КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 21 569
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • на чист въздух
Добро утроо. Снощи се опитах да пиша и ми даде грешка. Пък то било, че има нова тема.
Пипи как успяваш бе жена. Супер си.
На снимката сте страотни, жалко че пропуснах.
Диди да си жива,  да си здрава и мнооого щастлива.
Яне радвам се , че Анжелка е била при теб. Само да са добре да идват пък ти да приемаш да ги посрещаш и изпращаш. Това ни радва сега.
Боре добре, че няма големи поражения от бурята.
На почиващите приятна почивка.  Ах моретооо. Как си мечтая за него, ама тази година ще се разминем. Само да сме живи и здрави.
На бабите с внуците приятни занимания.
Аз почвам да работя. Днес от рано клиенти.
Хубав ден на всички

# 16

Честит рожден ден, Дидиа, здрава и търпелива, да срещнеш гаджетата на внуците и правнуците със същия  устрем  и плам!
 Опасни сте, докато изпека тортата сте изписали  света. Снимката е страхотна, чак аз разпознах някои  маНдами.

# 17

Събудете се с усмивка и не позволявайте на малките несгоди да я помрачат! Simple Smile

Добро утро Coffee

Дидиа, честит рожден ден - от сърце ти желая да си здрава, да припкаш по етажите с бодър дух и правнуци да гушкаш. Весело празнуване и прекрасно настроение Birthday
Деди вече е на разходка със Стефан, а Филип след лудориите снощи не може да се излюпи Simple Smile Баба подхваща КПП - и така всеки по задачките.

Хубав и спокоен ден от мен Heart Heart Heart

# 18
  • София
Пипи, благодаря за новата тема.
А на вас с ТМ  лек път и весело изкарване на почивката.
Дидиа, честит рожден ден с пожелания за здраве и щастие с близките хора!
Ениса, хич не бих се притеснявала за Борис. Детето е малко. В предучилищната ще го научат с малко помощ от родителите.
Мрънчоците са при нас от днес до утре сутринта. Закусваха, сега се гушкат с дядката. Да видим как ще се справим с нощния сън. Те си заспиват без проблеми. Но по някое време Мрънла се мести в другата стая при дядо. Върти се, рита понякога и не знам сега с гипса как ще е.

# 19
  • sofia
Добро утро!
Дидия, Честит Рожден Ден! Здраве и късмет ти желая! Другото се нарежда...

По повод хляба:
Скрит текст:
Хлябът, който правя, е с квас. Рецептата ще я пусна. Ще стане и с мая. Просто за 1 кг брашно трябва да се ползва ½ пак. жива мая. Та ето: 1 кг брашно, 210 г освежен квас (60 г квас, 70 г брашно, 90 г вода) или 20 г жива мая, 740 г вода, 20 г сол. Имам си една бъркалка за тесто. Води се датска. Та в купа сипвам водата. Разтварям кваса (маята) и добавям брашното. Оттук продължавам за тестото с квас. С маята всичко става много по-бързо. Разбърквам с бъркалката сместа, докато се получи тесто без бучки. Покривам купата с кърпа или плик и няколко ръти през половин час разтеглям тестото. То от безформената визия се получава едно хубаво гладко тесто. Оставям го да втасва. След което го оформям и го слагам в кошница за втасване. Прибирам кошницата в хладилника за няколко часа. Там процеса продължава. След което пека в чугунена тенджера, която предварително загрявам във фурната. Печенето при мен е 30 мин. на 230оС с капак и 15 мин. на 190оС без капак. Ползвам само италианско брашно обаче. От това количество ми излизат 2 хляба, които пека последователно. Сега като децата са по морето, правя само един. Днес ще правя фокача, че ми се събрал много квас и буркана с него прелива, тъй като се е надигнал в хладилника и е тръгнал да ме търси Simple Smile)))
С мая като съм правила същия хляб - замесвам тестото, оставям да втаса, след което го оформям и пак оставям да втасва. След което пека. Много отдавна обаче не съм правила нищо с мая и за време нищо не мога да кажа.

Янче, мога да те разбера. Мереното време с любими хора винаги недостига, а при теб наистина е било и много кратко. Аз така с нетърпение си чаках най-малкото ми дете. Половин година не се бяхме виждали.

Спокоен ден желая на всички!

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 11:33 от nami

# 20
  • София
Привет на всички!
Наспах се, събудих се без аларма, без "служебни" ангажименти. Изпихме си кафето. Имах среща със съученичка. Някои от вас я познават, от екскурзията в Златоград. Занесох й прясна липа, поседнахме на приказки и капучино, та докато "одумаме" целия клас, минаха два часа. Ромео сложил къщата в ред, приготвил багажа за село. След малко ще потегляме, че доматите ни чакат. Grinning
ДИДИА, страхотна възраст е 37, нали? Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, чудесно си се справила. Да нападаме ли тортата, а?
НАМИ, благодаря за рецептата. Познах, че хлябът е с квас. Имам квас в хладилника, донесе ми го приятелката ми, но аз всеки път го поглеждам и все отлагам за следващия път да замеся тестото с него.
ЯНЕ, това е живота - децата и внуците ни принадлежат на света. Да им завещаем корени и криле!
ЯН, да казвам ли колко се радвам като те видя в нашите редици? Какъв е този график - пет дни работиш, а един почиваш??? Временно ли е така, заради отпуските или за постоянно?
МАКАВЕЛИ, прекрасни имена са дали на внуците ви!
ЕНИСА, не се кОси. ПИятеля е толкова умен, че бързо ще схване за какво иде реч в даскалото. Ако много знае предварително, ще му бъде скучно в клас.
ПИПИ, грабвайте багажа и с 200 към така нужната ви почивка.
АЙША, голяма дружба са дядо и Мрънличка. Новоозъбеният носи ли придобивките или ги сваля? Задължително преди да отидете в понеделник при зъбаря да ги поноси, колкото и да го убиват, за да се отбележат местата за корекции.
МЕРИАН, пусни палачинките на прИмоция. Да не се повлияеш от цените на морето? Stuck Out Tongue Winking Eye
ТОНИ, като бях млада и аз мъкнех много багаж. Сега виждам, че може и с по-малко. Изводът е, че ти си още много млада, а аз не чак толкова. Joy
Нещо се назландисваме с Ромео, все още не сме тръгнали. Ще обядваме, ще пием кафе и по-късно ще потеглим. Времето е наше. Grinning Божееее, колко е хубаво да не бързаш...
Карайте бавно и полека. За никъде не бързайте. Hug

# 21
Добър ден чаровници! 🥰

Диди, честит рожден ден! Здрава да си, да посрещаш всички дни с усмивка и да ги  правиш твои с  радост  и обич! 🥂🍀🥰

Ние сме на село. Няма свършване, мъжете косят и опъват една тента за сянка. Аз обирам паяци и мия прозорци. За сега почти съм до никъде. Само кухня и баня, едно предверие и един коридор. Днес едва ли ще стигна до стаите. Стара къща, има нужда от голям, ама много голям ремонт. Не знам как ще е за по нататък и, но не е работа. А ми се иска да изчистя, че децата искат да идват, а аз все ги спирам поради тази причина.
Оставям ви и ви пожелавам лежерен следобед, а аз продължавам.

# 22
Пипи, Боряна, Нами! Супер сте!
Диди, честит рожден ден!

Аз се приготвям за мини родова среща, организирана от брат ми. Имаме болнички братовчеди, но няма как да изместим датата. Ще се видим виртуално.
Хубав ден на всички!

# 23
Някой да ми каже, кои прозорци измих и къде чистих, че не се познава? Всичко е заплескано , питам се мога ли да кажа майната му и  да си гледам кефа? Щастливите хора имат прах за подписване на щастието.

# 24
  • София
Дидиа,честит рожден ден! Да си здрава и щастлива и обичана!
Пипи,все е имало хубави теми,но тази държи първенство.Благодаря за труда.Благодаря и на Нами,снимката е трепач.
Момичета,прочетох всичко,което сте писали,но се въздържам да пиша.Ограничавам си времето в нета.През следващата седмица ще мина по една КП за диагноза.Да не се чудите къде съм.

# 25
  • София
Ние все още не сме тръгнали. Полегнали сме и ни е много добре така.
БОРЯНЧИЦЕ, слушай вътрешния си глас. Същото ще кажа и на КАССС. Стига с този Пепеляшкин ден! Ден от романтика лишен. 100% слугинаж! Аааа, това не е за нас! Stuck Out Tongue Winking Eye
С тези измити прозорци най-много да предизвикате проливни дъждове. Не сте ли забелязали, че щом като измиете прозорците и задължително ще завали. Ама я се кротнете. Няма ли за вас по-привлекателни занимания? Няма да ви давам идеи. Размърдайте си фантазиите. И после клавиатурите. Я да ви видя какво бихте измислили, ако имате на разположение три дни? С какво ще ги запълните? Споделянето да започне сега! Старт!!!
И да ДОпредя - 100% участие! Извинения не се приемат!!!

# 26
Още веднъж благодаря за поздравите и пожеланията! Да ви се връщат стократно! Heartpulse
                  Борянка, тортата е прекрасна! Май не съм получавала по-хубава по никакъв повод! Yum
                  Фло, само на 17 години съм!  Какво да кажаш - от хубава по-хубава възраст. Stuck Out Tongue Closed Eyes
                  За трите дни на разположение / ако някога ги имам само за себе си/ -  ще се разхождам без цел и посока, ще се радвам на небето, слънцето, цветята. С една дума ще безделнича, ще ги пропилея безгрижно без задачки и задължения. След това отново се връщам в стария коловоз с грижите, с тендежерите и етажите.

# 27
  • sofia
Фло, провокира ме и веднага отговарям....
Ако имам три дни сигурно вече ще съм метнала раницата на гръб и с приятели щях да съм на поход някъде.
Или пък ще се размотавам из някой град и ще щракам на воля. Или пък ще съм на плажа на някое море....
Или с книжка в ръка... След някоя и друга седмица ще почвам да ги осъществявам тези мои мечти...

Боряна, я си дръпни пердетата и не ги мисли прозорците.

Чао! И до скоро!

# 28
3 дни? Толкова много? Нямам спомен това да се е случвало въобще. Един ден в СПА център  - от пръстите на краката до последния косъм на главата,  глезотии. После 2 дни море. Плаж, коктейл, книжка, сън. Без телефон, компютри и никаква връзка с външния свят. Ако може и без хора, самотен остров, палмата и аз.
Размечтах се. ПИятелят си тръгна, сега диванаТа и филми с книжка. Може и коктейл на двора по вечерно време. Работа и слугинаж  - йок. Прозорци??? Абсурд, като изобщо не мога да погледна през тях, тогава. Изморена съм, прасарник е около мен, ама...и утре е ден.

# 29
Здравейте, момичета! Прекрасна нова тема, Пипи!
Дидиа, честит рожден ден! Желая ти здраве, усмивки и много щастливи моменти със семейството!
Аз си нагушках внучето, щастлива съм.
Ако имам 3 свободни дни, ще си почивам, ще отида на палатка, може би, някъде в планината. Дните ги имам, трябва ми само палатка. Grinning
Много се радвам за вашите срещи с внучета и гаджета. Струва ми се, че все по-близо е моментът да чакаме и правнучета. Всичко с времето си
До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт