Юни 2025

• 18 934
  • 610
  •   1
Отговори
# 570
На мен ми е много трудно да му правя гимнастика и масаж, защото буквално не се спира и ако пробвам ми раздава ритници. Масажчетата вече са ни без масло/олио, а като вземе да заспива върху мен и успея леко да го масажирам или като се събуди до мен и още е леко сънен.
Иначе по едни поне 2-3ч сумарно на ден рита, пробва да се изправя, да пълзи, влачи се по коремче. Много е шавлив и се мята постоянно, бях си взела възглавница за кърмене от Jukki, която не ползвах по предназначение - слагам го на нея по корем и се подпира отпред с ръце, отзад вдига дупето и започва едно бясно движение напред-назад до степен, че се премята през възглавницата от другата страна и започне без нея да вдига дупето. Не пълзи, но успява да се влачи. Килимчето ни е 130х200 и успява от тези 2м да отиде и излезе от другата страна с влачене и мятане като риба на сухо. На шезлонга се пробва да се изправя сам и едни 45⁰ напред се надига, като съм облегната назад и съм го сложила да легне по гръб на мен се поизправя и сяда в мен, но на твърдо на земята и от пълно легнало не може да се надигне. Не му правя гимнастики, а просто го слагам да си играе на земята.
Още от малък на шезлонга се засилва и рита много, но мъ бях взела една дрънкаща мека топка на babyono и арката на шезлонга я бях свалила към краката му, защото с ръце още не стигаше, та му закачих и топката с една панделка. Голямо ритане удряше, къса етикета на няколко пъти, но много енергия хвърляше там. Сега съм му я направила с по-дълга панделка (визирам тези меките за панделки за подаръци, но си режа колкото дълго ни трябва и в връзвам за етикета на топката) и я закачам за стойката за въртележката на леглото му и пак си играе къде с ръце, къде с крака, та ни е сред най-успешните покупки вече 3 месеца не я оставя на спокойствие.
Скрит текст:
От сайта им е снимката, не е нашият звяр Joy

А на Jukki ни е такава, но с друга калъфка - коремчето му е на нея, на ръчичките се подпира отпред, а краката отзад. Абе седи на 4 крака, но и нали уж за пълзене, сядане е хубаво да ги държим на колена.

Иначе понякога както съм легнала така го слагам и на мен, на колена краката отстрани, а тялото му върху корема ми, но си признавам, че вече забива лакти и ще ми изкара някой орган.

Кучето на Фишър Прайс и имат една лилава книжка с 6 песнички са му любими. Слагах го на активната гимнастика, а отстрани му ги пусках и така се научи да се обръща.

Едно табло на Taf toys с активности също вече е на почит - дърпа гризалката, натиска едното капаче, дрънкалката - закачам му я на арката на шезлонга пред него и се занимава, става и за кошара да се закачи, и на земята просто му я слагам, та като е по коремче се просяга
https://www.baby.bg/product/aktivna-igra-s-muzika-i-svetlina-taf-toys/

Любимата му дрънкалка/гризалка иначе е тази в момента. Голямо дъвкане е, размятане и като я види откача. Беше ми излязло за научаване за пълзене май беше - да го слагаме на колена я върху крака ни, я на възглавница и нагоре да му подаваме дрънкалка, която да се просяга да хваща - само на тази се връзва при нас. Понякога му ги издърпвам леко в единия край и му подавам да дърпа другия и се радва. Баба му му подари една невеляшка и на нея е голяма радост да гледа.
Скрит текст:

Килимчето за корем на Little dutch иначе вече си се ползва по предназначение - дърпа дрънкалки, гризалки, гледа се в огледалцето. За да не спамя още по-дълго : тези седмици най-много се занинава с тези неща. Едната активна гимнастика вече му я обърнах на пиано, свалих арката и го слагам седнал, подпрян отзад с онази възглавница, но и аз го попридържам още, а кречатата отдолу, та голяма радост дава. Нашата е такава на Hola и като натиснеш цветето почва мелодия, клавишите са звуци, пчеличката бзъътка, вибрира и кратък тон, а дрънкалката при въртене също има и тон мелодийка. Самото пиано също се маха и има каишки да се закачи на кошара, аз и него закачам на арката на шезлонга Joy Има и режим приспивни мелодии:
Скрит текст:

А гимнастиката вече е в този режим, но го подпирам

Мисля, че трябвя да ми ограничат символите на съобщенията да мога да пиша не повече от 10 реда Joy

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 01:48 от genome

# 571
Здравейте мами, ние вчера бяхме на консултация беба е 6.400 и 66см. Педито каза да започвам да замествам обяда и евентуално следобед да давам по няколко лъжички плод, тъй като имаме проблем със запек. Иначе съм захранила вече с тиква, морков, картоф и тиквичка, но по няколко лъжички, за сега върви добре. Взехме вече столче за хранене и сменихме кошчето за кола със столче. Много и харесва за сега. Иначе продължаваме да не спим и се замислям за среща с консултант. Има 1 спане за целия ден за час и половина и това е. Вечер постоянно се носим на ръце, абе ад е. Иначе е много активна на пода, обръща се, мъчи се да пълзи, не може да стои седнала все още и така. Трябва да понакупя малко играчки, че тези които имаме и омръзнало, та следя какво харесват вашите бебчета.

# 572
  • Варна
Greeny88 не сте само вие с проблемния сън. От три седмици насам (съвпадение или не точно след ваксина) сънят при нас е мираж. През деня си взема 2,3 кратки дремки най-много е спала час, час и нещо. Вечер започва панаира... Носене на ръце, мрънкане, активна игра (от къде тази енергия?!), кърмене.. Не знам какво да правя вече.

# 573
Greeny88 не сте само вие с проблемния сън. От три седмици насам (съвпадение или не точно след ваксина) сънят при нас е мираж. През деня си взема 2,3 кратки дремки най-много е спала час, час и нещо. Вечер започва панаира... Носене на ръце, мрънкане, активна игра (от къде тази енергия?!), кърмене.. Не знам какво да правя вече.
И при нас 2 седмици след ваксините започна този Ад. При нас разликата е че този час и половина го взима наведнъж и то ало сме навън. Вечер е разнасяне на ръце, рев и след това започват бодуване по час и половина играез вика ....

# 574
И при нас ги има тези дни…Приспивам и след 40-1 час се събужда и иска да будува🤣
Моето бебче е болно с хрема и кашля,правим инхалации,пръскаме в нослето солен разтвор,но пак му е запушено нослето🥺Някой минал през това,как се справихте?

# 575
И ние минахме през това. Брат му донесе нещо от яслата. Давах биозин кидс, вит.С, калциев глюконат. За кашлицата сироп бронхо бимби, за носа капки sensial. Секрет дърпахме с накрайник за прахосмукачката, защото беше доста. Все още кашля от време на време, но е много по-добре. Всичко е изписано от личния му лекар.
И при нас ги има тези дни…Приспивам и след 40-1 час се събужда и иска да будува🤣
Моето бебче е болно с хрема и кашля,правим инхалации,пръскаме в нослето солен разтвор,но пак му е запушено нослето🥺Някой минал през това,как се справихте?

# 576
Моето бебе е на 6месеца и му давам всичко да яде както и другите ми деца съм им давала без пюрета и каши всичко друго супи,манджи без подправки,кренвирши плодове и т.н

# 577
Момичета, моята мома я ухапа комар.

По бузката и по ръчичката. Пъпчицата по бузката вече избелява, но сега забелязах, че по ръчичката има едно мехурче. Много се обезпокоих.

Имате ли опит с това, ще я заведа на лекар, но все пак да ви питам?

# 578
И ние сме болни от два дни. Първоначално слагах само физиологичен разтвор в нослето, както и мажех с рол он на Colief с етерични масла. Днес се събуди доста зле, даже окото му беше подуто като след боксов мач. Цяла нощ хрипаше и беше неспокоен. Отидохме при педиатъра и ни предписа капки Грим стоп, сиропс на Биозон, както и Фенистил капки, и си продължавам с физиологичния и етеричните масла. Днес трябваше и да ни е коледната фотосесия, ама я отложихме. Sad

В петък започнах със захранването и тиквата доста се одобри, даже вече търси само с лъжица да яде. 😆 Предвид, че сега е неразположене, ще стопирам новите храни.
Но голямо омазване става, след всяко хранене дрехите са за пране. 😆
💩 също доста се промени, само от едната тиква и ми трябва противогаз като го сменям. 😆

# 579
Viki,други оплаквания освен хремата,имате ли?

# 580
Ох, дано оздравеят всички бебчета скоро. Като знам каква мъка е с ваденето на сополите в нормална ситуация не мога да си представя като са болни.

Нашия запек продължава, сменихме пак млякото. Изглежда обещаващо засега, но ще видим. Отложих захранването заради тази промяна, ако всичко е наред мисля в петък или събота да започнем. Много се вълнувам, макар че коментара за противогаза малко уби ентусиазма ми 😂

# 581
При нас имаше доста слуз от тиквата. Спрях захранването, защото 1 седмица бяхме по пътищата на България. Таткото имаше ангажимент в Албена миналия петък и го съчетахме. Направихме 4 нощувки в Старосел, 1 в Стара Загора, 1 в Албена и 1 в Търново. Първо мислих да не вкарваме малката в басейна, но тя толкова се радваше, че купих памперси за плуване и всеки ден се потапяхме за 10тина минути. Много се радва и смя, отпусна се по гръбче върху мен и си гукаше. Много беше приятно! От утре продължавам със захранването и се надявам да нямаме проблеми. Това за противогаза е вярно Grinning и консистенцията при нас много се промени. За пръв път видях нещо различно от течност и пяна Grinning
А, дадох да ръфа банан 3-4 пъти. Хареса и, но веднага в акото се появиха онези чернички като червейчета. Добре, че ги бях видяла на снимка в инетернет предварително и не се панирах.

# 582
При нас след няколко дни вече е месото. Днес бяхме на контролния преглед на 6м на нефролог и се оказа, че малкият е с пиелектазия - увеличено легенче на единия бъбрек и задържа урина. Каза, че трябвя да се проследява и при вдигане на температура с неизяснен произход веднага да пуснем урина, защото може да направи възпаление на бъбрека. Личната му каза, че често се среща като аномания и по принцип се израства. Аз като малка също бях с проблемни бъбреци, през бременността и аз направих хидронефроза и задръжка + уголемяване на бъбрека, но беше, защото малкият притискаше. Сега ще го проследяваме, а иначе урината му излезе с хубави резултати.
От захранването вече съм дала - тиква, морков, карфиол, броколи, картоф, пащърнак, батат, авокадо, оризова каша, царевична каша, круша и тиквичка. На два пъти ми се муси на някои пюрета 😂 ама с такава погнуса и въпреки това яде. Само втория ден авокадо не му се понрави грам, но то и на мен ми беше гадно на вкус Joy В царевичната каша и крушата е влюбен, както и в броколите. Засега кашите взимам на Хипп, исках да му правя, но са няколко лъжички ориз сметнах, че ще е разхищение. Мислим да увеличин дозата на Хипп Комбиотик 1 на 210, защото реално е на 4млечни хранения и 1пюре с много малко мляко - почти го е заменил напълно. След тази кутия ще минем и директно на 2ри номер.
Не помня какво беше ял, но единия ден буквално извади едни барабонки зелени, ама знам че имаше броколи Joy от миризмата искам да умра, при нас вече и по-гъсто направо поофермено взе да излиза, беше направил веднъж пирамидка Joy
Иначе като му давам на всяка лъжичка му казвам "аам" и днес като бяхме вън забравих, че е дошло времето за ядене и захленца, хленца, хленца и се чудя защо плаче, а той почна да плаче с "аамамммммм" Joy и после му давах каша и на всяка лъжичка сам повтаряше ам. Grinning
За съня не знам как, но взе да се дърпа на ръце и да иска да е оставен да легне и да заспи сам, опъва се докато не го пуснем на леглото, там се намества за 5-10секунди и заспива. И това сигурно ще е всяко чудо за 3дни.

# 583
Rubitooo, вчера вдигна за кратко температура и му дадох Панадол, но веднага отшумя. Днес е една идея по-добре, но носа продължава да го мъчи.

Genome, малкият се роди със задържана течност в единия бъбрек и на нас ни казаха, че ще израстне и течността сама ще се оттече. Даже като ходихме на контролен септември месец беше започнала да намалява течността.

От теста, който му направиха, при съхранението на стволовите клетки, излезе че може да има алергия към зелените зеленчуци (броколи, грах и тн) и тях да забавим, но ще питам педиатъра как да процедирам с тях.

# 584
Чета с интерес за захранването! Ellarin, и аз като теб направо си се вълнувам Relaxed

Genome, и при нас няколко дни отказваше да заспива на ръце, такъв рев! И сама в кошарата заспиваше. Но след това няколко дни нито на ръце, нито в кошарата заспиваше, така че временно явление беше при нас Grin

Изнуди ме да сменя коша за новородено. Много се надявах поне част от зимата да е в него, но уви - скъса се да реве на разходките два дни и я носих на ръце до вкъщи, та се предадох. Голямо зяпане пада сега Satisfied

Вече ми е коледно на мен - украсява ми се, започнах с покупките и някои подаръци. Чудя се още за фотосесия - може би само на детето, че хич не обичам да се снимаме с таткото Sweat

Общи условия

Активация на акаунт