Чувствам се зле…

• 10 448
  • 230
  •   1
Отговори
# 105
Все пак не може да се разчита само на късмет, че единственият, който ти е харесал, ще те хареса обратно и ще бъде достатъчно настоятелен.

Авторке, разпитай малко твоите приятели за някой подходящ за теб. Между другото ще установиш, че хората, които са обвързани, са създали условия, обстановка и са предприели крачки към това, дори и да говорят друго. Изключенията са си изключения. Все едно да търсиш работа без да си пратиш св, без да разпиташ за свободни места.

# 106
  • София
Ами то момичето е описало проблема, въпреки че не го осъзнава съвсем - няма явно в кого да се влюби в малкия град. Не че там не се влюбват и женят, но като че ли на по-млада възраст, на 25 вече са с деца. А тя явно е по-интелигентна, с повече мечти, очаквания и романтични представи, в което няма нищо лошо, но там трудно ще срещне някой, който да отговори на нуждите й. Затова и се движи в среди на по-големи, защото са по-осъзнати. Поне сред по-големите няма ли някой, който да те привлече? Давай шанс на възпитани, работещи, по възможност образовани момчета/мъже. Дори и да нямаш на момента тръпка, това не означава, че няма да се появи в процеса на опознаване, общуване. И уточни в какъв град живееш, едно е 10-15 хиляди, друго е 100000. И обратното - ако пък имаш привличане към някого, да не те спират разни рационални задръжки, отдай му се, стига да не става въпрос за пияница, наркоман и насилник. Никога не знаеш откъде и как ще изскочи любовта, а и хората в името на любовта може да не променят самите себе си, но променят плановете си, вижданията си, така че другият човек да е вътре в тях.

# 107
Авторке, излизай - срещай се с хора и не режи мъжете заради най-малкият им недостатък защото утре ще се събудиш сама и на 40 (а тогава повярвай ми няма да имаш кой знае какъв избор - разведени с деца и стари ергени за чудо и приказ). А по писанията ти не изглежда това да ти е целта.
Нямаш време - докато се чудиш дали на Пенчо носът му бил крив на теб ти минават годинките и изборът ти става все по-ограничен.

# 108
Авторке, излизай - срещай се с хора и не режи мъжете заради най-малкият им недостатък защото утре ще се събудиш сама и на 40 (а тогава повярвай ми няма да имаш кой знае какъв избор - разведени с деца и стари ергени за чудо и приказ). А по писанията ти не изглежда това да ти е целта.
Нямаш време - докато се чудиш дали на Пенчо носът му бил крив на теб ти минават годинките и изборът ти става все по-ограничен.
Съгласен съм с теб, но има и нещо друго - като гледам как много млади мъже са с толкова много зависимости (алкохол, наркотици, хазарт и тн), длъжници по купища бързи кредити, патологичен страх от обвързване и отговорност и прочие, мога да разбера и другата гледна точка. Особено и като е в по-малък град, там процентното отношение на тези е дори по-голямо. От друга страна имаш право, че докато търси принца...

# 109
Да се пробват неангажиращи връзки не значи безразборен секс. Все пак за да се започне флирт трябва да има харесване и привличане някакво. Ние пишем да не ги преценява предварително, а не да спи с всеки срещнат.
Относно болднатото - точно това значи. Неангаживаща връзка или неангажиращи отношения означава приятели с привилегии или секс-бъдита, а там вече кой с кого и колко прави секс не се знае. Чели сме за тези практики.
Авторке, въоръжи се с търпение, излизай, търси начини да срещаш повече мъже и забрави всички глупости за женска енергия и производни.

# 110
Мишинка,
за жалост, малките градове у нас са отдавна обезкръвени, хората с интелект и качества си бият камшика оттам, най-често веднага след като завършат училище. Остават отрепките и тези без никакви амбиции, и това особено важи за мъжете. Това съставлява голямата част от проблема. Другото, твоят характер и биография, са по-дребни детайли от картината, но звучиш като свястно момиче. Съветвам те да търсиш път извън градчето, а може и извън страната.

# 111
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте!
Напоследък често разсъждавам над една тема, която вероятно започва да ми носи дискомфорт.
На 25 години съм (знам, в разцвета на възрастта си, пред мен тепърва започва животът, но…”.
Започвам да се чувствам “невидима” и непълноценна. През целия си съзнателен живот съм имала една наистина сериозна връзка, която продължи 4 години. Разделихме се преди 3 години. Останахме си добри познати, раздялата беше съзнателна и за двете страни, така че това по никакъв начин не влияе на настоящето ми.
Живея самостоятелно, работя и уча. Не смятам, че имам някакви житейски проблеми, които да ми носят стрес или негативни емоции. Усмихнат и позитивен човек съм. Излизам, забавлявам се с приятели. Водя нормален начин на живот.
И тук идва моят проблем…не откривам човек за себе си. Не го търся буквално де, но вече потребностите ми за близост, интимност, дори и просто мъжко присъствие започват да ми липсват. От три години съм сама, не съм правила секс (знам, че може да звучи глупаво, но сме хора и това са нормални неща в живота). Не съм човек, който би се поддал на мимолетни преживявания и не бих се хвърлила през глава само, за да има някой до мен. Искам чувствата да са взаимни и от двете страни. Започва да ми липсва подкрепата от мъжката фигура. Искам деца и ми става много тъжно, че не откривам човека.
Моите родители са разделени от 15 години и започвам да си мисля да не би това да ми пречи. Карма, кръговрат.
Мисля си и да не би просто толкова да съм свикнала да бъда самостоятелна и да не излъчвам тази женска енергия, която да привлича мъжката фигура.
Не знам. Просто исках да споделя това, което ме терзае напоследък и бих се радвала да чуя мненията на по-възрастните дами. Или просто да видя себе си отстрани.
Благодаря!
Едно време всяка жена е имала мъж без значение какво прави или не прави, но в днешно време не е така, човек за да е във връзка трябва да е много наясно какво представлява и какво може да предложи за да получи, при жените проблема винаги е свързан с нереалната самооценка и нереалните представи породени от интернет, че там някъде ги чака нещо по-добро. Ето в момента сама казваш, че имаш среда и излизаш с много хора, е хубаво между тези мъже няма свободни ли? Ако сега не можеш да си намериш човек, как очакваш това да се случи след 5-10 години, когато неминуемо социалния ти кръг ще е намалял и със сигурност няма да имаш познанство с толкова сами мъже, с колкото имаш сега. За да си във връзка и изобщо да започнеш такава са нужни ком-про-ми-си, жена ми има една приятелка която често е с нас, някъде около твоята възраст и разсъждава по същия начин и колкото и да и говориме и да и обясняваме, че не може винаги да държи на нейното, а трябва да прави компромиси, не вдява и това е. И си стои сама.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 13:20 от jerami

# 112
Хвани се (сприятели се ) с някои по разтропани и евентуално неангажирани момичета (дори да е една )  да те водят насам-натам из по-големите градове по всякакви поводи. На тях ще им се лепят разни, а ти покрай тях ще можеш да избираш докато си седиш в компанията.
Перспективите в малки и забутани селища от градски тип, не са много.

# 113
Между другото Джеръми това е синдром и при жените и при мъжете.
Не знам дали такива хора трябва въобще да се обвързват защото освен себе си лъжат и половинката си.
И аз имах една такава приятелка дето все подбираше - успя да се омъжи за богат немец и му роди дете.
Сега разбрах, че се развела пак защото нещо не му харесала.
Горкото дете - ще чака пак поредният "нов татко".
А за мъжете няма какво и да говорим - те даже и не дават шанс на никоя жена ако не им отговаря 100% на критериите.

# 114
Мишинка,
за жалост, малките градове у нас са отдавна обезкръвени, хората с интелект и качества си бият камшика оттам, най-често веднага след като завършат училище. Остават отрепките и тези без никакви амбиции, и това особено важи за мъжете. Това съставлява голямата част от проблема. Другото, твоят характер и биография, са по-дребни детайли от картината, но звучиш като свястно момиче. Съветвам те да търсиш път извън градчето, а може и извън страната.

Чак се засрамих каква утайка сме останали в тази държава и в малките градчета ...
Не ви знам с кой акъл ги пишете тези дивотии ... Това, че вашето решение е да избягате в столицата или извън страната не ви прави будни, амбициозни, успели качествени интелектуалци. Прави ви само избягали и пристрастни да се самоубеждавате, как това е най-правилното решение. А сега и други да убеждавате, че това е да "достигнеш каймака"!
Имам различно мнение, но не намирам за нужно да спорим по темата. И свестни хора има във всеки град и село и мъже и жени - женят се хората и си намират средата, не сме чак такива охлюви ...

Къде си Алеко ...

# 115
"Малък град" е Провадия или Лом например. Не е Плевен или Търново. И да, нещата зазляват и няма нужда да се размахват силни думи - то е обективната истина както икономически, така и културно, и демографски. Преди 30 години например в тези градове имаше къде да се слуша алтернативна музика. Сега властва чалгата. Те хората не бягат от хубавото.

# 116
Как може да си млад, здрав, активен и да живееш 3 години без секс? Трябва да е ужасно това.

# 117
Ох, сега ще наизлязат всички полови атлети тука, дето правят три пъти на ден.
Но, за щастие, в медицинската дефиниция за сексуално задоволяване отдавна е отпаднало средновековното разбиране, че това става само с яка пенетрация от мъжки индивид. Има все пак още безброй начини човек да поддържа сексуалния си тонус и удоволствие.

# 118
"Малък град" е Провадия или Лом например. Не е Плевен или Търново. И да, нещата зазляват и няма нужда да се размахват силни думи - то е обективната истина както икономически, така и културно, и демографски. Преди 30 години например в тези градове имаше къде да се слуша алтернативна музика. Сега властва чалгата. Те хората не бягат от хубавото.

Точно пък ти Параход, винаги си била много човечна, разбираща и подкрепяща и стана ясно защо го пишеш. Но първо и ние селяните трябва да се защитим я Simple Smile А и погледа отвън и отвътре на малкия град нещата са различни! Wink

# 119
Дано си права и все още да се намират будни хора на тези места, че иначе сме загубени. Но специално за мъжката популация нямам големи надежди.
Благодаря ти за оценката иначе Wink

Общи условия

Активация на акаунт