КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 19 621
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Пирамид - може би си представя, че е нещо голямо, величествено.
А може просто да е чул думата, харесала му е и без да знае значението да я казва.
Който пита - тук са Мрънчоците, дядото ги занимава доколкото може. Пазарувахме с Мрънч, готвихме дежурните кюфтета с бял сос, ядохме сладолед. Сутринта спаха до късно и по това време мамка им звъни и пита бодро как са децата. Аз говоря тихо, за да не ги събудя, че са добре. Да, ама не - гласа ми изглеждал троснат, била съм ядосана и при това положение тя нямало да си губи времето с мене - трасна телефона. Сега, преди 1 ч. децата искаха да я чуят - звъняхме от моя №, не вдигна, не върна обаждане. Предполагам до обяд погребението е приключило, явно не и е до децата и нас. Та който пита до кога ще са при нас - родителите явно нямат желание да са при тях. Писна ми да съм силна и да се справям вече над 60 г., но няма кой да помогне. Както казваше дядо ми - "То ако беше за хубаво, нямаше нас да ни поканят, свиквай."
Макавели,къде намери цитонамазка за 18 лв? Това да не е новата мода - сам да си вземаш пробата? Аз всяка година плащам за Анината по 140 - 170 лв в Геника. АГто работи с тях и няма друг вариант. Ако питате защо аз плащам - ами защото иначе няма да отиде нито на преглед, нито на изследване. А трябва да се ходи след 2 раждания в Герм., точене на тяхнта НЗОК и неглижиране  имаше  съмнения. Ще предпочете парите да ги даде за редбул и сладки неща или да и ги вземе Грездея. Затова давам, докато мога, а и да не мога. ...
Извинявам се, че товаря темата с лични проблеми. Може би съм станала досадна. Може да прескачате постовете ми.

# 661
  • София
Видях офертата на БОРЯНА и понеже ми се явява конкуренция силно ме заинтригува.
Веднага се свързах с Мениджъра на фирмата "Боряна и сие".
Доматите са еко био и т.н. Направо златни домати и чушки!
За съжаление на интересуващите се, няма да ви се отвори парашута. Произвеждат предимно за износ. И заявките трябва да са за не по-малко от 100 кг. От няколко месеца правят списъци, така че продукциятя е  продадена на зелено.
Пип-пип, минути за реклама! Да използвам ситуацията и да рекламирам доматите на Ромео. Имайте търпение, за Коледа ще са готови. Започваме да правим списъци.
Бързам да публикувам, а после ще чета ЕНИСА и АЙША.

# 662
  • Вила Великула
Фло, разсмя ме.
Борянка, за съжаление си далече, иначе бих си купила био чушки. Домати имам, а днес преди да махна повечето листа и да напръскам, обрах поредните 7-8 кг.краставици.  От 9 корена досега съм набрала над 100 кг.
Айша, тъжна ситуация. Винаги ли е била с такова отношение към вас дъщеря ти или се промени покрай бащата на Мрънчоците?
И не ни натоварваш, напротив нали приятелите са за това. Поне може малко да ти облекчение.

# 663
Ениса, фараон? Wink
Айша, намери начин да поговорите с дъщеря ти на саме и неутрална територия, в някое кафене например. Това отношение е неприемливо.

# 664
Ениса, откакто те прочетох и го мисля тоя пирамид що за чудо  е 🤔
Айша, и аз мисля като Тетка, разговор на неутрална територия, само вие двете. Също така не изключвам гр...ея да я тормози, възможно ли е и това? Сложна ситуация и не ни натоварваш, а пък ако знаеш как искам да можем да помогнем....

# 665
  • София
Пипи, от началото на 2025 г. е нетърпима и се държи като недомаслена с единствените хора, които и помагат и поддържат. Не, че преди не е имало изцепки, но се осъзнаваше и кротваше. А от както взе ключа и разби апарт. в Лозенец стана непоносима. Явно много повярва на белия боклук, но не осъзнава. Обмислям в скоро време да сменя  бравата, да го изчистя от боклуци и да го продам.

# 666
Ениса, може би сте заравяли пИятеля в пясъка и сте го оформили като пирамида или сте сложили шапка на главата и сте казали, че прилича на пирамида Simple Smile
Айша, докторката сама ми предложи този вариант - взе ми цитонамазката в обсега на прегледа, даде ми  плаките да ги занеса в лаборатория на Рамус. Там платих 16 лв и  резултата ще е готов до седмица. Това е.
А дъщеря ти в този апартамент ли живее? Опитай се да я "свалиш" на земята, никак не е добре собственото ти дете да има лошо отношение при все, че ти се държиш добронамерено и непрекъснато помагаш с каквото можеш.
Тони, на чудесно място сте били - заредила си се с много положителна енергия. Почивай сега.
Тану, приятни забавления с гостите!
Лунно цвете, чудесни емоции сте имали. Бяхме на сватба за последно преди 2 години - омъжва се сестричката на малката ни снаха. Тя е католичка, а младоженецът - православен. Бракът сключваха в католическа църква - беше преди Голяма Богорадица, а в нашите църкви до този ден не се сключват църковни бракове. Та ритуалът беше много тържествен и завладяващ - аз също си поплаках.

Спокойна вечер на всички и сладки сънища!

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 21:53 от makaweli

# 667
Явно много ти е накипяло, Айша. Те там ли ще живеят?

# 668
Доматите  и чушките не са мои. Просто показах нормална цена на домати консерва близо до нас. В Левски се продават, обявата е там.
 Аз съм свила производството, само за вътрешна употреба. Мислех ,че рано свършиха  у нас, синът ми каза ,че на 15 август сме разваляли друга години ,зависи от сорта ,това е оранжерия все пак. Има само за салата и дебнем да узрее някой..
 И тикви,  и краставици няма, едните краставици изгоряха , другите са страхотни но без плод. Тиквите развали половината ,  само 3-4 броя , плюс една развалена са вързали.
 И долмите развали и не само у нас не връзват. Нещо става отгоре. Друг път до ноември  е имало.

Спах, това разхождане на слънце  не ми понася. Добре че синът пое да гледа накрая варенето. Всичко бях подготвила, буркани, добавки, варих заливката, дърва, знам колко за едно варене, за две приготвих разделено. Да се дослагва само и извадят. Проверявах и вътре ,но пак.
 Айша ,прочети в свекървинската тема,  при вас  е обратно, не да пишеш ,че искат да се спазва ,да е за свекърви ,там за майка се говори и мрънкане, но е типично отношение. Няма значение посоката, кой към кого ,терор си  е.  Продавай като можеш и  живей.   Околосветско пътешествие направи ,все си вързана че Пл мама му така не е правила. Сама ако трябва ,като се оправи ,готви си, ще оцелее. Ама ха.

# 669
  • София
С Мрънч ходихме в близката Била - хубави, узрели консервни домати 2.50 лв/кг. Добре ми се струва на фона на друите  цени. Но Пл. категорично заяви, че тази година домати няма да меля. Трябва да се изядат останалите от предни години, да се изчисти под дивана. Аз съм много доволна, ще се заредя с купешки на прИмоция. Дано не се отметне след 2 - 3 седмици.
Питате за апарт. в Лозенец - там 20 г. имаше наематели, старо обзавеждане, но прилично. Две отделни стаи + куфная с балкон, панел, вътрешен. От м. май взеха ключа уж да го ремонтират и да се нанасят. До сега са разбили кухненските шкафове и са отлепили тапетите в малката стая. Тя искаше да живеят в тяхно, децата да си имат стая. Първо Грездея остана очуден - предложи да се изкефя, как труда по ремонта ще ми е безплатен. Отоворих, че и метериалите имам намерение да са безплатни - който иска да живее да си ремонтира за своя сметка. И понеже успя за 5 месеца да изкрънка от нея само пари за нова дограма - само нея смениха.
Дано до абитуренсткия бал на децата да го стегнат.

# 670
Тук съм, Тану! Благодаря, че ме споменаваш! Тук съм , ама при мен  нищо ново. Чета ви, съпреживявам вашите радости и проблеми.
Около дома съм, битовизми.

Енисса, не се сещам какво е пирамид.

Тук има голям избор на домати на доста прилични цени. Днес на пазара видях и по 80 стотинки. Има и по-скъпи, но масово около 2-3 лв.

Айша, не знам какво да кажа! Сложно ти е! Имам синове и мислех, че  дъщерите и  майкаите са по-близки. Но явно тук другият фактор е много силен.

Лека нощ!  Утрото да ви е свежо, а денят по-хубав от днешния!

# 671
Както обещах, прибрахме се от дискотека и игри и докато се мият зъби и се хленчи на деди за още някакви глупости,да ви светна. Тетка е в десетката. Четем детски вариант на История на света. На обяд минахме Египет. Връщаме се от плажа, къпя го и му мятам една кърпа на главата, за да си изсуши косата. Той вече е забравил думата фараон, но си спомня пирамида. И по неговия си начин, решава, че е пирамид. Аналогично на кочина  - прасарник.
Лека вечер!

# 672
Ха ха ха, кажи му на пирамидчо, че и аз в момента съм пирамида в главата! Преди малко излязох от банята Wink

# 673
  • Варна
Привет-мривет, девойки!  Hands Wave
Тук съм, чета ви всеки ден, кога от лапчо, кога от телефона, но като няма нищо ново, нищо интересно не пиша.
Омръзна ми да охкам, да се оплаквам, та за това. Писна ми!  Nerd
От месец-два картината на ТВ-то ми е бледа, много бледа. Явно съм натиснала няое копче, ама кой знае кое!
Синовете на моя приятелка имат кабелна телевизия, към тях съм, тя идва натиска копчета, въртя програми няма и няма! Голямата щерка и тя се опитва, ДС също, резултат никакъв! Утре чакам дежурния техник от кабелната да дойде да опита и той, дано да не каже "плаче за нов", тогава ще трябва да изпращам внуците, те си дойдоха за през ваканцията от Нидерландия, да ми купят нов. Този е Самсунг, доста скъпичък и е 12 годишен Не знам колко живот имат телевизорите, ама ми се струва, че е още "младичък"! Сега ще търся по евтин, но какъв ще изберера ще му мисля след като чуя тежката дума на техника.    Tv
Нали заради болките в кръста спя ту на Пристата, ту на фотьойла снощи така ми се е схванал врата, че от сутринта хем ме боли, хем не мога да погледна ни в страни, ни нагоре, ни надолу!  Misc Gun
Леле-мале, а нямаше да се оплаквам! Спирам! 

Лека нощ, скъпи мои!  Nerd

# 674
  • някъде другаде
Айша , много е сложно при теб. Оплаквай ни се , ние сме за това , да си споделяме и хубаво и лошо.

Общи условия

Активация на акаунт