Вадене на трета сливица във Варна

• 167 273
  • 662
  •   1
Отговори
# 405
Моя близка вади сливица на сина си  при д-р Мутафова.
И там дават нещо на детето преди самата манипулация.Зор е било оба4е след упойката.Детето е било в шок и се е тръшкало 4асове след това.Днес няма спомен.
Каза ми,4е не го 4ува да диша като е до него и спи.А преди е хъркал като змей. Laughing

# 406
  • Варна
Ние избрахме д-р Войчева за операцията. Ходихме в майчин дом на преглед (платен) и тогава ни каза, че ще оперира в Окръжна болница. Не каза какви са и съображенията, аз и не питах. Преди операцията дават "нещо" на децата, за да се отпуснат, но малкия така и не го хвана. Влезе в операционната росен-пресен. Детето не помни кога са му сложили абоката, което подсказва, че вече е бил упоен, но когато излезе от операцията му чувах виковете през коридора. Беше в шок, искаше да си маха абоката, тръшка се доста, въобще излезе трудно от упойката, но това е в следствие работа на анестезиолога и организма на човек, а не на оператора. За щастие нищо не помни, освен горчивата маска. Когато малкия беше на 1,5г. (сега е на 4,5г.) минахме през друга операция, но такава истерия не е имало. Всичко е строго индивидуално и не е казано, че и при вас ще е така. Подготви колкото се може повече детето за операцията. Факт е, че когато са запознати с манипулациите децата са по-спокойни.
За д-р Войчева - аз останах разочарована. Винаги ни е посрещала с усмивка и мили думи, винаги внимателна, но почти 2 седмици я преследвах за епикризата. За контролните прегледи, все имаше недоразумения и се разхождахме по 2 пъти на ден до болницата. За капак на третия ден след операцията лимфните възли на дечо се надуха, появиха се налепи по сливиците и вдигна температура. Изпрати ни вкъщи с антибиотик и гнойна ангина, което за мен е несериозно, като се има предвид скорошната операция, температурата и риска от кървене. Да не говорим, че идваха 4 почивни дни, без лекарско наблюдение, които аз и семейството ми изживяхме кошмарно, защото лечението не даваше ефект, а температурата стигаше до 39,8. В последствие гнойната ангина се оказа Мононуклеоза - злощастно стечение на обстоятелствата, че инфекцията се разви след операцията. Остана ни надеждата д-р Войчева да е добър оператор и да нямаме по нататъшни проблеми с третата сливица.
Не съжалявам, че махнахме сливицата, сега имам съвсем различно дете. Вечер спи без да се събужда, няма го хъркането, няма ги секретите от които се давеше, върви пеш много дълго, а преди искаше все да го носим или да се вози на тротинетката.

# 407
Наистина лошо стечение на обстоятелствата, че се е заразило с мононуклеоза.
Иначе Войчева е страхотен професионалист. Ние я махахме февруари, но епикризата не съм и  ходила да я взема.Първо не беше готова, после аз забравих за нея.

# 408
Има ли мамчета ,чиито деца ще бъдат оперирани този сезон?На кой лекар сте се спряли и какви изследвания се правят за третата сливица?При нас проблема е от една година ,опитахме алтернативи,но не ни помогнаха кой знае колко.

# 409
Има ли мамчета ,чиито деца ще бъдат оперирани този сезон?На кой лекар сте се спряли и какви изследвания се правят за третата сливица?При нас проблема е от една година ,опитахме алтернативи,но не ни помогнаха кой знае колко.

Оперираха го предния месец. Изследванията направиха предния ден в отделението (пълна кръвна картина, кръвна захар и урина, не зная имаше ли нещо извън това, не помня). Оперира го д-р Мутафова в Терапията, Варна.

# 410
  • Варна

Ние минахме по този път преди 2 седмици.
Оперира я д-р Сапунджиев в Терапията,изключително сме доволни
трябва:
Направление за хоспитализация,СУЕ ,ПКК,време на кървене и време на съсирване,кр.захар ,урина и кардиогарама.Предния ден преди операцията си гоосвободете понеже поне до към 15-16ч се разкатава по кабинети,поне при нас беше така.Успех

# 411
Благодаря за информацията.При вас проблемите създавани от третата сливица изчезнаха ли ?

# 412
Благодаря за информацията.При вас проблемите създавани от третата сливица изчезнаха ли ?

При нас малко по-бавно отшумяха, защото му беше засегнат слуха. Отне около 3-4 седмици, т.е. от няколко дни сякаш чува нормално. Рядко седи с отворена уста вече, преди 2 седмици хвана някакъв вирус и го изкара на Осцилококцинум и Стодал, без температура и тежки моменти. Това не му се е случвало до сега никога. Има подобрение, категорично!

# 413
И ние се спряхме на д-р Мутафова.Днес заведохме малкия на преглед и остава да се уточним за датата на операцията тези дни.

# 414
  • Варна
аз имах база за сравнение му д- Мутафова и др д-ри и избрах д-р Сапунджиев Peace

# 415
Здравейте и от мен!
На моето синче му предстои операция на трета сливица скоро.
При него проблема е от доста време, ходихме при доста специалисти УНГ и никой не беше 100% категоричен, че е необходима операция. Опитахме с хомеопатия, но имаше временен ефект, а и се надявахме проблемът да отшуми, но явно момента настъпи.
Въпреки хомеопатията, която го крепеше до скоро, направи ангина, след което и въспаление на лимфни възли и вече месец не може да се възстанови. Все е със силно зачервено гърло и температура от време на време.
Пуснали сме носогърлен секрет и очакваме резултатите тези дни. На 18.10. имаме час при д-р Малячкина да тестваме за алергии към упойки (понеже е алергичен) и чакаме само да оздравее напълно.
Ние също се бяхме насочили към д-р Сапунджиев, но скоро четох някъде, че вече не работи със Здравна каса.
mucata, моля те сподели как е и как се свързахте с него!?
Благодаря предварително!

# 416
  • Варна
Здравей Надин,
д-р Сапунджиев не преглежда по каса ,а приема в ДКЦ-то На Св.Марина е платен,но самата операция си е по каса и е АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНА.Също така и всички подготвителни изследвания преди това  ВКЛЮЧИТЕЛНО и теста за алергии към упойки.Моята госпожица също е алергична и държах да я тествам и я тествах всъщност предния преди датата за операция ден в Терапията даже е на същия етаж отделението по алергология.Е тестваха я за 10 вида упойки при положение,че се използват масово 3,теста беше отрицателен,но въпреки това по време на операцията е направила бронхоспазъм,така ,че.....Но въпреки всичко държа да кажа,че детето се възстанови изключително бързо,без никакви проблеми и вече спи със затворена уста и не хърка,от седмица спряха и секретите и кашлицата,а не е минало повече от 3 седмици от самата операция и вече се вижда осезаемо разликата.И аз като теб обиколих доста лекари и аз пробвах с хомеопатия и лятото вс беше ок,но още в началото на септември и се почна старата песен,а и тя вече беше с диагностициран артрит и ваденето беше препоръчително.
Да обобщя
много съм доволна и от д-р Сапунджиев и от факта,че я махнахме
всичко става като изследвания в Терапията и не е нужно да се ходи при друг алерголог /определено няма СМИСЪЛ/
и ще си позволя да дам съвет.Изпийте си един антибиотик предварително сега,за да сте сигурни,че сте оздравяли,ние бяхме така и уж всички лекари бяха единодушни,че не е за АБ и действително с-ето на детето показваше ,че е добре,но въпреки всичко това се оказа,че не е съвсем така и беше на ръба да не я оперират заради хриповете и мн.леко завишените левкоцити и в крайна сметка след операцията и Урбазон и слагаха 3 пъти и АБ пи 7дена,не можахме да си го спестим,но дано е бил последния
Пожелавам кураж и успех,давай смело

# 417
Здравей, mucata!
Благодаря за информацията!
Още в понеделник ще освободя часа при алерголога, щом нещата стоят по този начин.
А що се отнася до антибиотика - синът ми вече изпи един, но три дни след прекратяване на приема му старите симптоми отново се появиха. И понеже казаха, че инфекцията е бактериална, аз настоях първо да изследваме носогърлен секрет, преди да изпишат какъвто и да е втори АБ. Сега чакаме резултатите. Но при всички случаи ще следя да е абсолютно здрав за операцията.

Благодаря отново и дано вече не се сблъсквате с проблемите, през които сте преминали до момента.

# 418
Ние имаме дата за края на месеца в Терапията!Дано всичко мине успешно за дечицата!

# 419
Интересно клипче за третата сливица!

http://www.youtube.com/watch?v=G2l_-YUwOuY

Общи условия

Активация на акаунт