Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 759
  • 661
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Абе, то хубаво здрава спойка са общите интереси и теми ама ето, в момента си другарувам с един мъж, чиито интереси са ми абсолютно чужди. Опитах се да прочета, да погледам, да послушам за въпросните две области, ми грам интерес не ми събуждат, а насила не става, трябва поне малко да те заинтригува. Доколкото мога да преценя, моите интереси също са му тотално чужди. Въпреки различията, добре се чувстваме в компанията си, но с общите интереси не ни се получава.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 11:04 от HighSpeed

# 121
А как мъжа да задържи интереса на жена си? И това е доста сложно Simple Smile

# 122
HighSpeed когато става дума за съвместно съжителство и общи цели, финанси, време , деца , отговорности и пр.
се стига до въпроса кой как цени, доколко има респект към времето на другия, към интересите му и пр.
Защото когато се стигне до единия има нужда от интересите си, а на другия това и без това неважни и безполезни глупостти и той може да осигури време , сили и др. ресурси ... е тогава вече идва понятието разбирам другия, разбирам какво му е важно, разбирам какво е компромис, мога да приоризирам с емпатия и любов и респекр и грижа за другия ...

# 123
  • София
Не, бе... Щото заговориха за Серия А, модели Ауди и т.н.
Та що да не е взаимен интересът - аз неговия задържам с познания за как работят различните двигатели, разказвам му, а той ми подава блендъра и се интересува дали гъстотата на косъма е подходяща за този продукт.

Оооо, на мен Серия А ми е по-интересна отколкото (дори) на него. Просто не сложих намигащото човече.
Но определено не различавам черките за грим.
Ако някой, независимо от пола, ме занимава с козметики и подобни (изключвам това да е дерматоложката ми или някоя от дъщерите ми), няма шанс да си задържа интереса за повече от 5 мин.

Общите интереси са в същността за мен, затова са ми интересни двойките с различни такива. Интересно ми е за какво разговарят, какво споделят в общуването, как са съпричастни помежду си изобщо.

# 124
Бънди, бъркаш егоизъм от егоцентризъм и здравословен егоизъм. Напротив, колкото повече има здравословен егоизъм в двойката и всеки запази себе си, толкова повече ще се уважават един друг. Често в двойките хората се претопяват и губят себе си. В един момент вече липсват и на самите себе си – дотолкова са изгубили личното си присъствие/образ, че вече и те не знаят кои са. Това разваля връзките. Уеднаквяването, претопяването, да си винаги на разположение на другия, ставаш даденост.
//
Общите интереси не са задължително, а интереса към другия и неговите интереси. Може да не ги споделя, но да проявиш интерес или отношение.

# 125
  • София
Да проявяваш интерес към интересите на другите пак е интерес. Просто не е съпреживяване, но не е липса на интерес. Аз за липсата се чудех.

# 126
Аз например не се интересувам от всякакви каратета, бойни изкуства , тайчита и пр. от спортния клуб на мм. Обаче когато имат вечер за пиене на китайски чай или за гледане на филм или за черпене след изпит или за събиране за край на сезона ... ами в повечето случаи присъствам ,познавам хората, поздравяваме се, когато се изисква нещо участвам в приготовлението. И също така му осигурявам време да си ходи на тренировките. Той от своя страна не се интересува хич от моите гимнастики и пр. обаче когато има нужда е на линия във ввремето коато аз съм заета.
Аз така го разбирам.

# 127
  • Обран бостан ;)
Бънди, бъркаш егоизъм от егоцентризъм и здравословен егоизъм.
Скрит текст:
Напротив, колкото повече има здравословен егоизъм в двойката и всеки запази себе си, толкова повече ще се уважават един друг. Често в двойките хората се претопяват и губят себе си. В един момент вече липсват и на самите себе си – дотолкова са изгубили личното си присъствие/образ, че вече и те не знаят кои са. Това разваля връзките. Уеднаквяването, претопяването, да си винаги на разположение на другия, ставаш даденост.
//
Общите интереси не са задължително, а интереса към другия и неговите интереси. Може да не ги споделя, но да проявиш интерес или отношение.

Щом казваш.

# 128
Аз мисля, че отсяването на база хобита и интереси става още на етап "начален подбор".

За себе си мога да кажа, че от най-ранна възраст съм избягвала старателно момчета (по-късно и мъже), чиито увлечения са в разрез с моите разбирания, или над които съм имала негативни наблюдения. Разбира се, не съм търсила и такива, с които интересите ни да се покриват 100%. Но да кажем, че има една "синя зона", в която попадат много неща, за които бих научавала нови неща, и бих подкрепяла.

Така се получи при нас, че с годините едно негово хоби стана и мое, а едно мое хоби стана негов страничен бизнес. Но това е, защото сме били едновременно съпричастни към другия, но и отворени за нови неща.

# 129
За да поискам да задържа интереса на един мъж, той трябва да може да различава четка за хайлатър от четка за финиш и блъш. Също искам да знае какви са предимствата на различите брандове и защо 30 евро са оправдани за една и неразумен харч за друга. Много ми е важно, когато му кажа да ми донесе  праймъра, да не ми носи двуфазен тоник. Естествено, ще разчитам да мога да разговарям с него и за тънкости, а не просто за "малки тайни за грива", които знае всяка приятелка.

Добре че харесвам мъже, че тия неща и аз не ги знам Joy
Добра ирония!

# 130
  • Варна
О, аз слушам за неговите интереси, а той за моите. Отдавам нужното внимание и време, в замяна получавам същото. Но искрен интерес нито от мен към неговите хобита, нито от него към моите, няма. Имаме си уважението обаче. За приятелски отношения става дума, не за интимни. Аз така процедирам и с приятелките ми, просто тук е с мъж.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:45 от HighSpeed

# 131
HighSpeed защо ?

# 132
  • Варна
Защо какво?

# 133
Като чуя за здравословен егоизъм се изприщвам, всяка коучка т'ва налива в женските главици и понеже е присъщо за човека да минава границите, щом му се позволява (или няма кой/нещо да му пречи) здравословният егоизъм баш прелива в нездравословен, обичането на себе си в превръщането на себе си в център и убеждение, че всички други трябва да ти служат. Имам нагледен пример и не мога да реша повече жалко ли е или повече смешно.

# 134
О, аз слушам за неговите интереси, а той за моите. Отдавам нужното внимание и време, в замяна получавам същото. Но искрен интерес нито от мен към неговите хобита, нито от него към моите, липсва. Имаме си уважението обаче. За приятелски отношения става дума, не за интимни. Аз така процедирам и с приятелките ми, просто тук е с мъж.
Защо ? На какво се основава това мнение  ? Какво се очаква от не чисто приятелска връзка ?  Или разбирам нещо погрешно ?

Общи условия

Активация на акаунт