Какво да преквалифицирам?

• 3 623
  • 107
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За пореден път пиша, ИТ не е само код райтери. Има секюрити, има асет мениджмънт, има акаунт/ сейлс мениджмънт, проджект мениджмънт, тестъри,.
Дали това е сферата за авторката, не мога да кажа.
От над 10 години съм в ИТ без никакво подобно образование.

# 91
Ще се преквалифицират в плочкаджии или ще слагат климатици и термопомпи - нали сега там били уж парите?
Мъжът ми например е в ИТ сферата от повече от 20г. и в момента иска да се преквалифицира точно в плочкаджия или общ майстор така да се каже😅нещо като хоби му е, но казва, че се замисля дали да не го направи постоянна работа, много е уморен и амортизиран от ИТ сферата, тази сфера е високо натоварваща, изискваща и динамична  и изисква младост, хъс, мотивация за едно постоянно учене, защото ученето там никога не свършва.

# 92
Той да си го превърне в професия и после да дойде да каже, как плочкаджиите не се амортизират.
Нали знаеш вица за туризма и емиграцията. Та кака и с ит то и плочкаджийството.

Гледам нагоре код райтери и ми стана смешно. Нещо като бестселър райтери ми звучи. Винаги съм си мислила че става дума за разработки, а то за  филология на програмни езици ставало дума и за писателско майсторство. Ще умра от смях.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 16:30 от bella-ciao

# 93
Аз много обичам да готвя, но на тоя етап не бих отворила заведение или дори кафене, въпреки че разполагам с помещение. Някак не искам да го превръщам в професия и да се водя основно от това какво се търси и как да се събера в Х лева, защото аудиторията просто не би платила повече от това за едно парче торта.

# 94
  • София /Абсурдистан
Всички плочкаджии имат проблеми с колената и гръбнака. Та не е чак толкова лесно и това.

# 95
Никой не твърди, че е лесно, но не е работа с ума, а по-скоро е физически труд, от който хора претоварени с умствен понякога имат нужда, а и аз казах, че на него му харесва. Като се измори и от това, защото да и това може би става след Х време, както с всяка работа, ще мисли друго и така.
Преквалифицирането не винаги се прави с цел да ти е по-лесно, всъщност причините са много други, а ако ти е и по-лесно след това-добре дошло, значи си направил правилния избор за момента.

# 96
За тази работа има съкратен раб. ден и хоби. Не да се изгърбиш на друга нива.

# 97
След като сме минали и през съкратения работен ден, сега ще ходим да се гърбим на друга нива, ще мина да кажа какво е нивото на амортизиране, болките в колената, кръста и така нататък, тъй като разбирам, че за някои хора някои занимания могат да изглеждат много страшни.

# 98
Всички плочкаджии имат проблеми с колената и гръбнака. Та не е чак толкова лесно и това.
Както и със кръста, и дори белите дробове. Цял ден във влажна среда, на прашно и насително с химикали пространство...все си мисля, че  айти са по добре. Най много да бърнаутнат.

# 99
TerraEK  вие си знаете най-добре.

# 100
Както и със кръста, и дори белите дробове. Цял ден във влажна среда, на прашно и насително с химикали пространство...все си мисля, че  айти са по добре. Най много да бърнаутнат.
То това хич не е малко😊

# 101
То това хич не е малко😊
Не, не е,  минавам през него. Но е едно състояние, което локализирано се овладява. Не може да се сравнява със болежките на майсторите плочкаджии.

# 102
То това хич не е малко😊
Маи да ги направят на ротационен принцип плочкаджии->it„ мениджъри -> ВиК „ лекари -> електро ... и братно през 5 г. Тове ще да е добра превенция за бърнаут и болежки все на едно и също място. А щем нещем ще работим повечко до пенсия. Нали ще вдигат годините ... та нещо ще мислим.
Пък и ако наистина ИИ то вземе , че поеме бънаут опасните позиции , то хората може да се занимават с по-приятни действия - чистене и метене на улици, шофьори на рейсове, гледане на старци и болни и подобни безопасни и все ненатоварващи неща.

# 103
Хехе ехх какви терзания предизвиках с някакви си житейски планове. Бъдете спокойни, няма вие или вашите мъже да ставате плочкаджии, нали😅?
Авторката - плочкаджийка недей да ставаш само е моя съвет по темата. ИТ добре ще ти пасне, дори и след философията. Не съм видяла човек, който е любознателен, много чете, постоянно иска да учи и да надгражда, сериозен е, отговорен и  има добра работна етика, говори английски ( наблегни на това, езика трябва да ти е добър) и да не може да стане нещо си в ИТ, ако е искал.

# 104
Хехе ехх какви терзания предизвиках с някакви си житейски планове. Бъдете спокойни, няма вие или вашите мъже да ставате плочкаджии, нали😅?
Авторката - плочкаджийка недей да ставаш само е моя съвет по темата. ИТ добре ще ти пасне, дори и след философията. Не съм видяла човек, който е любознателен, много чете, постоянно иска да учи и да надгражда, сериозен е, отговорен и  има добра работна етика, говори английски ( наблегни на това, езика трябва да ти е добър) и да не може да стане нещо си в ИТ, ако е искал.
Ако последното описва мъжа ти, не се чудя че е бърнаут в ит то и иска да сменя. Това беше много разпространеното описание докато взимаха от кол и въже. И нямаше толкова много конкуренция и натоварване. Сега започнаха да следят и натоварват и доста опиращи се само на любознателност изпушват.
Времената се менят.
Да сменя. Успех. Наистина ви го пожелавам. Никой не се чувства добре в чужди обувки.

Общи условия

Активация на акаунт