Седмокласници 2025/2026

• 25 990
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Значи аз съм се объркал. Бях сигурен, че Гиги-гаги е в Пловдив 🤣 и не мога да се сетя и за кое училище говорите

# 31
Е, нищо де, нали сме анонимен форум Simple Smile

# 32
И тази програма е на толкова по-видно място, колкото по-малко ресурс и желание за справяне има  училището (например нашето бивше с голям плакат на входа Be a budy, not a bully, с помпозно отразяване на деня на розовата фланелка и още и още, а в действителност....)

Моите случаи са от малките класове.
За по-големите не знам какво би могло да работи. Честно казано, ако ми се случи, най-вероятно бих търсила преместване, а не битка с неясен край.

# 33
Да се извиня за правописа. Нещо от телефона не ми се получава.

# 34
При нас засега, за щастие и в двата класа не е имало агресия към моето дете.
Обаче ми прави впечатление следното - майката на едно от децата в класа се оплакваше как в предния клас е било тормозено. Тя е напълно убедена, че с нищо не е била провокирана тази агресия. Да, обаче в сегашния ни клас точно същото момиче е в основата на страшно много интриги и конфликти. При това действа много подмолно - на принципа разделяй и владей. Като си нарочи някоя друга девойка и почва да настройва другите от класа срещу нея, започва да кани всичките ѝ приятелки да играят волейбол с уточнение: "Ти не си поканена" и т.н. Не знам каква е историята в стария ѝ клас, но в новия определено тя се държи като насилник и манипулатор.

# 35
Бившата класна на набора (от 1 до 4 клас) така хубаво се справяше с разните му там лигавщини и интриги, че класът им беше за пример на цялото училище. А баткото пък снима няколко момента на вербална агресия към различни деца от страна на едно и също хлапе. Баща му отиде и говори с педагогически съветник, прескочи родители и класна. Забранено било да снима в училище. Хахах, а е разрешено хлапак да тормози половината клас? Отгоре на всичко и камери има. Видеото не видя бял свят, защото се взеха мерки. Ако не бяха... Едва ли има директор, който иска да види училището си публично в гаменска окраска.

# 36
  • shumen
При моя също класната им от 1 до 4 клас,а и госпожата от занималнята се справяха чудесно с гаменчетата.Но в 5 и 6 клас класната им се оказа,че не може да ги осмири.Моя в 5 клас беше закачан от група момчета от класа,но след разговор с класната се спряха.В 6 клас на 2 пъти се опитаха отново да го тормозят и 1 път класната им не взе мерки и си поговорих с родителите им и известно време имаше мир.При вторият път след като беше ударено моето дете с юмрук в лицето от агресорче в класа им въобще не се занимавах с класната им,а направо с директорката и педагожката и имаше ефект.Въпросното гаменче доколкото разбрах е останало да повтаря и тази година и се надявам в 7 клас да нямат проблемни деца в класа.
Гиги,и при моя има деца използват Вейпове и се крият по тоалетните.
Гинес,да е жив и здрав рожденника.Нека мине с лекота 7 клас и го приемат в желаното училище догодина.

# 37
Значи аз съм се объркал. Бях сигурен, че Гиги-гаги е в Пловдив 🤣 и не мога да се сетя и за кое училище говорите
Мисля, че се бъркаш с Духи-Пухи - тя е от Пловдив. Дамата с дъщерята, която прави чудеса в кухнята и отдавна не е писала.

Хубава седмица на всички!

# 38
  • там където има винаги вятър
И аз в новата тема, благодаря danaeka.
Честит да е рожденика на Guinness!
gigi-gagi - успех в новото училище!
Detelina S - дано си права и пристрастяването към телефоните скоро секне Rolling Eyes

У нас леееек напредък. Накарах наборката да чете "Една българка" и бъдещата петокласничка да слуша - после си преразказвахме откъсите и думите обяснявахме Thinking

Спорна седмица на работещите! Приятна ваканция на почиващите!

# 39
Danaeka,благодаря за новата тема.Да си изкара весело момъка,ще има да разказва.
Guinnes,честит да е рожденика,нека смело да сбъдва мечтите си!
Гиги,успех и от нас в новото училище...От класа на дъщеря ми от 5 клас до сега по тази причина преместиха 2 деца в др.училища...
По темата за вейповете-ми ...имаше 2,3 случая ...по време на час...учителката била усетила...неприятна миризма,направила забележка на момчетата...че много им миришели краката...нямало е събуто дете между другото..топ забележка...правиха родителски срещи с деца,без деца...майката на едното от момчетата вдигнала див скандал,защо никой не и е казал,че сина и бил пушил вейпове...От 5ти клас спрях да ходя на родителски срещи точно заради...родители...Ходи вече баща и/ако има възможност/,но той е  учител с 38г.стаж и не може да го учуди и извади почти нищо от равновесие.

# 40
  • shumen
Мама Яси,браво,че си ги накарала да четат и слушат Една Българка.
Деси,при нас имаше,в 4 клас момиче,което беше пушило вейп и го хванаха.Тогава бившата им класна и госпожата от занималнята го питаха откъде го е взело и то само каза,че по големите са му го дали.

# 41
  • там където има винаги вятър
Мама Яси,браво,че си ги накарала да четат и слушат Една Българка.
.................
О, Дани - това е само началото, вие/почти всички/ що нещо изчетохте и задачи нерешени не оставихте Smiley

# 42
Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование вече е внесен в НС и можем да следим развитието:
https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/166550

# 43
Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование вече е внесен в НС и можем да следим развитието:
https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/166550

Мишленце, златна си!

Копирам само това от преходните и заключителните разпоредби:
(5) Учениците, които към влизането в сила на този закон се обучават в класовете от прогимназиалния етап в училищата по ал. 1 и 2, се приемат в VIII клас в държавните и общинските училища, в т.ч. в същото училище, въз основа на резултатите от националното външно оценяване.

# 44
  • Някъде по Дунава
Гинес,да е жив и здрав рожденника.Нека мине с лекота 7 клас и го приемат в желаното училище догодина.
Благодаря на всички за хубавите думи! Ето това пожелавам и на всички нас.

Общи условия

Активация на акаунт