Седмокласници 2025/2026

• 25 992
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Моето дете ще ходи веднъж седмично на урок по БЕЛ, има много затруднения с математиката и няма да я стресирам с допълнителни часове.
Искам да попитам, ако имате опит, разбира се-абонамент за  "уча.се"или за "Просвета"би бил по-полезен?

# 616
Добре дошли на новите момичета! 😘

Имахме абонамент и на Просвета, и на Уча се по ковида. Сега имаме само на Уча се. Моята дъщеря е доволна. През учебната година ѝ помагаха тестовете, мисловните карти. Сега, през ваканцията, си припомня наученото в платформата.

# 617
  • Варна
Записвам се, че за една бройка годината да почне без мен Crazy

# 618
Записвам се, че за една бройка годината да почне без мен Crazy
Ааа, ако трябва ще спрем годината, без тебе накъде? 🤗
Хайде и Синеочка, и sofyia да идват и май сме пълен комплект. 🤗

# 619
Това с листовете на НВО е много неприятно. Реално и без това им е достатъчно стрес, че и за листовете да трябва да мислят ще стигнат ли, няма ли. Вместо да се чудят как да го направят максимално лесно, те само вкарват излишна бюрократщина.
Ако някой реши да върти някакви схеми едва ли ще е чрез броя листове и едва ли точно това ще го спре...

Аз харесах и едно помагало със задачи по формата на Pisa. Реално не знам дали ще стигнем до него, но да го имаме под ръка.

# 620
  • Където морето целува небето...
Моето дете ще ходи веднъж седмично на урок по БЕЛ, има много затруднения с математиката и няма да я стресирам с допълнителни часове.
Искам да попитам, ако имате опит, разбира се-абонамент за  "уча.се"или за "Просвета"би бил по-полезен?
"Уча се" имаме от първи клас и подновяваме автоматично всяка година. Миналата не го е ползвал толкова усилено, но пазя заради сестра му, която се занимава от време на време. "Просвета" ползва от 5 клас от акаунт на приятел, мисля, че е по-полезно ако учебниците са на това издателство. Ползва го конкретно за историята, защото там му е най-тегаво. Доволен е от представянето на уроците.
Аз харесах и едно помагало със задачи по формата на Pisa. Реално не знам дали ще стигнем до него, но да го имаме под ръка.
Ако е розовото на Веди, ще споделиш ли от къде го намери Simple Smile

# 621
  • у дома
Ако розавкото е това

аз го имам и мога да се ангажирам да го сканирам и кача,но няма да е до края на септември.

# 622
  • shumen
Месечинке,накъде без теб.
Мишленце,и аз мисля като теб за листовете.Моя какъвто е разпилян и пише и драска не знам как ще му стигнат тези за черновата.
Ivvy53,за Уча се имаше абонамент моя,но така и не го ползваше и не го подновихме.
При нас още ни вопъл,ни стон за родителска среща.Аз чакам,за да видя какво ще искат като помагала и тетрадки,за да купя още,ако не стигат наличните.
За сега освен по ИУЧ БЕЛ по друго не знам ще имат ли нови учители.По География класната им в средата на 2 срок излезе в майчинство и я замести един господин,но май тази година няма да им е той.
Сега лежа и си мисля,че и гардероба ще трябва да сменяме,че всичко ще му е късо.Чудя се в нашия град откъде ще му търся долнища,че е висок и слаб и хареса ли си нещо му е или много широко,или късо.

# 623
Още сме на почивка, но се връщаме в събота. На урок по бел е на 10ти септември, по два учебни часа. На математика засега само пробни, но в училище има школа, която тази година са обещали за нво. Отделно не е решил биология, химия или география ще бъде първо желание, та ще готви и тези три предмета. Досега, от 3 години, спорт има всеки работен ден. Не ми се иска да се спира точно това, надявам се поне 3 пъти седмично да успява да иде и да проветри главата. Кака му преди година успяваше, но не е готвила науките. Та ще реагираме в движение. Ние също не освобождаваме в учебно време. Тази година ще разредим пътуванията, лятото се напътувахме.

# 624
  • София
Здравейте, поизгубих се и аз. Активно почивахме с наборката. Има и тя 100 задачи по Мат за лятно домашно, мина малко повече от половината, напредна много със задължителната литература и от средата на август - на море и голяма пауза/почивка се получи. Толокова дълго скоро не сме почивали, но бяхме на гости при близки. От 2 дни сме си в София и се опитваме да се настройваме за учебната година. Почнаха ни с мейли от школата по БЕЛ. През седмицата ще е 1 път - 2 астр. часа, а на Мат ще ходи в неделя - там са 4 уч. ч - 3 астрономически. Дългичко е, но с почивки, а го избрахме, защото ни е на 2 крачки и уж хвален преподавател. Ще видим - на модули са, може и смени да се правят, но по-скоро се надявам да си пасне с учителите и да се окажат добър вариант.
Днес ме изненадаха в Школо с анкета от училището ѝ във връзка с предложението за започване на часовете по-късно. Предлагат вариант с 30 мин по-късно. Тя е в ОУ, което учи на една смяна и са от 8ч. Не вярвах, че и за тях може да важи по-късното започване. Но реално само едносменните могат да си го позволят, а нужда имат повече децата, които започват в 7,30 ч. Друг някой получавал ли е такова запитване/проучване от училището?

# 625
  • shumen
Jiema,такова запитване не съм получавала.Моя са на 2 смени и започват в 7,30,но то реално и няма как по-късно.
В учебно време и аз не освобождавам.През ваканции и лятото достатъчно почиваме.
Снощи като му казах,че от другата седмица започва с уроците моя се ядоса.Само футбол му е в главата.

# 626
Ние имаме абонамент и за уча.се, и за просвета.  Имат  и двете предимства, само да ги ползва активно. 
Часовете им почват в 8.30, няма нужда по-късно.  Обаче живеем много далеч и докато се прибере, минава 3, та времето остава малко.

# 627
  • Бургас
Има такова предложение,да. На родителските срещи трябва родителите да обсъдят дали или не са съгласни. Аз на наборката не съм била, бях на четвъртокласничката. Но,те са в едно и също училище,така че вероятно и в седми клас ще трябва да говорим същото. Започват в 8, на една смяна са. Достатъчно им е.

# 628
Моята кифла започва в училище "под наем" и ще са само 2ра смяна, защото тече ремонт в тяхното.. то го ремонтират почти откак е там, вече 3та година Simple Smile ама сега ги изгониха съвсем Simple Smile

Вече прави преговори и пише тестове и преразкази за домашна (от училище). Ще ходи събота и неделя на школа по БЕЛ и МАТ, защото през седмицата няма кога с тая 2ра смяна, абсурдно е...
С батко й нямах нужда от допълнителни занимания, всичко сама го подготвях. Но това овчото грам не слуша и се налага да действам по друг начин.

това намерих за "интегрираните" задачи, не видях да са пускани в темата.. някакви такива математически фантасмагории ще са явно Simple Smile

Ива ще пътува до Париж. Тя измерила, че разстоянието между София и Париж на географска карта е 8 cm, а действителното разстояние изчислила на 1760 km. С какъв мащаб е картата, по която работи Ива?

Вашето семейство планира да пътува до град Мумбай в Индия. Проучете климатограмата и запишете през кои месеци не бихте пътували, за да избегнете дъждове с над 300 mm валеж.  /Задачата е придружена от графика/

Иван, ученик от 7. клас, прекарва пролетната си ваканция на село при баба си, която е на 66 години и много обича да чете. Той забелязва, че очилата ѝ имат само една леща. Баба му споделя, че е изгубила лещата, че има далекогледство, но не си спомня колко диоптъра са очилата ѝ. За да ѝ помогне, Иван решава да използва знанията си по физика. Той знае, че далекогледството се коригира със събирателна леща и че ако успее да измери фокусното разстояние на лещата, може да изчисли оптичната ѝ сила P_0 в диоптри (D) по формулата: P_0=1/f, където f е фокусното разстояние в метри. Иван поставя на пътя на пряката слънчева светлина лещата от очилата и фокусира светлинния сноп в една точка. Измерва разстоянието от тази точка до средата на лещата и то се оказва 40 cm.

А. Как се нарича точка А на чертежа, в която се събират лъчите, след като са пречупени от изпъкналата леща?

Б. Пресметнете по формулата колко диоптъра са очилата, които трябва да носи баба му, когато чете? /Задачата е придружена от графика/

# 629
  • shumen
Духи,моя 2 срок ще са 2 смяна и отсега мисля как ще стават нещата.Математиката единия път ще е Събота със сигурност,но другия кога ще е не знам.Не искам всичко да му е уикенда и да му дойде в повече,за да не прегрее.Първия срок ще са 1 смяна и ще ходи на Математика веднъж Събота и веднъж през седмицата и Английски веднъж през седмицата,но кои дни ще решаваме според часовете в училище.

Общи условия

Активация на акаунт