КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 19 629
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Добър ден!
Клечи, прекрасни дечица си имаш, пу, пу да не им е уроки! Живи и здрави да са ти и още много и по чести срещи с тях ти пожелавам.
Макавели, нашето джипи и го не ми дава направления, но ми писна да си плащам. Другата седмица мисля да я посетя да видим какво ще се случва.
Пипи, освен соления айрян, направи си и вода със захар 1:1. Когато бях в ДМД и потънах така веднъж от ниско кръвно главната сестра с това ме оправи.
От 3,30 съм будна. Въртях се, станах, лягах, много гадно. В 5 без нещо вече станах, оправях разни неща в кухнята. Накиснах си един свински дроб в мляко и в 6 без 15 си направих кафе. Пих го дълго с книжка. После сготвих дробът по селски, пак слугинаж и сега седнах да ви нагледам.

# 646
Клечи, чудесни са децата! Много да им се радваш!
      Аз рано подхванах прасарника, но го действам на кафе-паузи. Сега гледам, че и стъклените парапети на терасата са за миене, но ще чакам слънцето да се завърти на запад, та и тях да почистя. Изкоренихме доматите и изцапаното веднага лъсна. Ами няма да скучая днес Wink
Вчера на приятелка ѝ се роди внучка, синът ѝ и дъщеря ми са съученици и приятелски семейства, всички много се радваме за бебето.
Ениса, пИятелчето на колко годинки стана? И моите дребосъчковци не спят вече следобед, а и късно заспиват. Дъщеря ми и зет ми много се оплакват от това. Имаше един период, когато аз ходех да им чета приказки за лека нощ и ме слушаха, сега нямам тази възможност. Не знам на есен как ще се получи с ранното ставане за училище на каката.
Нами също ми се губи, Фрау Данна...

# 647
# 648
  • София
Клечке, щастието в няколко снимки! Вярвам, че сърцето ти е пълно!
Има пълнолуние, затова не спим добре.
Орисвам ви днес да се справяте със задачите с лекота и леко по слънцето, не се презорвайте!

# 649
Спирам за почивка пред телевизора. Ще си пусна TLC - Вещомани: Погребани живи. Simple Smile Мотивира ме да махам стари ненужни вещи Wink

# 650
Зарязах бръшляна, краставички врат, следват малини, по 22 лв кг, но за внуците ,че няма друго.
 Като прочетох че идват, продуктите ,не внуците, почнах подготовка.  Сега малко студено и навън отново. синът затваря ,че не си вярвам вече на ръцете.
 И ме стряска ,що слагам сол на малините,  не е сол. Ама да  погледна.
 Направила съм много марината, ще сложа моркови да я използвам, де да знам , по 8 варя в съда, колко трябва на 8.
  Бръшляна утре, няма да я  свършвам за един ден.

# 651
  • Кубрат/ Пишурка
Започвам за трети път.
Клечи, много са ти хубави внучетата и щерката! Само се чудя ти къде спа. Може би на терасата?! Heart
И следобедно един виц.
- Ох, комшийке, всичко ме боли. И краката, и ръцете и всичко!
- Я, не се оплаквай толкова! Видели са те с Пешо в горичката. На Иван си ходила на гости. С Кольо си била на езерото
- Лоши хора ей, лоши хора ти казвам! Едно нещо да имам здраво и те вече завиждат! Joy

# 652
  • Вила Великула
Като прочетох сутрешните мисли на Макавели, реших че са написани за сегашното ми състояние. Днес почти нищо не съм свършила. Ходих на пазар и до аграрната аптека, но привечер ще влеза в парника, че сега не става. Сготвих една супа топчета, поошетах, но вече не си личи и сега работя. Вечерта ще съм ангажирана по двора, ама първо да захладни. Но въпреки всичко ме помързява и наистина се оприличавам в написаното. "Почивката не е мързел. Тя е време за събиране на сили. За чуване на себе си. За усещане на живота такъв, какъвто е - без бързане..."
Или по-скоро се оправдавам.

# 653
Здравейте и от мен! Почивам си активно, дори не знам кой ден сме. Бях и на сватба на моя приятелка. Толкова се забавлявах, че искам пак. Въпреки че днес цял ден ми се спи. Бяхме малко хора, поплаках си в обредния дом, защото се върнах назад, преди 28 години, когато не съм осъзнавала значението на всичко, което ти казват в този ден за брака. За любовта, за прошката, за компромисите, за родителите и за щастието. Младоженците бяха много красиви, влюбени и усмихнати. Работата ми дава привилегията да работя с млади хора, с които се сприятелих и се чувствам чудесно с тях. Сега гледам снимки и се радвам, че бях част от този празник.

# 654
  • София
Привет от село.
Пътувахме бавно и плавно, спряхме в едно крайпътно заведение. Почти всеки път спираме, защото много ни харесва. Казват, че славата му се носи надлъж и нашир, та чак до градО на винкелО. Чак от там идват посетители, че и от столицата даже. Grinning
Обядвахме. Стигнахме до къщата и изненада... Ромео не взел ключовете. Добре, че сме оставили резервни при един съсед, та можахме да влезем на хлад. Сега почиваме. Очакваме сина и голямата внучка. после ще се разработим.
И на мен ми хареса сутрешното мото. ПИПИ, карай го малко по лабаво.
ЯНЕ, завистливи хора, брей. А може пък загрижени да са. Да не й пострада и "това нещо". Stuck Out Tongue Winking Eye Днес хвърлях боб, гледах на кафе и май те чака изненада. Ще видим дали съм добра гледачка. Бобът беше от градината на баба в Египет, а кафето полско ( до колкото знам там кафе не вирее, но знае ли човек???)
БОРЯНЧИЦЕ, странно, но усетих, че на бръшляна няма днес да му се отвори парашута. И познах. Grinning
ТЕТКЕ, някъде днес четох, че звездите и планетите така са разположени, че точно сега бил момента да се изхвърлят стари и ненужни вещи. За дедовци нищо не споменаваха. Stuck Out Tongue Winking Eye Твоя дЕдо е още млад, та ще му се размине. Grinning
МЕРИАН, казвали са ми, че ние раците не спим по пълнолуние. Когато съм уморена, само щом видя възглавница и заспивам в движение, преди да съм стигнала до нея.
КАССС, ти пък защо не спиш? Да не си влюбена??? А дано. Твойто мъж заслужава. Heart Бързам да уточня, за да не стане грешка някаква. Joy
ЕНИСА, как така пИятеля не спи на обяд? Когато взимах на село всичките 4 внучета, много държах да спят. Аз също преспивах по час - два, че да събера сили да ги гледам до вечерта и така от 1 до 31 юли. Иначе не бих издържала. Заповедта гласеше - всички в леглата си и лежите със затворени очи. Може и да не спите им казвах. Е до десетина минути всички бяха заспали. Поне 2 - 3 часа си почиваха в горещините, а с тях и аз. Деди ме упрекваше, че съм много строга баба, но аз не позволявах някое да ми се качи на главата, че и останалите щяха да поискат да се покачурят там. И тогава как щях да се справя, да успея да ги сдам живи здрави на родителите им? Баба е за военната дисциплина  и е лошото ченге. Деди беше доброто ченге. Важното беше, че изкарвахме добре. И сега си спомнят разни смешки от онова безгрижно време.
ЛУННО ЦВЕТЕ, теб да не те мислим. Щом даже не знаеш кой ден е, значи си добре. Щастливите жени дори не поглеждали и часовника. На новобрачните пожелавам дълъг и щастлив семеен живот. Да си народят дечица - поне 3, да има много смях и веселие в дома им.
Отивам да сложа следобедното кафе.
Гушкам ви! Hug

# 655
Продавам Домат 🍅 първо качество1.70 лева за килограм и Чушки на 2 лева за килограм
актуални цени ,да знаете.

# 656
Клечи, прекрасни са децата ти! Да сте живи и здрави всичките! И Чарлито!
Освен изброените по-горе липсващи и КАГ ми се губи.
Аз имам гости - син, снаха, внучка и куче. Довечера ще дойдат и ГД със зетко и внука. Пека им джоланчета, а за гарнитура пържени картофки Щом внучката е тук, това е редовната гарнитура. А, и тиквички с кисело мляко.

# 657
  • някъде другаде
Прибирам се от Рилските езера. Много хубава разходка сред природата. Сега съм уморена.

# 658
Тони, видях снимки от езерата. Много е хубаво и зареждащо!
Боряна, какви са тия народни цени 🤔 Тук при нас доматите са много нагоре, жалко, че не съм наблизо.
Тану,  пълна ще ти е къщата тази вечер! Какво по хубаво! Весело да ви е!
Лунно цвете, аз винаги на сватби по време на ритуалите рева. И точно когато са тези думи, за компромисите, за прошката,за любовта, за родителите.
Фло, чак не мога да си те представя като лошото ченге 🤨. Бях те питала, но може да не си видяла, та, наистина ли в Ейч ем приемат прежди?
Пипи, как ти е кръвното?
Янче, наистина много завистливи хора, разсмя ме Simple Smile
Айша, с мрънчовците ли си, как си, справяш ли се?
Айде до после, гуш на всички 🤗

# 659
Влизам набързо за да ви пусна една загадка. Ще се включа преди лягане, сега отиваме на вечеря.
,, Бабо аз съм пирамид!"
Що е то?

Общи условия

Активация на акаунт