С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 28 876
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Аз няма да доживея да гледам внуци, но се надявам на племенниците да ни направят нещо като баба и дядо.
С кеф ще ги гушкам и глезя, а ако искат, бих ги и гледала за малко без родителите.

# 736
  • Другата България
Описаният начин от К.А.Г. е приложим само за баби, които вече са в пенсионна възраст, на времето пенсионната възраст за жените беше 55, сега е с 10 години отгоре. Повечето свекърви са работещи жени, някои имат и възрастни родители, за които да се грижат, отделно други ангажименти, пък и време за себе си и почивка.
Става и ако бабата вземе майчинството, а майката се върне на работа, моя колежка го направи, нямаше 60, когато гледаше внучката си в София, мъжа ѝ в родния град, със заболявания, тя се разкъсваше между двете населени места, почивните дни тичаше по автобусите.....в общи линии доста се натовари.
Другото, което е - рибата в морето, ние/вие сте/сме сложили тигана.
Днешните млади не са от тези, които искат бабите да им гледат децата - напротив. Прекрасно се справят сами, имат си изисквания и методи, по които го правят, личните ми впечатления са, че рядко се стига до баби, или ако това стане - инцидентно, при боледуване или когато ясла/градина не работи.

# 737
С кеф ще ги гушкам и глезя, а ако искат, бих ги и гледала за малко без родителите.

То и бабите за това си мечтаят, ама някои изтеглят късата клечка. Laughing

# 738
В тоя ред на мисли се сетих за случка наскоро на плажа - до нас три поколения от едно семейство - родители с две малки деца, едното бебе, и явно родителите на майката... и по едно време бащата се сопва на бабата "хайде сега и ти да го погледаш това дете, че досега само ние го гледаме" и ѝ връчва бебето... жената си замълча и го взе, какво да прави Grinning

# 739
Късата клечка си я изпросват, не изтеглят.
Аз сега си уважавам племенниците, уважавам им решенията и ако продължа да го правя и като са семейни, не вярвам да ми откажат да съм около децата им.
Хем аз съм от модерните баби - без вода, ЗВБ, боси обувки, монесори играчки.... с всичко ново съм запозната и съгласна Wink

# 740
  • Пловдив
Хем аз съм от модерните баби - без вода, ЗВБ, боси обувки, монесори играчки.... с всичко ново съм запозната и съгласна Wink
Че то това беше модерно преди 20 години. Не е новомодерно.

# 741
  • София
Късата клечка си я изпросват, не изтеглят.
Аз сега си уважавам племенниците, уважавам им решенията и ако продължа да го правя и като са семейни, не вярвам да ми откажат да съм около децата им.

Правиш грешка, която правят много хора – сметката без кръчмаря.
Считаш че, ако ти правиш действие А, то другият несъмнено ще прави действие Б.
Погрешно предположение е.
Да не споменавам, че нямаш представа евентуалните партньори на племенниците на какво мнение ще бъдат. Ако са като мен, няма да ти дадат да участваш в гледането на децата им, независимо от поведението ти. Контакт – да, но гледане...

П.П. Говоря при нормални обстоятелства – наличието на двама родители.

# 742
Янтра, не знам, моите приятелки като раждаха преди 20-25 години, не са споменавали такива неща.
Единствено една приятелка захрани двете си по-малки деца по ЗВБ, даже я има описана в книгата на Мария Нориега и не беше много разбрана от околните.
За боси обувки бях чувала само в магазин "Алпи".
Рядко някой бебеносеше.
Играчките на Lovevery също не съм виждала, а съм гледала дечица на хора с финансови възможности. Сега има цели групи за тях. Монтесори кули, пиклер триъгълници, за мен са нови неща.
Хубаво е, че твоите деца си имали още преди 20 години достъп до такива неща.

Миленака, за сега отношенията ни са добри и работят.
Естествено няма гаранция, че ще е все така.
Може и аз да се променя, не те.
Като не стане, здраве да е, бебетата за гушкане няма да свършат.
А и явно всички розбираме различни неща под гледане.
Едни три месеца лятото, други пет минути в кошарата, трети една седмица почивка.... Grinning

# 743
  • Пловдив
Познавам всички майки описани в книгата на Мария Нориега. И нея познавам. Всички пишехме тук тогава. Моя голям син е на 19 в момента и не беше захранен по ЗВБ, но имаше деца набори, и малко по-големи с ЗВБ и ЕБХ. И аз съм се пробвала с ЕБХ - това не е за мен. Но втория ми син, понастоящем на 17 е захранван с комбинация между ЗВБ и педагогическо захранване, по мой усет.
Имам слингове и съм бебеносила винаги. Поради мързел аз винаги съм предпочитала слинг с халки. Моят е домашно направен.
Монтесори си беше актуално. Тук ме хвана - не ми е лично актуално на мен.

И това за майка от малък град, тогава живеехме в Сопот.

ЕБХ е естествена бебешка хигиена. Ония бебета без памперси от новородено.

# 744
  • София
Скрит текст:
Янтра, не знам, моите приятелки като раждаха преди 20-25 години, не са споменавали такива неща.
Единствено една приятелка захрани двете си по-малки деца по ЗВБ, даже я има описана в книгата на Мария Нориега и не беше много разбрана от околните.
За боси обувки бях чувала само в магазин "Алпи".
Рядко някой бебеносеше.
Играчките на Lovevery също не съм виждала, а съм гледала дечица на хора с финансови възможности. Сега има цели групи за тях. Монтесори кули, пиклер триъгълници, за мен са нови неща.
Хубаво е, че твоите деца си имали още преди 20 години достъп до такива неща.

Миленака, за сега отношенията ни са добри и работят.
Скрит текст:
Естествено няма гаранция, че ще е все така.
Може и аз да се променя, не те.
Като не стане, здраве да е, бебетата за гушкане няма да свършат.
А и явно всички розбираме различни неща под гледане.
Едни три месеца лятото, други пет минути в кошарата, трети една седмица почивка.... Grinning
Въобще не говоря за отношенията ви. Ако ти беше баба на моето дете и дори да бяхме в изключитено прекрасни и неповторими отношения, пак нямаше да ти дам да гледаш детето ми. Защото не става въпрос за твое поведение, а за мой принцип. Нищо, което ти правиш или не правиш, няма да промени този принцип, защото отй няма общо с друг човек освен мен. Правиш си сметката без кръчмарите (двамата родители).

# 745
  • София
Моите спомени са същите, а вече са над 20 години. 
Боси обувки не сме имали, но децата просто си ходеха боси 🤣

# 746
Аз пак казвам, че в този форум всеки разбира гледането по различен начин.
Не смятам, че някой би имал против аз да играя с детето на пода, докато той седи на дивана.

# 747
  • София
Вдна страница по напред няколко казаха, че и за час не биха си оставили бъдещите деца, така че...

# 748
  • Пловдив
Това обаче не е гледане. Гледане е едно, отглеждане друго, а да си играе някой с детето докато майката е в стаята - съвсем трето.

# 749
А какво е гледане тогава?
Само ако е в отсъствие на родителите ли?
Значи ако аз се занимавам с едно дете и майката е там, не е гледане?
Сори, ама в детегледаческия бизнес си е точно гледане и се заплаща.

Общи условия

Активация на акаунт