С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 137
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Скрит текст:
Wudu, много грубо вмешателство в личния ти живот.
Не е нейна работа колко приятелки имаш и дали си смела.
Така както я описваш, не знам изобщо как има приятелки, като е толкова груба и нетактична. Явно си е намерила единия дол дренки да обсъждат и обиждат хората.
Не го вземай присърце и я режи като почне да ти говори така.
Има един трик, който е много дразнещ, ако успееш да го приложиш както трябва. Отговаряш с "Е, и какво от това?" на всичко.
Свека: Нямаш си приятелки, а аз си имам
Снаха: Е, и какво от това?
Свека: Ами темерут си.
Снеха: Е, и какво от това?
Свека: Майка ти беше различна, а ти си мишка.
Снаха: Е, и какво от това?
Естестевно, питането да е с нормален, учтив и спокоен тон, но така даже е по-дразнещо.
Не съм виждала човек, който да не си млъкне след такъв "разговор".
Особено гнусно е сравнението с майка ти. Да ви противопостави ли се опитва, ама че нелепо
Ми аз не мога да стоя спокойна, като се обидя, иначе ще пробвам твоята тактика.
Майка ми също и повтаря, че всеки е различен, опитите ни са различни, но тя продължава едно и също да говори.
И винаги казва ок, когато синът и отива на някъде или стои до късно, но с мен например отиваме на море и вика що не си стоите вкъщи, времето е горещо, но когато той е на море с приятели или на риба, аз се ядосвам и ми вика да си отиде бе, кво ти пречи.
Не знам, ревнува ли го, има си и друг син.
Мъжът ми например подарява роза пред нея, тя веднага, "преди подарявяше на мен, сега е твой ред".
[/quote]

Абсолютно подкрепям горната тактика! Жестока е!

"Е, и?" върши страхотна работа.
А на това изказване не бих се дразнила, а бих отвърнала  "Много мило". Даже, ако искам да се заям ще добавя "Ми тъй, де, сега аз съм най-важната".

# 181
А откъде знае, кога синът и ти подарява роза, кога отива на море и колко седи, ти кога се ядосваш  и имаш ли приятелки? Не е нормално свекърва ти да знае всичко от вашия живот, престани да и споделяш.

Защо въобще говориш с нея, когато ти казва тези неща?  По телефона ли ти звъни да ти разправя, че не си смела? Не и вдигай.

# 182
Е, това си е чиста проба завист и ревност.
А да чуеш под прозореца си реплика "Мълчи пазар - жената спи" когато почти цяла нощ не си спала, поради ред причини и си будна, и не искаш да се помръднеш и да станеш. Или "Къде се е повлякла след него?" зад гърба си, когато ТМ е отишъл при приятели, забравил е телефона си, а трябва да му предадеш нещо важно ...
Отдавна съм я отсвирила и не коментирам чутото - няма смисъл, не можеш да промениш един възрастен човек с изграден манталитет, възпитание и навици. По-скоро с времето очаквам да става по-зле. Доколкото мога избягвам контактите с нея. Скоро разменихме шпаги с изказани на глас истини, при което нещата не станаха никак по-добри.
За мен много е важна приказката - Всяка жаба да си знае гьола и да си кряка в собственото езерце.
Това се опитвам и да правя.

# 183
Колкото по-малко знаят за вашето ежедневие, толкова по-добре.

# 184
Ще кажа репликата и след това ще напиша тук нейната реакция.
Проблема е там, че мъжът ми и разказва всичко.
Казва ми, че съм качила килограми, но не знае, че съм ги качила заради хапчетата, които пия, за да имам дете.
Но мъжът ми забрани да и казвам, че имам проблеми със зачеването, за да не се подразни и да не ни мисли.
Обаче боли, като някой ти каже, че си надебелял. Хем иска внуче, хем ми гледа физиката.

# 185
  • София
...
...
Този проблем трябва да решиш.

# 186
А мъжът ти защо снася всякаква информация на майка си? И защо не те дразни това?

# 187
Ще кажа репликата и след това ще напиша тук нейната реакция.
Казва ми, че съм качила килограми, но не знае, че съм ги качила заради хапчетата, които пия, за да имам дете.
Но мъжът ми забрани да и казвам, че имам проблеми със зачеването, за да не се подразни и да не ни мисли.
Обаче боли, като някой ти каже, че си надебелял. Хем иска внуче, хем ми гледа физиката.

Тя в най-лошия случай е нетактична а мъжът ти явно мисли повече за нейните чувства, а не за твоите. С него ти е проблемът, а не със свекървата.

# 188
Ако мъжът ми хукне на море с приятели, въпреки че аз съм против и се ядосвам, свекървата ще ми е последната грижа.

# 189
Ако мъжът ми хукне на море с приятели, въпреки че аз съм против и се ядосвам, свекървата ще ми е последната грижа.

+++ 1000

# 190
Вуду, имаш огромен, огромен проблем с мъжа си. Свекърва си няма да превъзпиташ, то е ясно, а ти самата битки явно не можеш да водиш.
Моят съвет е на всяко натякване да отговаряш с "да, така е, права си".
Някой тръгва с рогата напред да води битка и ти с твоята уж капитулация направо можеш да го сринеш.  То не остава за какво да се заяжда, става скучно и тегаво.
Но мъжът ти е за бой.

# 191
Писах, писах, пък то нещо блокира и сега наново. Да ви се оплача. Напоследък все повече не мога да търпя майката на мъжа ми.Тази жена е отвратителен манипулатор. Просто едвам се сдържам вече. Тя е свикната от бащата на мъжа ми да си има винаги слуга, който да живее за да я обслужва. Сега го няма вече мъжа й и се прехвърли на мъжа ми. В последните 6 месеца е страшно, а преди това около година опитваше да види ще мине ли номера. Коронният й номер е - започва нещо сама, защото уж била много оправна и самостоятелна, да речем ремонт някакъв. Неусетно обаче всеки път нещо се случва, я кръста си сецнала, я нещо друго й попречило и разбира се тя не може да завърши започнатото и кой кой - ами разбира се сина й тича да я спасява. Преди крехко опипваше почвата колко може, но вече от няколко месеца тотално се е разгащила и е почнала вече да си го вика по 2-3 пъти в седмицата. То са ремонти, които жена няма как да свърши сама и изобщо не бива да започва, то е косене на трева на вилата, но тя не можела горката сама, то е някакви много важни неща да си купела от магазини в крайни квартали, да се чистело някъде нещо - трябват й хамали. Нон стоп измисля нещо, нон стоп. Той от своя страна също е виновен, защото й показа, че тя каквото иска ще й се угоди и реално проблема си е в него. Пренебрегва всичко, заради нея. Не дава дума за нея да се каже, косъм да не падне от главата й. Другият й син я е отсвирил и тя го играе там жертвата, че е зарязана и ооо, тя горката няма кой да й помага друг. И на цялото това нещо отгоре, във времето в което не тормози мъжа ми, тя пътува. Нон стоп е на екскурзии с приятелки. Тогава забравя, че има син изобщо, дори не му се обажда. Харчи пари като обезумяла. Те са някаква групичка от парични лелки, които са същите като нея и си прекарват цялото време даобикалят света и да се плацикат. Щом има пари да си ги харчи, няма лошо, но не разбирам като е толкова парична, защо не вземе да си викне майстор за нещо или шофьор да си наеме да я разкарва, а продължава да тормози мъжа ми. Той пък горд, защото тя го хвалела, че е по-добрия син от двамата. Отвратителна манипулаторка. Цялата история е някаква жалка картинка, а аз вече много трудно скривам какво мисля за нея. Страхувам се, че ще избухна, а лошото е, че е убедила мъжа ми че тя е жертва, няма си никой горката да й помага и му се мазни на него страшно. Ма просто се разтапя като го види. Но вече не пита даже може ли, удобно ли ти е...няма, директно почна да раздава задачи всяка седмица. Страшна е лисица. И отделно я подозирам, че му налива в главата неща и за мен, а той очевидно е лесен за манипулации и кой знае какво може да се очаква за в бъдеще.

# 192
  • Пловдив
Е, ти имаш проблем с мъжа си, че не може да поставя граници. Свекърва ти си гледа нейния интерес и го постига, на практика тя проблем няма.

# 193
По последния пост - вероятно наистина на мъжа се отнема много от времето.
Но:
След като съм тичала от работа, да го водя по занимания и медицински специалисти, след като съм треперила пред вратата на операционна, докато му вадеха сливиц ите, след като съм съобразява ла време и средства да е направена първо неговата детска стая, да сме на място на почивка, където той харесва най-много и още и още, все си мисля, че един ден, ако се наложи, дано е след 100 години,синът ми  ще ми помогне и за ремонт, и за косене на тревата.
И ако тази помощ се оцени от партньорката му, че съм се "разгащила" и "харча като обезумяла " (предполагам, собствени средства), много ще се замисля откъде точно се е проявил пробив в ценностната му система, че да избере човек без възпитание.

# 194
  • Пловдив
По последния пост - вероятно наистина на мъжа се отнема много от времето.
Но:
След като съм тичала от работа, да го водя по занимания и медицински специалисти, след като съм треперила пред вратата на операционна, докато му вадеха сливиц ите, след като съм съобразява ла време и средства да е направена първо неговата детска стая, да сме на място на почивка, където той харесва най-много и още и още, все си мисля, че един ден, ако се наложи, дано е след 100 години,синът ми  ще ми помогне и за ремонт, и за косене на тревата.
И ако тази помощ се оцени от партньорката му, че съм се "разгащила" и "харча като обезумяла " (предполагам, собствени средства), много ще се замисля откъде точно се е проявил пробив в ценностната му система, че да избере човек без възпитание.
Напълно е възможно като свекърва да е прекалила. Иначе за парите и екскурзиите - не съм съгласна, има си пари жената, харчи си. Но проблема е в МЪЖА и, тя брак има с него, не със свекървата. Уговорките са с мъжа.

И хайде стига с тия сливици и тичания от работа - никой не ни е карал да имаме деца, това е съзнателен избор.

Общи условия

Активация на акаунт