КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 19 658
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мариянка, Мрънла нали падна от леглото и си счупи ключицата.
В Пирогов им предписали нещо като колан за изправяне на гърба. Да го носи хем за обездвижване, хем да зараства по-бързо. Самата ключица била в нещо като капсула от сухожилие и не се налагало гипс или подобно. Само трябва да спи без възглавница, всичко друго е разрешено.
За тоалетните в  общините - преди много години, когато нямаше плащане по интернет бая скандал вдигнах в район Лозенец. 90те години сме се наредили на огромна опашка за плащане на данъци. Чаках си докато не ме призова физиологична нужда. Една леля излиза от тоалетната и аз понечих да вляза - ау, не можело, било само за тях, къде ще му излезе края. Кротко и обясних, че съм там да и платя данък и такса и ако не ме пусне аз ще го пусна на коридора. Хич не ми пречи да се загъзя в ъгъла и да се облегча. Даже започнах да си разкопчавам палтото и лелята потресено ме пусна в богоугодното заведение. Аз след мене пуснах всеки, който нещо го напъва. Не съм се оплаквала никъде, стига ми моментния скандал - нали и натрих муцуната.

# 631
  • Вила Великула
Айша, не бих си купила тенджери от тази марка вече. За една година и то не много честа употреба се улющиха отвън. Иначе бяха много красиви.

# 632
  • София
Как сте, момичета?
Аз гледам филм с Луи дьо Фюнес. По канал 1. Приятен филм.
Мислехме да тръгваме привечер за село, но се отказахме. И утре е ден. Ромео отдавна спи.
Въвеждам ред в софийския прасарник. Тук е по-лесно - действам на едно ниво, не тичам насам натам, нагоре, надолу.
АЙША, не вярвай на закани, че няма да ги видите. А ако вие се заканите те да не ви виждат???
ПИПИ сефтоса ли новите тенджери? До къде стигна с подредбата във вашия прасарник?
МЕРИАН, какво ги правите вие тия ваши лични лекари? Този новият, щом е млад, дано издържи повече. Поне до пенсия. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТЕТКЕ, тия общинари сигурно са слънчасали, та правят гаф след гаф. Дано в понеделник да ти провърви.
ТАНУ, не се отказвай от работата на програмист. Градината няма да избяга. Simple Smile- там вакантни длъжности колкото искаш.
КАССС, за теб е чувалчето с прегръдките. Вземи си колкото можеш да носиш. Hug
БОРЯНЧИЦЕ, добре че не съм трудна. Щях да пометна само като си представих твоите ребърца със зеле на фурна. Е, не твоите, а свинските ребърца. Joy
Започнах да гледам филма с едно око. Май няма да го догледам.
Лека нощ, момичета.

# 633
  • някъде другаде
Аз съм в Етрополе. До сега бяхме в парка.
Айша , нямам думи. То това си е наглост.
Утре ще тръгваме рано.
Лека нощ!

# 634
  • Вила Великула
Фло, аз лека-полека въпреки ниското кръвно оправих прасарника, но подозирам, че утре ще е същата работа. Дядо и внучка са като торпеда.
Вики играе при комшиите и дядо и отиде преди половин час да я прибере. Чакам ги и мисля и аз да лягам. Уж нищо не ме боли, ама съм като парцал. Кръвното ми вече е 110/68.

# 635
Днес не ми останаха сили за прасарника. Настроих си алармата за сутринта докато всички спят, за да ошетам на спокойствие. Пипи, ти си ентусиаст.
Излязоха изравнителните сметки на топлофикация, имаме да даваме още 130 лева. От къде ги изчислиха така хич не ми стана ясно. Но нямам нерви да се боря с вятърни мелници. За поредна година имаме неотчетени апартаменти в сградата!
Хайде лека нощ от мен, прегръдки за всички!

# 636
Фло, на равно всеки може, по етажи  е тренировка ,ще изненадаш с фигура.
 Понякога стържа глава лук в зелето, преди другото да се задуши и да не личи. Сега не сложих, без нея ми е  като да му липсва, но пък  не влияе на стомаха ,че сме  капризни стомаси, и аз почнах да не смилам. Изобщо подправки намалих или пропускам. Не  е толкова вкусно. Пикантното пък ни дразни. Моята приятелка да я  прости господ готвеше вкусно ,но с много подправки, и  люто.  Ядеш   и после се превиваш. То и от купените  храни има глутамат ли е, дето те кара да нагъваш,  дава апетит,  ама не е натурално. И не само храната, и куртурата такава , ако въобще е култура, та чак до интернет - зарибявка, не остава натура.
 Къде отидох по нощите.
 Никак не ми е ясно как има неотчетени апартаменти, или няма хора и разход, или през пръсти карат. Нали сложиха на "котела", на входа общ и сравняват с апартаментните  уреди за отчитане , какво не е наред пак.  Да няма надписване. Да няма скрити.

# 637
Добро утро.
Пия кафе на балкона и гледаме с Чарли трамваите, т'ва щото няма място вътре - имам си дете и 4 бр. внучета.
Снощи с дечурлигите седяхме до към 01.00 от вън, гледахме голямата луна, пълнолуние е, и си говорихме.
Безценни мигове!
Вчера ви погледнах по диагонал - хубаво ми е да ви чета и ми е тъжно, когато някой пише за проблеми.
Така ми се е присрещало, но най - рано след 20 август ще мога. Времето е пред нас, само да сме живи и здрави.

Хубав ден на всички!
Чувствам ви наоколо, макар, че не ви споменавам поименно.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 17:30 от Важна клечка

# 638
  • София
Добро утро, момичета! Бройте ме и мен в групата на ранобудните. Чакам покана за кафе и след това ще потегляме.
КЛЕЧИЦЕ, пак ще подскачаш около сина и внучетата. С какво ги храниш? Харесва ли им нашата кухня? За "япончетата" питам.
БОРЯНЧИЦЕ, изгубих 2 кг. от прелестите си с това чистене. Всеки ден фитнес. Ти дебела алпийска коза да си виждала??? Grinning
ТЕТКЕ, с Топлофикацията не можем да излезем на глава. Права си, че е битка с вятърни мелници.
ПИПИ, няма ли кой да ти вдигне малко кръвното? Имаш толкова "готини" клиенти... Stuck Out Tongue Winking Eye
ТОНИ, приятно пътуване и изкарване. После ще разказваш.
Кафето ме чака. Хубав ден ви желая. И не се престаравайте много.
Гушкам ви! Hug

# 639
Добро утро, класирам се с ранобудните. Пия си кафето и чакам пИятеля да стане, че вечер късно ляга. Откъде вади тази енергия, по цял ден във водата, после детски дискотеки, игри с децата поне до 21 ч., книжки и размотаване до 22, мрънкане, че не му се спи и сутринта не може да отлепи. На обяд почиваме в стаята, той се занимава с нещо, но не спи. После пак плаж. Тази година хотела е пълен за разлика от миналата. Обслужват ни филипинци. Има и няколко много мургави, приличат на индийци. Българи има на бара и  в кухнята,  явно кризата за работна ръка е сериозна.
Аиша,  ти си желязна, ще се справиш, важното е дечицата да са добре.
Клечи е щастлива в момента, няма да я мислим, все така да е.
Мериан, Танитка как сте?
Няма да ви изреждам всички,  знаете си,  Heart, до никъде и повече от повече.
Да имате прекрасен ден!

# 640
Добро утро и от мен!
Първо събуждане по време на отпуск!
Леко прохладно е, супер!

Ще ходя на селски МОЛ.

После на селска сянка.

Оправянето на къщата след като мъжът е бил сам една седмица не го броя Simple Smile

Хубав ден за всички!

# 641
  • Вила Великула
Добро утро! Станах и аз рано-рано, но се помотвам до сега. След малко трябва да отида до аграрна аптека, че по краставиците има брашнеста мана. Трябва да ги напръскам с нещо. Не ми влизаше в плановете, но трябва да отделя време и за това.
Кръвното ми продължава да е ниско - от порядъка на 90/60.
Клечи страхотни са, а дъщеря ти е направо детенце.
Фло, обади ли се за информация за Гъбката?
Танитка, Дидия, Ян, ЦветеАрт, Мамси, Яжка има и други, ама толкова ми е капацитета - обадете се, че ви мисля.

# 642

Почивката не е мързел. Тя е време за събиране на сили.
За чуване на себе си. За усещане на живота такъв, какъвто е - без бързане...
Дейвид Уайт

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Клечи, разкошни са ти дечицата - живи и здрави да са и ти също. Дълги години да си ги посрещаш и гушкаш Heart
Тони, приятни преживявания - изпуснах каква ти е дестинацията. Ще покажеш репортаж.
Фло, за колко време се установяваш на село или само за почивните дни? Хубаво да ви е - на изчистено и подредено, само мир и любов Simple Smile
Тетка, не се "връзвай" на неща, които не зависят от теб - нито Топлофикация, нито общинарите и служителите "на гише" можеш да промениш. Сложи си усмивката на лицето и карай да върви...
Борянка, Тану, вкусно сте сготвили - и аз обичам по това време прясно зеле и слагам много малко кисело понякога (от замразеното във фризера). Но в тази жега нямам нерви да пека, макар че печката ни е на балкона.
Айша, колко време ще са при вас децата - само за почивните дни или повече?
Ениса, по-бърза си от мен в писането. Да ви е приятно и лежерно - събирай сили и спокойствие. Ще ти трябват като се върнеш в ежедневието.

Вчера и аз се сблъсках отново с абсурда на здравната ни система. Понеже ми беше време да взема тримесечна рецепта за лекарства реших да си поискам профилктичен АГ преглед и цитонамазка. Оказа се, че ЛЛ не може да даде направление за второто, АГ си ги пазела за бременни и бам - платих си 16 лв за талонче, което лаборатории Рамус й били дали. Следващия абсурд - имам час за платен прием при ортопед. Решавам да си поискам от ЛЛ направление за снимка на коленете - да има какво да види доктора при прегледа. Оказва се, че ЛЛ можел да даде направление за снимка само на едното коляно - бам 30 лв за другото коляно. Та такива "весели" истории ...
Добре че е събота днес, та няма да се занимаваме с институции Rolling Eyes

Пипи, аз съм след теб Simple Smile Намали ли лекарствата за кръвно налягане? И при нас двамата е така, както виждам и при други момичета тук. И аз ги мисля изброените от теб дами - напишете по някой ред Heart

Усмихнат и спокоен ден от мен

# 643
Фло, как няма да свалиш кила, то стълби , то романтика с деди насаме, няма джан-джун да пречи, гимнастики всякакви и няма време за ядене даже. От гимнастика, кой знае какви челни стойки правиш на деди.
 Клечи, видях допълнението, снимките, ми добре си с хубави хора ,на хубаво място и време, особено Чарли впечатлява с всички приятел. Да са ти живи и здрави и с късмет, в разбирателство.
 Кръвното - тича нагоре-надолу.
 Не е добре  да търчи, ама ...
 Отдавна зяпам,  излизам, връщам се ,сега на един бръшлян съм хвърлила мерак да го опощя, зад чешмата е, все остава без внимание, сега му отделям.

# 644
  • София
Пак съм при вас. Изпихме си бавно, бавно кафето, направихме план за действие, събрахме багажа, но още се помотваме. Нали нямаме спешна работа, та затова.
Ех, тази БОРЯНА - все едно ни е светила. Всичко както го описва е едно към едно. 🤣
МАКАВЕЛИ само за почивните дни отиваме.
ПИПИ, пийвай си Кола и айрянче със сол. Като тръгнеш на работа все ще се намери кой да ти  вдигне RR. Рива рочи - така обозначават кръвното.
ЕНИСА, торнадо си отглеждаш ти. Харесвам такива деца - изтребители. Баба и деди да го научат да ходи на дискотека. Браво. Е затова ви е пИятел. Чудя се какво ще правите, когато дойдат и други пИятели.
РАНЕЛА, добре да си изкараш отпуската. Зареди батериите. Не ми говори за пораженията след като мъжО е бил седмица сам и безконтролен.
КЛЕЧИЦЕ чудесни са ти децата. Живи и здрави да са ти! Чарли не го коментирам.
Изоставям ви, че тръбата свири и ме зове за път. Следващо включване - от наше село.

Общи условия

Активация на акаунт