КГБ = Клуб на Готините Баби - 236

• 19 707
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
Аз за днес съм замислила оправяне на прасарника, че нещо вчера не ми се получи, но днес е вече належащо.
Айша, ще готвим едно и също.
Тони, Тану не е програмист. Нещо подобно е Нами, но не точно. А може Тану да е станала такава и без да знам.
Ранела, дано бебка да плаче от коликите, а не от това, че са я научили на ръце. Коликите ще отминат бързо. Иначе добре ли папка и спинка?

# 616
Добро утро от метрото Simple Smile .
Замествам Мериан, че тя нали е болнична Simple Smile .
Нямам какво да кажа, а и врене нямам.

Търся си гледач на куче, когато искам да отида някъде - има такава услуга. Само ми се ще да не искат толкова, колкото на мен ще ми струва удоволствието да отида някъде.
Двама харчещи една пенсия ми идва повече.

# 617

"Когато си изпълнен с любов отвътре, всяко цвете е ароматно, всеки ден кипи от живот и всеки момент е изпълнен с възможности."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Както обикновено и тази нощ спах на пресекулки - все си казвам да не вземам телефона като се събудя, но като не идва Сънчо няколко минути пак го правя. Добре че не съм на работа и по обяд си е традиция да прилегнем до следобедното кафе.
Кассс, Айша е дала линк към баницата - на нас ни хареса. Има вкус на крем пита с многолистно тесто. Приготвя се както е описано в указанията на опаковката. Точно е. Ти вчера доста работа отхвърли, днес почивай. Не се втурвай с толкова задачки - времето е пред теб.
Ранелла, неприятно е това с коликите, но е неизбежно - капките наистина много помагат. С часове сме носили близнаците, тъъъкмо искаш да прилегнеш и някой писва. И това обикновено се случва нощем. След третия месец се поуспокояват нещата.
Пипи, котарака е страхотен - ако е и добродушен и дава да го гушкат е злато. Странно ми е това с водата ... Аз като къпех котката си беше голямо предизвикателство.
Мериан, има ли поне малко облекчение - дано си струва лежането. То си е наказание ако хем лежиш, хем те боли.
Тетка, как е мама - има ли подобрение? А дядото как е - държи ли фронта?
Ениса, чудесно преживяване е имал пИятеля - представям си каква радост е било. В Златоград имаше в двора на църквата една костенурка. Там една майка с две деца дълго време стоя да й се радват. Да ви е спокойно морето, но все пак да има вълнички да се "мурка" детето.
Клечи, дано намериш подходящ твой заместник за Чарли.

Снощи освен сладката пита правих и "Експресна пица" с изсъхнала франзела (жал ми беше да я изхвърля, за 2 дни си изсъхна като сухар) - получи се нещо много вкусно. За обяд ще има от нея. За вечерята - ще мисля.

Прохладно е сутринта - дано и денят не е много горещ.

Спокоен ден на всички, все пак е петък - не се презорвайте Heart и

# 618
  • София
Здравейте от поликлиниката. Имам известно подобрение, но и доста лекарства пия.
Оказа се, че и тази година трябва да търся личен лекар, понеже и новата от миналата година, при която се записахме е прекратила дейност. Естествено никой не те уведомява, научих от Фейсбук. Българска оправия.

# 619
  • някъде другаде
Пипи , Тану писа онзи ден , че следобед станала програмистка , сменяла програмите на ТВ.

# 620
Миналия ден Кассс беше предложила да качим и здравните съвети в блога.
Тъй като имам достъп до blog.bg
 ги качих в "Баба знае цяра" - https://babetki.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/01/.677904

# 621
  • София
Добро утро. дружки. И аз съм от ранобудните. Снощи леко вдигнах кръвнишкото - 145/92 го усещам, защото от много време поддържам космонавтското кръвно - 120/80, че и малко по ниско. Направих се кисело мляко с мед и канела, похапнах и се оправи. Нямах причина да е така, но знам ли - бури, фъртуни, може и да ни действат.
Посрещнах си снощи момичетата, а малката ще се прибере след десетина дни сама, по нейно настояване. Родителите й са й позволили. Вярвам, че ще се справи!
Днес се стягаме за село, а може и утре да потеглим. Внучката май се ослушва, че с приятелите ще й бъде по-интересно. Мислеше да дойде с нас.
Подхващам задачите, че на село сложих ред, но у дома стана прасарник. Ще се справя и с това.
На нуждаещите се от повече здраве- пожелавам им го! Hands Pray
На работещите - малко остана до края на работния ден. Дръжте се! Hands Plus1
На домакините - помпайте мускулите, запретвайте ръкавите и действайте. Няма да ви се размине. Hands Muscle
На почиващите - хубаво време и позитивни емоции! Nature High Brightness
На най-младата ни баба РАНЕЛА в компанията да кажа, че бебетата, носени на ръце ставали по-интелигентни. Дъщеря ми много се фантазираше с първата си рожба, та даже й пускаше Моцарт за бебета. Grinning

# 622
  • Вила Великула
Пак да се обадя. Оправям прасарника бавно и славно. Сутринта имах малко учестен пулс и си измерих кръвното - 84/48 и пулс 90. Стреснах се естествено, пих солен айрян, кола, вода. Сега е 109/66 и пулса е 84. Пулса винаги ми е така, но кръвното не ми беше падало толкова. По принцип в последните 15 години съм с високо кръвно.
Тони, бях забравила за лафа на Тану. Нали съм блондинка, простено ми е.

# 623
О, Пипи, много неприятно. Но соления айрян наистина оправя положението, аз в такива случаи редувам солен айрян и захар със вода 1:1. Преди морето пак бях събрала границите 84-74 и пулс 177. Ужасно е! На морето един път пак ми стана така. Дано го нормализираш, че то ни да ниско ни високо и в двата случая човек е като парцал.

# 624
За  сега днешното "програмиране" се отлага за довечера.
Поливах градината сутринта, пресаждах едно коледарче, садих  няколко луковички живораждащ лук, събирах охлюви... Накратко - градинарска проза. Сега трябва да готвя нещо, че отпуската на ММ свърши, утре е на работа и трябва да сготвя нещо, което се яде с вилица, за да си носи за обяд. Ще бъде зеле със свинско месо.
Пипи, Фло, то не е за майтап, ама на прима виста ми хрумна, че ако се  съберете, кръвнишкото ви може да се уравновеси. Аз от два месеца не пия хапчетата за високо кръвно, защото почти винаги ми е или ниско или , дето вика Фло, космонавтско. Обяснявам си го с високите температури. Може и да не е така. Знае ли човек! А за събрани граници, по съвет на Дидия, винаги имам под ръка голяма ампула течен витамин С.
Клечи,  нямаш ли някои съседи или приятели, кучкари, които да гледат кучо? Чарли е дребен и няма да е много трудно. Пък ти ще им върнеш услугата когато имат нужда. МД така се кооперира с други кучкари.
Иначе остава вариантът да ходиш на почивка само там, където приемат и кучета.
Спокоен ден на всички ви!

# 625
И при мен се пече зеле със свински ребра. Тану ,не си сама.

# 626
Преди час се прибрах от ходене по институции. Едното спешно и бърза поръчка не е направено, защото човекът е в отпуск. В понеделник пак. На другото място пък ми бяха объркали фамилията с тази от преди брака. Хайде пак тегли номерче и чакай. Подадох за корекция - пак чакане още половин час. Взимам поправеното и о боже, написали името на майка ми. В понеделник ще се разправям с пълномощни и на ново корекции, ако успея да събера документи от миналия век. Бясна съм. Как пък едно нещо не ми се получава от раз!
Ох, измрънках.
Вие как сте?

# 627
  • София
И аз искам зеле, месото ви го отстъпвам.
Ама няма - очертава се дояждане на дежурните спагети карбонара и кюфтета с бял сос. Ясно ви е защо - пробутаха ни мрънчоците преждевременно. Снощи късно си дошли от морето, наспали се и бързат да ги експедират. Уж щеше да е утре, че починал дядото на гаджето /94 г/ и са на погребение. Обясних как ми е трудно с двама счупени - и Мрънла, и дядо, не бяхме готови с пазаруването. Но не - мамка им крещи истерично по тел., че имат работа, длъжна съм, може изобщо да не ги видя повече/плаши кучето с кокал/. Отидох на пазар, докарала ги, хвърлила ги на Пл. и бегала бързо. Поне не изчака да си дойда от близкия Лидл, хем знае как му е трудно да се оправя сам с тях сега.
Не ми обясни нищо за шината на гръбчето на детето, сега не смея да я пипна. Дядката цял ден се бори да и разреше косата - започнала е да образува расти, може и от морската вода да не е измита.
Оплаках се, не че ще ми помогне някой.
Пипи, от понеделник в Кауфланд ще има различни домашни потреби като показзаните от тебе тенджери Berlinger Haus .
Имам тяхна кафеварка за котлон - вкусно кафе прави.
И в сегашната брошура има, но е по-малка като обем.

# 628
Айша, гуш! Не знам какво друго да ти кажа.

# 629
  • София
Айше, трудно ти е! У вас е лазарет. Ама то и медицинските сестри имат почивен ден, за разлика от теб. Каква е тая шина? Звучи страшно.
Тетке, тия са за убиване. Да не ти се наложи да ходиш по институции.
И аз оня ден имах разправия в община Възраждане. Вдигнаха ми скандал, че съм посетила тоалетната за клиенти. Сега се опитвам да подам жалба, но системата не ми я приема.
Аз имам нов личен лекар, този път е млад. А дано да не се налага да търся повече.

Общи условия

Активация на акаунт