С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 462
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
"Плакненето" на устата на бебето не предпазва от гъбички (млечница). Информативно.

# 661
  • София
Ама каква работа имат бабите около децата? Ако снахата/зетя не са със сериозни дефицити или зависимости никой няма право да им се меси.
Лесно се решава проблемът. Не искате помощ, ако са много настоятелни, поставяте граници. Ако все пак искате помощ, щебтрябва някак да направите компромис с някои особености.
Все пак това са жени, които не са престарели, гледали са деца (между другото и преди 25 години не давахме вода).
Ако не можете да им доверите детето, не го правете. Не комуникирайте ако ви натоварват. Не е сложно. Ако не може директно да го заявите, като дойде време за ходене на село просто ви заболява глава, имате вирус и пращате мъжът си сам с децата.

# 662
Плакненето на устата на новороденото с вода не предпазва от млечница, това, което предпазва от млечница, е добра хигиена и редовно чистене и стерилизиране на залъгалки/биберони/протектори. Това е от поредицата "бг педиатрите съветват". Появата на гъбички е в резултат на отслабена имунна система и/или недобра хигиена.

Славейче, трябва да решите дали искате да й оставяте бебето да го гледа сама, предвид че не зачита Вашите подходи в отглеждането. Ако държите да й го оставяте, трябва да се примирите, че тя друго няма да прави, защото не счита Вашето родителстване.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 21:05 от leah_ve

# 663
Те и нашите деца не ги е донесъл щъркела 😂 Дайте да не откриваме топлата вода за пореден път.  От написаното не виждам нещо да се е променило.
Децата си имат родители - да си ги гледат както намерят за добре.
За протокола - бях /защото вече са големи/ от проклетите майки дет' не си даваха децата и нямаха доверие на никой, освен на баща им.  Той също. Затова и нямам амбиции да съм от проклетите баби.

# 664
И какво , биха ли се за децата ви?

# 665
Славейче, ако сега ти се струва проблем спора за водата и обличането, то се приготви за война като почнете захранването.
Особено ако захранвате по някой непознат за свекървата метод като ЗВБ например, ще настане голяма трагедия, амакактака без пюрета!
Но дори и по педиатричния метод, пак ще имате разногласия и ще се изнервиш страшно, особено ако ти се е паднало злоядо дете, ти ще си виновна за всичко което не яде... или яде.
Не замитай проблема под килима, решавай го навреме.
Вие сте родителите, вие решавате. Безгрешни хора няма, всеки е допускал грешки върху децата си, каквото и да казва. Щом детето оцелява, значи повечето решения са верни и всичо е наред.
Много баби - хилаво бебе!
Затова решават родителите, защото и те ще си носят отговорността.
Ако детето стане на рани заради претоплянето, вие ще се чудите как да го лекувате, не тя. И него ще го боли дупето, няма да е нейното.

# 666
Славейче, дано доживея да стана свекърва Grinning но дотогава много вода има да изтече - най-вероятно бъдещата ми снаха още не е родена.

Имам лошият навик да се изказвам многословно, но мисълта ми беше, че независимо от приказките на свекърва ти или когото и да било, родителите решавате как да се гледа детето. Независимо от това, опитай се да бъдеш по-дзен по темата, защото свекърва ти все пак е родила и отгледала мъжа ти - жив и здрав е, значи все пак и тя не е толкова некадърна майка. Приемайки тази идея ще ти бъде по-лесно да не се нервираш за дреболии. Нервите ще ти трябват много в бъдеще и ако съумееш да намериш верният подход към свекърва ти, тя може да ти е в помощ при отглеждането на детето, когато му дойде времето. Просто трябва да си повтаряш, че макар и с различни от твоите виждания, тя все пак милее за бебето и е добронамерена. Имаш много кратък времеви прозорец, в който или ще успееш да вкараш отношенията ви в приемливи и за двете ви граници или ще се изпокарате и влошите отношенията за дълго време напред. Просто избери правилната за теб битка. Само ти знаеш дали със свекърва ти може да се говори човешки и тя ще възприеме, че си решила да следваш друг подход за отглеждането на детето поради тези и тези причини и т.н.

# 667
Даже авторката осъзна, че мъжът и е за бой тук още се обсъжда кърмене и свекърва.
Мъжът, мъжът и само той е ключът от палатката.
Може би е време да се закове като сентенция в този раздел и отдолу да се сложат темите и прозренията на жената, че проблемът и е с мъжът не със свекървата.
Реално предвид историята с яйцето и кокошката...проблемът е с изборът на мъж и осъзнаването на собствената роля, но още е рано за това.

# 668
Проблемите може да са с мъжа, но дразнителят е свекървата.
А темата е "с какво ви дразнят свекървите", а не "къде ви е проблема".
Не може синът да е виновен и за греховете на родителите си, това и в Библията го пише

# 669
Просто бебето не се оставя някъде, където не се спазват заръките на родителите, ако иде реч за важни неща за тях. Сега за дреболии е едно, но ако не искате да давате вода, а му дават или ако го прегряват (което е значително по-опасно от това да се охлади), аз бих пускала коментари покрай ушите и не бих позволявала намеса. Всеки родител, който 24/7 е с бебето много по-добре усеща кое как работи при неговото бебе, че то теории (и практики) безброй.
И нашите свекъри от време на време дрънкат глупости, но аз тотално не обръщам внимание (a и те не я гледат). Последно беше да сме й давали биберон да се успокоява, ако я болят зъбите. А аз съм доста доволна от това, че тя от малка отказва биберони и ги плюе, защото веднъж свикне ли, край после. Хем не съм била чудовищно зло и купих 3-4 различни да видим дали ще й носи комфорт като беше новородено - за щастие не ги иска. Сега насила да я приучвам, за да можела потенциално да се успокоява някога си, не. Имам познати, при които бебето заспива само с биберон в уста и като през нощта падне в кошарата, се буди и някой трябва да стане и да го върне в устата. Изобщо не ми се вижда приятно да ставам по 18 пъти на нощ да издирвам устата на бебето в мрака. Grinning И все кучето им е в устата. Те вече 6 месеца се разбират перфектно, тя го рита, дърпа, стиска за ушите, върти се връз него, а той кротко си лежи и изглежда, че даже му е приятно. Първите смислени срички, които успя да изрече няколко пъти правилно са името на кучето. Ама не, махнете го, то е опасно. Единственото опасно в случая е дали ще успея да спася кучето, ако бебето тръгне да го яде. Grinning

# 670
Още ли им пречи това куче?
Ама наистина упорстват в невежеството си.

# 671
Още ли им пречи това куче?
Ама наистина упорстват в невежеството си.
Вече съм ги опознала достатъчно, за да знам, че никак не им пречи, но е много удобно, за да има повод за дуднене. На мен също вече не ми пречат. Виждаме се рядко, приказките им са ми по-скоро бисери и ММ да си ги слуша, и да си спори с тях, аз нямам желание. Само че до този левъл стигнах след доста излишно потрошени нерви и единствения ми съвет е този алгоритъм:
Ако само дуднат - няма проблем, пускаш покрай ушите.
Ако дуднат постоянно и звънят да дуднат - проблемът се решава лесно като им се затваря телефона винаги при дуднене.
Ако опитват да се наложат практически - директен тайм аут за необходимото време.
И с такива хора никакви зависимости - аз не разчитам да гледат детето и не търся/очаквам нищо от тях.

# 672
С мъжа ми нямаме дете и кучето се оказва още по-сериозен проблем. Защо куче, а не внуче? Мръсно било, лош избор било... Вече тотално скъсвам връзка с тях.

# 673
Ако не ме карат аз да се занимавам, може и динозавър да си гледат..
Тактиката на Гугъл е  и моята - като няма действие, все тая от приказки.

# 674
Ако не ме карат аз да се занимавам, може и динозавър да си гледат..
Никога не съм ги карала да се занимават с каквото и да е. По-скоро те очакват общи действия "елата за няколко дни да се видиме".

Общи условия

Активация на акаунт