Не разбирам защо трябва да е така. Много по-лесно и смислено би било, ако всеки следва интересите си и се развива в области, в които се чувства сигурен и щастлив. Тогава и работата след това ще бъде удоволствие.
Тоест ... да ги оставим без образование и да станат безделници и развей-прах ли. Така звучи защото.
То и на мен ми бе трудно 5г в университета, четене, учене, ама за да станеш що горе кадърен специалист, си трябва учене и да ти е трудно. Или викате слагаш учебника под възглавницата, спиш и на сутринта знанието ти е в главата.
Честно - така ми звучат някои постове. Сакън да не отворят учебник, да седнат да прочет, да помислят, па да напишат домашното - ама не, трудно е това, давай да не ги караме.
Може и да не разбирам съвсем, нямам претенции, но труд си трябва във всяко начинание. Знанията няма как да се налеят без четене в главата, или аз поне не знам за такъв вариант.
Не пресилвайте нещата с такъв тип постове.
Аз се съмнявам, че има 1 човек в този форум, който мисли математика за ненужна или тъй като не е любим предмет на детето му, хайде да не отвори учебника след 7 клас! Усещането ми е, че всички уважават математика, смятат я за важен и основополагащ предмет.
Това, което дискутираме тук е как да направим така, че тези, които по-малко им въври и по-малко я обичат, да продължат да я учат, но просто с малко по-бавен темп или с малко по-ниско ниво на сложност и обем. А, пък останалите, които я обичат да бъде с по-високо ниво.
Абсолютно същото важи и за всички останали предмети. Просто математиката е по-захапана тук, тъй като имаше НВО и т.н.
Това, което аз не разбирам напълно е, защо деца, които обичат математиката и усещат, че това е тяхното не записват МП, ами ЕГ? Все пак има училища, където водеща е математика и има преподаване на езици. Ако тези деца искат да научат език може допълнително да запишат школа. Или обратното, ако им е по-важен езика, тогава да запишат ЕГ и да запишат школа по МАТ. В крайна сметка има и профили ИИ на език + МАТ, но са по-редки, всъщност това ли е един от проблемите? По-малко паралелки ИИ език + МАТ?