Седмокласници 2025/2026

• 25 954
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Може в АЕГ групите по език да са сборни от различни класове в зависимост от владеенето. Но при първи английски нали всички паралелки трябва да излизат с общо ниво C1 мисля, как ще стане това при еднакви часове и различен старт...

# 61
  • На морето!
Никога няма да разбера защо деца с английски Б2 в 7ми клас, отиват да учат в Английска гимназия. Единственото ми обяснение е, че търсят някакъв лесен вариант да завършат средно.

# 62
Да, и аз така мисля. Не искат да учат друг език Simple Smile

# 63
Да, и аз така мисля. Не искат да учат друг език Simple Smile
Моят е един от тях😀Не искал да учи друг език.Ако започвали от азбуката,щял да си почива😀А за втори език,ако трябва да избира,дори идея си нямал,аз да съм кажела 😀

# 64
Или търсят по-добра среда?

Идеята, да се разделят учениците в различни паралелки според степента на владеене на чужд език, е добра . Но не си го представям как ще се случи в обикновените гимназии, където има по две паралелки. След 8 клас пак ли ще бъдат разделени?
 Наистина ли все още  в 8 клас започват да учат АЕ от азбуката, образно казано, след като във всички училища се учи езикът още от 1 клас?

# 65
  • София, Младост
Да благодаря и аз за новата тема.
С промените-каквото-такова... каквото за нас, такова за всички Simple Smile, ама е хубаво да сме информирани, все пак.
Иначе издевателствам над набора да прави по някой тест по математика и БЕЛ, че имат дост домашно за лятото и ако оставя на него, ще пише на !5.09 след обяд

# 66
Fortuna, в класа на големия син започнаха от А2 в 8 клас, но някой тук (мисля че беше sanaka) каза, че не е редно. Не съм чула някое дете да се е оплакало, и А2 им е ниско.  А НВО по английски съм гледала преди години, в малките класове не беше трудност за децата, какво остава в 7 клас. Не вярвам да има такива, които са учили езика до 7 в каквото и да било училище и да не могат за се справят. Другата алтернатива - изпит за проверка на способностите по език какво означава? Единен ли е за всички или училището си прави вътрешен такъв?

# 67
Никога няма да разбера защо деца с английски Б2 в 7ми клас, отиват да учат в Английска гимназия. Единственото ми обяснение е, че търсят някакъв лесен вариант да завършат средно.

Точно същото се чудех и аз.
Езиците са богатство и лично според мен винаги е по-добре да се научи един нов език, дори и да не е на много високо ниво, отколкото да се тъпче на едно място с език, който е добре усвоен.

# 68
Винаги са били по три. И една с руски.
Ясно. Извинявам се тогава.
Но всъщност споделям напълно казаното от Детелина. НВО 7 по английски нямам представа какво е, но предполагам е максимум А2. За моят дали ще бъде в клас с деца, които не знаят нищо или с такива, които са на А2, почти няма никакво значение. И в двата случая ще си клати краката цяла година. Затова искам АК.

Мишленце, не се тъпче на едно място, ако продължи в 8 клас от нивото, до което е стигнал. В 7 клас те нямат речник на възрастен и С1 в 7 клас и С1 в 12 клас са много различни неща. Гимназията е мястото, където се придобива речник на възрастен. Да се твърди, че дете в 7 клас "знае" английски, е смехотворно, защото то и български не знае - и на български няма да разбере Уйллям Фокнър, статия в "Капитал" или диалозите на Плутарх.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 16:31 от Татко Мецан

# 69

Мишленце, не се тъпче на едно място, ако продължи в 8 клас от нивото, до което е стигнал. В 7 клас те нямат речник на възрастен и С1 в 7 клас и С1 в 12 клас са много различни неща. Гимназията е мястото, където се придобива речник на възрастен. Да се твърди, че дете в 7 клас "знае" английски, е смехотворно, защото то и български не знае - и на български няма да разбере Уйллям Фокнър, статия в "Капитал" или диалозите на Плутарх.

Мецане, лексика се учи цял живот принципно и то основно с четене на книги и с диалози с достатъчно интелигентни хора. Не е като някой да ти я тъпче насила в главата.
Много възрастни също няма да разберат литература на високо ниво.
Та в тази връзка не разбирам в АГ ще карат детето насила да чете класици ли, че да му обогатят речника? (наистина не знам каква е системата)
Защото мисля книги могат да се четат и самостоятелно. Когато граматиката е усвоена лексиката може експоненциално да расте с излагане на подходящо съдържание.

# 70
Това може да го твърдиш, ако знаеш без усилие поне 20000 думи на чужд език. Затова не мога да се съглася. Както и да е, не смятам да навлизам повече в тази тема.

# 71
Мецане, то голяма част от българите не знаят  20 000 думи на български, ако знаят 2000 е пак добре😃

# 72
  • у дома
В класа на голямото ми дете имаше 2 деца от 26,които не бяха учили англ език до 7кл-госпожата изрично пита да не би да са го учили на школа ,но не бяха и започнаха от нулата..Иначе каза,че макар и да не е по правилата е щяла да направи входно и да прецени според резултатите от къде да започнат.

# 73
По тази причина съм раздвоена за моята шестокласничка. Тя не знае английски,мрази го и отказва да го учи ,знае руски. Крета с училище само защото има усет за езици. Съответно иска да учи в гимназия с 2 език руски, но първия да не е английски. А това за мен не е ок, защото хубаво да знаеш италиански , но без английски,за огромно съжаление, не става . А ако запише английски пък се притеснявам ,че ще продължи да го саботира и ще е безмислено. Има време, но това с езиците е много странно. Иначе съм твърдо против, ако знаеш един език, да продължиш с него, глупаво е.

# 74
  • София
Значи две от трите ми деца са глупави. Joy Вероятно и майка им също, щото реши, че е разумно да се уважават желанията на децата.

Общи условия

Активация на акаунт