Раждане в МБАЛ "Света София" (бул.България)

• 271
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, много ще съм благодарна ако някой може да ми даде актуално мнение за раждане в болница МБАЛ "Света София" (частната, която е на бул. България, а не бившата Тина Киркова). Предстои ми да раждам с планово секцио и тъй като следя бременността си там обмислям и раждането да е там, но не намирам много мнения из старите теми. Писах и имейл до болницата с въпроси, но така и не ми отговориха.
Нещата, които също ме интересуват са:
1. Тъй като с бащата нямаме сключен брак, каква е процедурата по припознаване на бебето? Знам, че в повечето болници се грижат за това и предвижват нещата, но чувам и за други, в които трябва да носим предварително нотариално заверени документи.
2. Бебето през цялото време ли остава при майката или го оставят да го види само за по няколко часа?
3. Каква е цената на така наречената "VIP" самостоятелна стая за болничния престои и струва ли си според вас? Вярно ли е, че ако се запази такава стая, бащата може постоянно да идва на свиждане, а не само в определения за това час?
4. Какво е отношението на акушерките към родилките - обясняват/помагат ли за кърменето, къпането на бебето и т.н?
5. В списъка с неща за болничния престои на сайта са изброени неща само за майката, означава ли това, че няма нужда да се носи нищо за бебето от рода на залъгалки, шишета, памперси.. и т.н?

Всякаква информация ще ми е от полза.
Благодаря!

# 1
Имам лош опит с тази болница.Преди три месеца родих там,бебето беше със счупена ключица,която фрактура установиха на седмия ден след раждането и то след забележка от моя страна,а през това време е трябвало ръката да е обездвижена.Иначе "преглеждат"бебетата всяка сутрин.7 дена блъскаха бебето с антибиотици заради високо ЦРП,което "не знаели от какво е",след това се оказа от фрактурата и накрая платих 800 лв за престоя си заради дългото "лечение" с антибиотик.Междувременно имаше бебе с дихателна недостатъчност,което трябваше да бъде преместено в Токуда и думите на едната сестра бяха"то трябваше по-рано ама.."Надявам се бебето да е не е пострадало от ненавременната им реакция.Млади лекари,които са много мили,но при голяма натовареност или спешност не могат да реагират адекватно.
Освен всичко това правиха две рентгенови снимки на счупената ключица,защото така бил препоръчал ортопедът,който дори не дойде да прегледа бебето,а говореха с него по телефона!След това разбрах,че снимки изобщо не се правят при такова счупване защото зараства бързо и нищо не се прави,но отново заради некомпетентност облъчваха бебето 2 пъти през 10 дни
.Ако трябва да избирате не ходете в тази болница!

Общи условия

Активация на акаунт