се наспя, то и на него ще му е по-добре да има режим, да си се наспива. Да заспива самостоятелно, не да се мъчим всички, които го гледаме. Много искам вече да мога да го оставя на някои баба и дядо поне за вечер. Да излезем като млади гаджета с мъжа.. я на кино да идем, я вечеря. Все го оставяме, когато имаме работа за вършене, но само за няколко часа през деня. Дори да идем на гости и да заспи там, а после да си го приберем не смеем. Наши приятели преди така постоянно идваха в нас. Точно от тях знам и за тези консултанти и бяха много доволни, дано останем и ние.

• За столчето, ние все още ще караме с кошницата на Рикарото, само махнахме едните подплънки. Да не говорим, че е 2 в 1 и чак около годинка ще махнем кошницата и остава столчето, което е до 150см.

# 566
Ох, Вики, много се посмях Joy и при нас е така, а преди няколко дни ревна, защото ме видя как му дояждам пюрето, че бях направила повече. Joy

Иначе ми се мярна от тези тюлените кърпички за дърпане - и нашият играе с такива, но миналата седмица го виждам как я дъвче, но си яде и ръката, тръгнах да я вадя, защото го чувам че кашля, но си мислех, че е от бъркането с ръка.  дърпам, а то се оказа, че е лапнал 2 кърпички и едната буквално я дърпах на сноп от гърлото му Flushed и само 2-3см от нея беше в устата, a другата част я беше глътнал - стана ми лошо. Вече не смея да му ги давам.

Направо изтръпнах 😳 Аз обикновенно като го видя, че се занимава с нещо и не му е необходимо моето внимание и го оставям, а тези тюлените кърпички са хит в момента.  Ще го следя по-внимателно като играе с тях.

Взех му доста музикални играчки, тъй като му е скучно с плюшките вече. Забавлява се с говорещото куче на Fisher Price най-вече.

От вчера имаме прогрес със спането - заспива сам 😳 направо не мога да повярвам! За сега на спалнята до мен, галя го по личицето 2-3 мин и той се обръща и заспива. Големият сън, който се пада по обяд, ще го правим навън. Но продължава с нощното ръмжене и събуждане между 3-4 ч. и му трябва доприспиване.

Ние пробвахме да е на 4 дремки, но му идва в повече и вечер трудно го приспивах. Държа си го на 3 дремки, стига да са пълноценно взети, няма проблем да издържи.

Аз нямам на кого да го оставям, единствено ми се “полагат” по няколко часа уикенда и таткото се занимава с него.
Като види баба си и изпада в истерия, сигурно не я харесва 😆 Не че е тръгнала да помага с нещо де.

От утре има -21% във VisVitalis на всичко без храни и памперси.

# 567
Вики,със съветите на консултанта ли постигна самостоятелно приспиване?

# 568
Вики,със съветите на консултанта ли постигна самостоятелно приспиване?

Да, чуваме се по 3 пъти седмично и на база съня му, ми дава насоки какво да правя.
От заспиването на ръце преминахме към леко поставяне на леглото, докато още го държа (не питайте как съм се сгъвала😆😆), вече сме на етап да го уча да заспива сам. Засега на спалнята и аз седя до него, надявам се скоро и в неговото си легло.
Спазвам му графика, най-вероятно и това има значение.
Надявам се нощния терор да изчезне също 😫

# 569
Благодаря за препоръките за столчета!❤ Вики, готов е😍😍 много сладък!
И моят щеше да се захрани сам така с йогурт с протеин и с капучино 😀😀 едва го улових навреме, ръцете бяха вътре😀

Да се похваля, че вече си шофирам без да се шашкам с него!

Вие колко гимнастика /масажи правите? Аз хич не съм редовна.. днес мой познат с дете на 8м. ми каза, че правят по час поне на ден и много бързо е започнала да седи и да се изправя. На 5м. за захранването баш си е седяла. Ние сме далеч..

За съня - вече през деня едва заспива! По един час се мъчим, преди сам просто се унасяше.. а сега се изморява много и не знам какво става. В колата всеки път заспива поне. В количка също, ако пусн целия сенник и не вижда, че е много любопитен.

Вечер и аз го приспивам на спалнята, лежейки до него. Много ми е мило и нежно, пипа ме по лицето и заспива. Често и аз 😀 после го пренасям в кошарката.

Общи условия

Активация на акаунт