С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 28 921
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Тя да не се зарича, че с този богат опит ще се окаже ценна.
Не твърдя, че ако бабата не си отглежда /силно казано при живи родители/ внуците не ги обича.  Ние също сме си отгледали децата сами.
Опитах да разведря малко темата, а виждам, че пак търсите под вола теле с разбор на всяка дума. Наистина не е нужно 😜

# 691
  • София
Абе и аз уж имам опит, но като ги видях и двете под 3 кила и се спекох 🤣. Едно е с твое дете, друго с чуждо, а и след повече от 20 години.
Голямата е вече на година и четири месеца и е по-различно. Човече си е и съм по-спокойна да я гушкам. Малката е на три месеца и е все още много мъничка.

# 692
  • София
Ами щом така разсъждавате, значи мотивацията ви не е любов и грижа, а някакви сметки за това кой за какво бил длъжен.
Мотивацията ми е любов и грижа към мен.

Да де, егоизъм и коравосърдечие
Чакай, чакай... Коравосърдечни жени? Снахите ли? Любов и грижа към свекървата ли? Само този ангажимент ми липсва.
Докато на някои им е скучно и си мислят за младостта, годините, любовта, грижата и бъдещите внуци, други бачкат, за да изкарват пари и само им е и до тези умиления.

Е, не към свекървата, към децата и внучетата. По-важно от тях няма и по-голяма радост също
Голям егоизъм и коравосърдечие при три отгледани деца, няма що. То патос, то чудо.
Мхм.

# 693
Reunion, госпожици са, нека са фини. Ако случиш на страхлива или спечена снаха к'во ш прайш?! Няма го оставиш човечето.
Имам поззнато семейство със снаха, чиито родители са разведени, а майка и от години не се интересува. Роди секцио момичето и близо 2г още се влачи по болници с проблеми от раждането и пак не е добре към момента.  Свекървата работи, но извън работа е на разположение, а често и в отпуск и денонощно. Съпруга /бащата на детето/работи, сменят се двамата. Няма кой друг.
Никой не знае как ще го завърти живота.

# 694
От къде накъде внуците да са смисъл на живота на бабите,  особено на свекървите става дума.
 Обичам си децата най-вече, време е да усетя  тяхната обич  и грижа към мен, и  я  усещам, признавам.
Който  е вманиачен във внуци   е  обект на критиката , известна тук.
 Внуците са деца на моето дете, не са мои деца. Асо исках повече деца щях да си родя.. Нито имам думата, нито грижата по тях. Само радост и забавление когато могат да са с мен, растат и ще е все по-рядко.
 Те не са ми спасителен пояс, нито аз техен.
 Раждаме деца,  отглеждаме им криле и ги пускаме за си летят. Работата ни е да отгледаме нормални хора, които не се огъват,  а  се борят в живота си и си постигат своите желания. доколкото могат, според заложбите. И ги учим, че  не е на всяка цена  развитието. Че ценното е в човека.
 Да са стабилни психически  здрави физически, да градят това  и да е дълго време.
И да предадат на децата си ценностите си. Покрай грижите по тях.
Родителят е ракета носител  и тя изгаря в атмосферата.  Работата е свършена.

# 695
  • София
Ако майката се спече, да и помага бащата. Не говоря за критични ситуации като следродилна депресия.
Снаха ми вторият път роди със секцио. Синът ми си взе отпуска, за да поема грижите, докато тя се възстанови.
Нито майка и нито аз ссме се врели. Аз съм писала, че готвя и им носим храна понякога. Не ми пречи, просто готвя по-голямо количество.
В началото е най-добре да са си сами родителите. Така и бащата участва пълноценно, а и няма напрежение. Изключително стресиращо е, когато и ти си стресиран и уморен някой да ти се вре и да дава акъл.
Аз си спомням, че не желаех никой освен за час да видят бебето. Представям си как, докато се дере от колики майка ми или свекърва ми почнат да ми дават акъл. Щях да избухна.

# 696
Хора всякакви, не отричам че има и баби с нормални разбирания, че внучето не им принадлежи. Моите наблюдения са, че на много млади баби внучето им се превръща в мания. А майката на детето бива принизявана като инструмент за генериране на внуци без право на мнение.

# 697
Аз също на свекървата не бих си оставила детето, независимо на каква възраст стане. Трудно й е на жената да се откаже от бирата и цигарата, за да си види внучето за 1 час (не да го гледа като детегледачка, просто да дойде да го види живо ли е), та така.

# 698
Момичето не е със следродилна депресия, а има физически проблеми в резултат от операцията. Оставили са си ръцете докторите. Често не се чувства добре, ходи по изследвания и остава в болница. Дано се оправи. Бащата помага много  но трябва и да работи, за да се издържат. Живеят отделно.

# 699
  • София
Хора всякакви, не отричам че има и баби с нормални разбирания, че внучето не им принадлежи. Моите наблюдения са, че на много млади баби внучето им се превръща в мания. А майката на детето бива принизявана като инструмент за генериране на внуци без право на мнение.
Може и да има такива. Аз и сватята работим и имаме живот и извън децата.
Не напразно се казва, че животът започва като се изнесат децата и умре кучето. (Да ни е живо дълги години, но е ангажимент).
За да има нормални отношения, всеки да си знае къщата и семейството. Както аз ще повдигна вжда, ако снаха ми ми каже как не простирам правилно например, така и тя няма да е щастлива да и се бъркам в дома и в гледането на децата.
Случвало се е сама да ме попита за нещо и тогава съм и казвала моето мнение, но сама да им се натрапвам с моите възгледи, не бих.

# 700
Планираме да си вземем още едно куче, когато сегашното е на повечко години.
По принцип аз лично не гледам с добро око и няма как да са ми приятни хора, които не обичат или имат лошо отношение към животните.
Иначе както казах, хора всякакви.

# 701
kiticat, един ден и аз бих 100 пъти предпочела внуче пред куче. Но няма начин да си отворя устата да го споделя. Не се ядосвай, просто хората са недосетливи и дрънкат - не им се връзвай.

# 702
kiticat, един ден и аз бих 100 пъти предпочела внуче пред куче. Но няма начин да си отворя устата да го споделя. Не се ядосвай, просто хората са недосетливи и дрънкат - не им се връзвай.
Защо трябва изобщо да се приравнява избора на това да имаш куче с това да имаш дете. За мен двете нямат общо. Не разбирам защо едното и другото са взаимоизключващи в свеки главата? Те нямат понятие, че може да е възможно да обичаш повече от едно същество от различни видове.

# 703
Разбира се, че имат. Просто са нетърпеливи да имат внуче. Не се ядосвай.

# 704
  • София
Аз, честно, не разбираам какво казваш, а явно и ти не ме разбираш, но нейсе 🤣

Общи условия

Активация на акаунт