КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 19 593
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
  • София
За лека нощ ви изпращам от наше село хладинка, тишина и спокойствие. То у наше село друго нЕма - с трън да влачиш нЕма какво да закАчиш. Доматите още не са започнали да цъфтят. Чудя се дали изобщо имат намерение. Ромео ги гледа влюбено и силно се надява. В това безводие ги полива двуразово, а те нехаят. Ще ида с мотиката да ги изплаша, че ще ги изкореня. Може и да си вземат бележка.
Момичета, започнах "анкетата" на шега, а отговорите ви истински ме развълнуваха.
ФРАУ ДАНА и КРАСИВА БЕЛЛА, не бягайте от отговорите.
Аз бих спала. От сън спомени няма, но може пък да сънувам цветни и красиви сънища. Почти всички имаме нужда от почивка, от глезотийки, от разходки до близо и далеч. Колко малко ни трябва, за да сме щастливи! ТОНИ, ще заменя моя тридневен сън с песни и танци. Събирай компанията! Луд умора нЕма! 🤪
И нали си знаете ❤️ ви до никъде и повече от повече.

# 46
  • Варна
Пак съм аз!  Nerd
Преди малко, когато писах бях прочела само първа страница от новата тема и не бях стигнала до поста на ФЛО с анкетата. Но, нали сядам пред компа по нощите и за да не пропусна датата на ДИДИЯ, зарязах четенето и както е видно "хванах най-последния влак", но успях да напиша поздрава си все пак на деня!  Yum

За това сега ще се изкажа по анкетата!
Аз имам мнооооого по три свободни дни, внуците пораснаха, ДС вече "може и без мене" сам се справя чудесно.
За това казвам, че ако не ме боли така зверски дископатията искам през тези три дни да съм далече от вкъщи с дамите от Пенсионерския клуб или с дамите от КГБ-то в хотел с ресторант и минерален басейн независимо къде, дали на планина или на море, все ще ми е добре!
Хем ще попътувам, хем ще сменя обстановката, хем ще се видя с новите момичета, хем ще се наприказваме на воля и хем ще наваксам за Златоград!
Толкова екскурзии и мероприятия пропуснах от октомври месец до сега, но така ми е писано!
Ето и на събора на Бузлуджа на 2 Август няма да отида, а така харесвам тази част на Балкана! Въздуха е друг!
Вчера прочетох в Гугъл-а, че дископатията понякога минавала за 20-30 дни, а понякога боли цяла година! Ужас!
Ако ми е точна диагнозата вече десет месеца търпя болки, още два месеца ще ги изтърпя някак си!
А дали е така, кой ще ми каже! Но нищо не ми пречи да си помечтая, да се надявам!  Flowers Four Leaf Clover

Отново лека нощ, гася ламБите!  Bulb

# 47

Всеки ден е ново начало. Позволи му да се сбъдне и благодари!

Добро утро и цветен ден! 🌞 Coffee

Илинден е днес - да са живи и здрави именниците ако имаме такива Heart

Спокоен неделен ден от мен Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 48
  • някъде другаде
Добро утро!
Честит празник. Ако имаме именници да са живи и здрави.
Макавели , рано си ни приготвила кафето.
Станах наспала се , че от утре ще е с аларма. Вчера , като се прибрах нищо не правих , та сега съм пуснала пена в действие. Ще си направя разходката и ще се боядисам. Ще разопаковам багажа и за друго планове не правя.
Хубав ден , маНдами!

# 49
  • Вила Великула
Добро утро и от мен.  Събудила съм се в 6.30. Българско време е 7.30. Всички спят, а аз закусвам домашно приготвена гранола с лъжичка мед и йогург. Към кафето бадеми от градината тук.
Може би съм спомменавала, че домакинята ни е професионален готвач. Всяка храна, която приготви е шедьовър.
Честит празник на празнуващите днес.
По-късно ще се включа от плажа.

# 50
bta.bg
Международният ден на Луната се отбелязва днес под мотото „Една Луна, една визия, едно бъдеще“, съобщи Службата на ООН по въпросите на космоса (UNOOSA) на своя официален сайт.

# 51
  • някъде другаде
Четиво за всички нас
Скрит текст:
Баба – мост между времето
Да си баба – това не е просто роля. Това е мисия.
Баба е онази фигура, която обича безрезервно. Тя не мери обичта си в думи или подаръци – тя я показва с присъствие. С ръце, които бършат сълзи, с очи, които виждат тревогата още преди да е изречена, с глас, който нашепва приказки и истини.
Баба е онази, която стои до децата си, за да ги подкрепи в отглеждането на техните деца. За да могат те, младите, да градят живота и бъдещето си. Не защото не могат сами, а защото понякога и най-силните имат нужда от опора.
Тихата опора – такава е бабата.
Тя носи опит. Мъдрост. И често една тъга по времето, когато дните течаха по-бавно, хлябът ухаеше истински, а хората знаеха стойността на прегръдката.
Ние, бабите, също сме били деца. После станахме родители. Грешихме. Учихме. Възпитавахме. И сега – сме баби, носещи целия този натрупан опит като дар. Не, не за да ви учим как да бъдете родители, а за да ви подадем ръка, когато ръцете ви се уморят.
Понякога сме по-резки, малко по-крайни. Но не защото искаме да ви нараним – напротив. Светът днес е суров. Несигурен. А сърцата ни треперят за онези малки същества, които вие наричате „наши деца“, а ние – „нашите внуци“.
Помнете – ние не искаме да ви заместим.
Ние искаме да бъдем екип. Да се учим взаимно. Три поколения – баби, родители, деца – свързани не от спорове, а от любов. Нашето време беше спокойно. Вашето е трудно. А за децата ви вече е и страшно. Затова ни трябват всички ръце. Всички сърца. Заедно.
Не ни съдите, когато мрънкаме. Не се сърдете, когато ви напомним нещо.
Ние просто остаряваме. Телата ни болят. Очите се уморяват. Но обичта ни остава млада.
Помнете – вие също бяхте деца. Със сополи, капризи и болки. Тогава ние бяхме до вас. Без упрек. Без умора. Сега сме ние – старите. И имаме нужда от вас, както вие имахте от нас.
Колелото се върти.
Един ден и вие ще бъдете баби и дядовци. Ще искате уважение, прегръдка, понякога просто една дума: „Благодаря“.
Ако днес научите децата си на това – те ще го помнят. И ще ви го върнат.
Останалото – ще го поемем ние.
Бабите. Онези, които никога не спират да обичат. ❤ 

# 52
Хъ добър ден!
Честити именици, който има!

Тони, много точно описано "бабинството". Дано младите оценяват, че не всички сме имали късмет с такава помощ.
Танита, стискам палци да се оправиш преди двата месеца
Пипи, явно няма да си гладна нито за вкусотии, нито за преживявания.
Фло, с тия откровения за тридневните планове сме само за психоанализ. На мен от далеч ми личи, че съм "вук самОтняк"
Боряна, не знам какво бъдеще ни замислят с луната, ама щом са рекли, нека да е.
От мен - песен.
Има една за луната и стария вълк, ама няма да я споделям, че е много тежка.
Ето една, малко по-лежерна.

# 53
Здравейте момичета!
Снощи се върнахме късно, късно от село. Доста се изморихме.
Днес го даваме по лежерно. ММ е именник, само да ми е жив  и здрав, друго не искам!
Поспахме, после излязохме с ММ на разходка. Купих му маратонки за подарък, той си ги избра. Децата ще се приберат довечера и ще отбележим празника. Ще изпека едно свинско със зеле и наденички от транжорната.
За трите дни. Малко са ми 😁, но момичета, времето е наше, искам да сме здрави и да успяваме да съчетаваме полезното с приятното! ❤️

# 54
Аз правя 2- 3 месеца пауза, надявам се да е само толкова. Три дни са привлекателни, ако работиш или активно си зает с нещо. Теоретично бих отишла три дни на СПА, малко екстри: масаж, хубаво вино, хубава храна, разходки. Нещо такова си представям 3- дневното наслаждение. Heart

# 55
  Макавели, да ти е жив и здрав именика! Да си носи маратонките с кеф и на хубави места! Приятно изкарване! 

Тони, Тану, благодаря за хубавата музика!

Хубав неделен следобед на всички!

# 56
КАГ, съпруга на Кассс е именник - малка грешка от твоя страна Smirk
Кассс, жив и здрав да ви е половинчо - да има много късмет и щастливи мигове! Наздраве от нас Beers

Хубава вечер на всички!

# 57
Честит именяк, кассс! Жив и здрав!

# 58
  • София
Кас, честит имен ден на ТМ с пожелания за здраве!
Ако има   други именици в семействата - да са живи  и здрави.
Сутринта мрънчоците закусиха,  мамка им дойде и ги отнесе.
Гипсирания обядва и заспа. А аз ходих малко на шопинг терапия, но то много задушно навън. Накупих няколко вида суха закваска за хляб и ще експериментирам тия дни.

# 59
Моите дребосъчковци днес бяха на басейн. Чакам ги да дойдат и да разказват.
Вчера даваха зор да идват у нас. Било им много хубаво, пък и ние не сме им се карали, тоест били са послушни Heart. На Дребосъчко махнахме за малко помощните колела, ама дедо се умори от търчане след колелото и пак ги сложи. Ще опитаме скоро пак да ги махнем.
Не ми се готви в тези жеги. ММ днес ходи специално до пазара и сготви зелен фасул. Ухае много вкусно, но от жегата не ми се яде.

Общи условия

Активация на акаунт