Иначе по едни поне 2-3ч сумарно на ден рита, пробва да се изправя, да пълзи, влачи се по коремче. Много е шавлив и се мята постоянно, бях си взела възглавница за кърмене от Jukki, която не ползвах по предназначение - слагам го на нея по корем и се подпира отпред с ръце, отзад вдига дупето и започва едно бясно движение напред-назад до степен, че се премята през възглавницата от другата страна и започне без нея да вдига дупето. Не пълзи, но успява да се влачи. Килимчето ни е 130х200 и успява от тези 2м да отиде и излезе от другата страна с влачене и мятане като риба на сухо. На шезлонга се пробва да се изправя сам и едни 45⁰ напред се надига, като съм облегната назад и съм го сложила да легне по гръб на мен се поизправя и сяда в мен, но на твърдо на земята и от пълно легнало не може да се надигне. Не му правя гимнастики, а просто го слагам да си играе на земята.
Още от малък на шезлонга се засилва и рита много, но мъ бях взела една дрънкаща мека топка на babyono и арката на шезлонга я бях свалила към краката му, защото с ръце още не стигаше, та му закачих и топката с една панделка. Голямо ритане удряше, къса етикета на няколко пъти, но много енергия хвърляше там. Сега съм му я направила с по-дълга панделка (визирам тези меките за панделки за подаръци, но си режа колкото дълго ни трябва и в връзвам за етикета на топката) и я закачам за стойката за въртележката на леглото му и пак си играе къде с ръце, къде с крака, та ни е сред най-успешните покупки вече 3 месеца не я оставя на спокойствие.

А на Jukki ни е такава, но с друга калъфка - коремчето му е на нея, на ръчичките се подпира отпред, а краката отзад. Абе седи на 4 крака, но и нали уж за пълзене, сядане е хубаво да ги държим на колена.

Кучето на Фишър Прайс и имат една лилава книжка с 6 песнички са му любими. Слагах го на активната гимнастика, а отстрани му ги пусках и така се научи да се обръща.
Едно табло на Taf toys с активности също вече е на почит - дърпа гризалката, натиска едното капаче, дрънкалката - закачам му я на арката на шезлонга пред него и се занимава, става и за кошара да се закачи, и на земята просто му я слагам, та като е по коремче се просяга
https://www.baby.bg/product/aktivna-igra-s-muzika-i-svetlina-taf-toys/
Любимата му дрънкалка/гризалка иначе е тази в момента. Голямо дъвкане е, размятане и като я види откача. Беше ми излязло за научаване за пълзене май беше - да го слагаме на колена я върху крака ни, я на възглавница и нагоре да му подаваме дрънкалка, която да се просяга да хваща - само на тази се връзва при нас. Понякога му ги издърпвам леко в единия край и му подавам да дърпа другия и се радва. Баба му му подари една невеляшка и на нея е голяма радост да гледа.

Килимчето за корем на Little dutch иначе вече си се ползва по предназначение - дърпа дрънкалки, гризалки, гледа се в огледалцето. За да не спамя още по-дълго : тези седмици най-много се занинава с тези неща. Едната активна гимнастика вече му я обърнах на пиано, свалих арката и го слагам седнал, подпрян отзад с онази възглавница, но и аз го попридържам още, а кречатата отдолу, та голяма радост дава. Нашата е такава на Hola и като натиснеш цветето почва мелодия, клавишите са звуци, пчеличката бзъътка, вибрира и кратък тон, а дрънкалката при въртене също има и тон мелодийка. Самото пиано също се маха и има каишки да се закачи на кошара, аз и него закачам на арката на шезлонга
Има и режим приспивни мелодии:
А гимнастиката вече е в този режим, но го подпирам

Мисля, че трябвя да ми ограничат символите на съобщенията да мога да пиша не повече от 10 реда

и консистенцията при нас много се промени. За пръв път видях нещо различно от течност и пяна