Фамилно име без полови наставки

• 2 047
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
В България мъжете не могат да се омъжват

# 46
Ахаа, не знаех. Жалко :/ Добре, нека да продължим по въпроса ми относно фамилните имена.

Имам нов въпрос - има ли друг начин, по който хем да звучи добре, хем да се получи премахване на половите окончания, тъй като желая, както много други народи имат право на полово-неутрални фамилии, така и аз, но без да си слагам чисто нови фамилни имена.

# 47
Премахването на половите окончания е безумие

# 48
  • София
Ахаа, не знаех. Жалко :/ Добре, нека да продължим по въпроса ми относно фамилните имена.

Имам нов въпрос - има ли друг начин, по който хем да звучи добре, хем да се получи премахване на половите окончания, тъй като желая, както много други народи имат право на полово-неутрални фамилии, така и аз, но без да си слагам чисто нови фамилни имена.
Не виждам това как ще стане. Всички примери, които бяха дадени в темата, звучаха ужасно. Дори да успееш да получиш неутрална фамилия, ще се наложи да се примириш, че ще звучи много зле.

П.П. Ако въобще има нещо вярно в написаното от теб, защото като ти чета предишните постове, се съмнявам силно.

# 49
  • Далечният изток

Да, има начин.
Не раждаш в България.

# 50
Ами то няма полово неутрални имена в България, нито фамилни, нито малки от сорта на Камерън или Мадисън. Поне аз не се сещам за такива. Дали ще си Георгиева, Георгиев или Георги — и трите са полово определени.

# 51
  • Пловдив
Е, как сега - Алекс Красимир Александър може да е от кой да е пол. Wink

# 52
Какво би била причината нормален човек да не иска т.н. полови наставки в името на детето си?

# 53
Наставките не хапят. Не разбирам това бягане от тях. И да знам, че не е моя работа какво правят хората. Просто изразявам мнение

# 54
Достатъчно по темата, заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт